Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermeniz İçin Yapmanız Gereken 25 Şey

Kilo Vermeniz İçin Yapmanız Gereken 25 Şey

Fitekran.com
23.09.2014 - 12:41 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 12:50

Diyet ipuçları

  • Çay için. Araştırmalar düzenli aralıklarla çay içen ( özellikle yeşil çay ) bireylerin BMI ( body mass index – vücut kitle indeksi ) değerlerinin daha düşük olmaya meyilli olduğunu gösteriyor.

  • Acı biber tüketin. British Journal Of Nutrition dergisinde yayınlanan bir araştırmada acı biberin içeriğinde bulunan capsasin maddesinin yağ yakımını hızlandırdığı yönünde veriler elde edildi.

  • Daha fazla protein tüketin. Protein sadece kaslarınızı geliştirmekle kalmaz aynı zamanda termojenik etkisi ile daha fazla yağ yakmanızı sağlar.

  • Balık ya da balık yağı tüketin. Yapılan araştırmalarda düzenli aralıklarla balık yağı tüketen farelerin vücut yağ oranının balık yağı tüketmeyenlere göre daha düşük olduğu bulundu. Bununla beraber yapılan diğer birçok araştırmada da omega-3 yağ asitleri için benzer sonuçlar elde edildi.

Motivasyon ipuçları

  • Bir hedef seçin. Bu motive kalmanızı ve pes etmemenizi sağlar. Hedefleriniz kısa süreli periyotlardan oluşmalı. Uzun vadeli hedeflere ulaşılmak zor ve sıkıcı olabilir.

  • Tartılın. Araştırmalar her gün tartılan insanların diyet ve antrenman programlarına daha iyi uyduğunu göstermekte. Bununla beraber hiçbir zaman sayılarla yaşamayın. Kilonuzu takıntı haline getirmek yerine sadece kilonuzu takip etmeyi deneyin.

  • Gülün. Avrupa obezite kongresinde sunulan bir araştırma günde fazladan 10-15 dakika gülmenin yaklaşık 40 kalori yaktırdığını gösteriyor.

Egzersiz ipuçları

  • Ağrılık kaldırın. Ağırlık egzersizleri yapmak kas kütlenizi arttırır. Egzersiz sırasında harcadığınız kalorilerin yanında artan kas kütlenize bağlı olarak hızlanan metabolizmanız daha hızlı kilo vermenizi sağlar.

  • Bileşik egzersizleri uygulayın. Birçok kas grubunu aynı anda çalıştırmanıza yardımcı olacak bileşik egzersizler ayrıca daha güçlü olmanızı sağlar. ( squat , deadlift , push-up ve benzeri )

  • İnterval kardiyo egzersizleri yapın. İnterval egzersizler daha hızlı yağ yakmanıza ve metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur. En etkili iki interval egzersiz tipi HIIT ve Tabata protokolüdür.

Diğer maddeler için http://www.fitekran.com/kilo-vermeniz-icin-bilmeniz-gereken-25-sey/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.fitekran.com/kilo-vermeniz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın