Görüş Bildir
Haberler
Kilimanjaro'nun Zirvesini Gören 85 Yaşındaki Nine

Kilimanjaro'nun Zirvesini Gören 85 Yaşındaki Nine

Fulin
26.09.2015 - 12:57

Kilimanjaro Dağı; Afrika'nın Tanzanya ülkesinde yer alan, 3 adet volkanik tepeden oluşan, eteklerinden zirvesine 4877, deniz seviyesinden de 5895 metre yüksekliği ile tüm Afrika kıtasının en yüksek dağıdır. Özellikle deneyimli dağcılar için önemli bir hedef olan Klimanjaro'nun konuğu bu sefer sıra dışı bir dağcıydı. Klimanjaro'nun zirvesini gören tüm zamanların en yaşlı dağcısı olan Anne Lorimor için aslında dağcıdan daha çok macera peşinde koşan bir insan demek daha doğru olur. Gelin Lorimor'un hikayesine bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Yeğeninin Peşine Takılıyor

Önce Yeğeninin Peşine Takılıyor

Tüm hayatı boyunca bu tip meceraların peşinde koştuğunu belirten Lorimor, bir gün yeğeninin Klimanjaro'ya tırmanacağını ona söylemesiyle yeni bir maceranın ona yaklaştığını hissetti ve yeğenine 'Ben de gelebilir miyim?' sorusunu yöneltti. Bu açıklamadan sonra tüm ailesinin macera ile yakından alakalı olduğunu açıklamaya gerek yok diye düşünüyoruz.

100'den Fazla Ülke Gezmiş

100'den Fazla Ülke Gezmiş

Lorimor için macera ile arası çok iyi demiştik. Tüm hayatı boyunca 100'den fazla ülke gezdiği bilgisi bu durumunu çok net bir biçimde tamamlıyor. Akranlarının televizyon karşısında zaman doldurduğunu düşündükçe yaptığının ne denli ciddi olduğunu anlayabiliriz.

#ImWatchingAnne

#ImWatchingAnne

Anne bu macerasına daha derin bir anlam yüklemek üzere bir web sitesi açmış. Adresi http://annekiliclimb.com/ olan site üzerinden Klimanjaro tırmanışı için bağış topluyor. Topladığı bağışları da engelli çocuklar adına kurulmuş vakfa aktatırıyor. Lorimor bu engelli çocukların sahip olduklarını ortaya çıkartmak konusunda elinden geleni yapmayı kendine bir görev görüyor. İnternet üzerinden #ImWatchingAnne hashtag'i ile de yaptıklarını daha geniş kitlelere yayıyor.

Guinness Rekoru

Guinness Rekoru

Geçtiğimiz Temmuz'da Klimanjaro Dağı'na yaptığı tırmanış ile bu dağa tırmanan en yaşlı insan olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yeni Projelere Devam Ediyor

Yeni Projelere Devam Ediyor

Bu cesur nineye gelecek projelerinde başarılar diliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne's Kilimanjaro Climb

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0