Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu’nun Dokunulmazlığı Kalkıyor

etiket Kılıçdaroğlu’nun Dokunulmazlığı Kalkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona eriyor. Kılıçdaroğlu'nun 28'i Meclis'te olmak üzere yaklaşık 40 dosyası raftan inecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı nedeniyle 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmadı.

 Bu nedenle milletvekilliği haklarından yararlanamayacak olan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis'in yemin edip göreve başlamasıyla birlikte resmen kalkacak. Yemin tarihinin Cuma günü olması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nu yargıda ne bekliyor?

Kılıçdaroğlu'nu yargıda ne bekliyor?

CHP Genel Başkanı, 2002 yılından bu yana TBMM'de milletvekili olarak dokunulmazlığa sahipti. Ancak 2016'da TBMM'de yapılan Anayasa değişikliğiyle milletvekillerinin o tarihe olan dosyaları yönünden dokunulmazlıkları kaldırılmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi raftan inmişti. Bu dava ve soruşturmaların büyük bölümü Kılıçdaroğlu lehine sonuçlandı. Geri kalan davalar ise Kılıçdaroğlu'nun 2018'de yeniden milletvekili seçilmesiyle birlikte durmuştu.

Suçlamalar neler?

Suçlamalar neler?
İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, şimdi Kılıçdaroğlu'nun 2016'dan kalanlarla birlikte bugüne kadar savcılık tarafından hazırlanan dosyaları yönünden bir kez daha dokunulmazlığı sona erecek. 

Savcılık, bu fezlekeleri “suç unsuru” görürse iddianameye dönüştürerek mahkemeye gönderebilecek. Mahkemelerde olan davalar ise kaldığı yerden devam edecek. Bu durumda Kılıçdaroğlu, sanık sıfatıyla mahkemeye çıkmak zorunda kalacak. Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde yaklaşık 40 dosyasının bulunduğu öğrenildi. Bunların 23'ü ise TBMM'de bekletilen dokunulmazlık fezlekeleri.

Kılıçdaroğlu hakkında TBMM'de 28 adet yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosya bulunuyor. Bunlardan 13'ü Cumhurbaşkanına hakaret, üçü ise Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra iftira, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddialarını da içeriyor. Diğer dosyalarındaki suçlamalar ise şöyle:

'1 adet adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, 1 adet alenen hakaret, 1 adet iftira, 3 adet kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 3 adet kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, 1 adet soruşturmanın gizliliğini ihlal, 1 adet suçu ve suçluyu övme, 1 adet tehdit iddiası.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
330
94
69
56
27
21
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Onurlu adamsın vesselam. Kimse hırsız diyemiyorum. Kimse soysuz diyemiyor. Irkçı diyemiyor. Neymiş cumhurbaşkanına hakaretmiş ki bununla suçlanıp ceza alanla... Devamını Gör

Öte Kisi

AKP, Kılıçdaroğlu istifaya zorlanacak, gidecek diye tutuştu, kahramanlık öyküsü yapma denemesi yapıyor. Kılıçdaroğlu olmasa AKP olmaz sonuçta. Bir şey olmaz.... Devamını Gör

Özlmmm

Bu adamın tek suçu dürüst olması.

mert ali

Kılıçdaroğlunun yüzüne çok dürüstsun desen o bile şaşırır bana mı dedin diye sorar 😂😂😂😂

Putler

Sen reisin koltuğunu kurtardın, reiste senin koltuğunu kurtarıyor. 2 dede ölene kadar kalkmazsınız o koltuklardan artık.