Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Deprem Vergilerini Hatırlattı ve Sordu: Nereye Gitti Bu Paralar?'

Kılıçdaroğlu Deprem Vergilerini Hatırlattı ve Sordu: Nereye Gitti Bu Paralar?'

FreiGeist
27.09.2019 - 22:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1999 yılında gerçekleşen Marmara Depremi sonrası toplanan deprem vergilerini gündeme getirdi ve sordu: “Nereye gitti bu paralar?” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKOM’u ziyaret etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKOM’u ziyaret etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

"Risk altında bulunan 16 milyon insanın hakkını savunmak için sormak zorundayım"

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 17 Ağustos 1999 depremini hatırlatarak şöyle konuştu:

 “Deprem vergileri, vergi yasaları çıktı. Bu ülkenin 80 milyonu gönüllü olarak gitti vergilerini ödedi. Yaralar sarılacaktı. İstanbul başta olmak üzere deprem riski taşıyan bütün bölgeler depreme dayanıklı hale gelecekti. Şimdi değerli arkadaşlar şu soruyu sormadan edemiyorum. Ne oldu o deprem vergileri? Nereye gitti o deprem vergileri? Devleti yöneten insanların, geleceği görmesi lazım. Devleti yöneten insanların, 16 milyon kişinin risk altında yaşadığı İstanbul'u riskten nasıl kurtarırız hesaplarını yapmaları lazım. Aradan geçmiş 20 yıl. 20 yıl geçmiş şimdi hala başladığımız noktadayız. Ben bunu sormak zorundayım. Kimin için? Risk altında bulunan 16 milyon insanın hakkını savunmak için sormak zorundayım. Ülkeyi yönetenlerin bunun hesabını vermesi lazım. Nereye gitti bu paralar?' 

Kılıçdaroğlu, “Depremde ölenlerin partisi olmaz. Ölenler insan. Bizim insanlarımız. Bizim çocuklarımız, bizim kadınlarımız. Bizim yaşlılarımız bizim gençlerimiz. Dolayısıyla el birliğiyle bu riskin aşılması lazım. Bütün bunları yaparken geçmişe dönüp geçmişte yapılanların da ne olduğunu sorgulamamız lazım. Gelecek yöneticilerin de bundan bir şekilde ders çıkarması lazım. Aynı hataları tekrar etmemesi lazım' dedi.

"Devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem"

"Devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem"

Gazetecilerin, bugünkü AFAD toplantısında neden olmadığı sorusunu yönelttiği İmamoğlu ise, “Burası itibarlı bir kurumdur, İBB’dir. 16 milyon insanın yerel idaresidir. Biz, mevzumuz olan konulara değiniyoruz. Mevzumuzun ilgili olmadığı konularda da bilgi almaya çalışıyoruz. Dün davet edildiğim yerdeydim. Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim ama bu gündemin, depremle ilgili şu anki yoğun gündemin yerine geçmesini şiddetle reddediyorum, kabul etmiyorum. Bu mevzuya ben dahil olmadım. Dahil olanların da bir an önce gerçek gündeme dönmesini bekliyorum. Net söyleyelim ki, devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem” yanıtını verdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
44
8
7
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Man Adası'na zulalamış olabilir, sıfırlamış olabilir, herhangi bir yobaz vakfına hibe etmiş olabilir, Suriyelilere harcamış olabilir... ihtimal çooook.

Lestat

Sorulmasa "neden sormuyorsunuz, soruşturmuyorsunuz" sorulduğu zaman "şimdiye kadar niye sormadın" e sormuş işte birader, harbiden tuhaf bir milletiz.

Jey

Demişlerdi sanki yol yaptık diye. Valla ben öyle hatırlıyorum belki goygoya kaynadı.