Görüş Bildir
Haberler
Kesinlikle Uygulamamanız Gereken, Sağlığınızı Tehlikeye Sokabilecek Evde Tedavi Yöntemleri

etiket Kesinlikle Uygulamamanız Gereken, Sağlığınızı Tehlikeye Sokabilecek Evde Tedavi Yöntemleri

Gozex
20.09.2018 - 09:45

Uzmanların anlattıklarına göre birazdan okuyacağınız evde tedavi yöntemlerini kesinlikle uygulamamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yanıklara tereyağı sürmek.

1. Yanıklara tereyağı sürmek.

Yanıklara tereyağı veya başka bir yağ sürmenin faydadan çok zararı var. Bir yeriniz yandığında, yanığın kaynağı cildinizle temas halinde olmasa bile cildinize verdiği zarar deriniz soğuyana kadar devam eder. Bu yüzden araştırmacılar yanık bölgeyi soğuk suyun altına tutmanızı söylerler. Yani yanık bölgeye herhangi bir yağ sürmeniz bu soğuma işlemini yavaşlatıyor.

2. Sivilce ve uçukları tedavi etmek için üzerine diş macunu sürmek.

2. Sivilce ve uçukları tedavi etmek için üzerine diş macunu sürmek.

Kulağa mantıklı geliyor çünkü diş macununda bulunan karbonat sivilceyi veya uçuğu kurutuyor. Sıkıntı diş macununda bulunan diğer bileşenlerde. Bunlar derinizi rahatsız edebilir, özellikle dudaklarınızı. Diş macunlarında yaygın olarak bulunan maddeler alkol, mentol ve hidrojen peroksit; tamamı cildinizi iyileştirmektense zarar verebilecek maddeler.

3. Boğaz ağrısını gargarayla tedavi etmeye çalışmak.

Soğuk algınlıklarında boğazınıza gargara yapmak pek de etkili bir çözüm değil. Doktorlar, yapabileceğiniz en iyi şeyin genelde olabildiğince dinlenmek olduğunu söylüyor. Zaten boğazınız ağrıyorsa çoktan yanıyor demektir, gargara da bunu daha kötü yapıyor. Olabildiğince sıcak içecekler tüketip dinlenin. Başka yapabileceğiniz bir şey yok.

4. Kolloidal gümüş.

4. Kolloidal gümüş.

Kolloidal gümüş, minik gümüş parçacıklarının içine yayıldığı bir solüsyon. Yıllar boyunca mucizevi bir iyileştirme özelliği olduğuna inanılıyordu. O zamandan beri uzmanlar bunun hem etkisiz bir tedavi yöntemi olduğunu söylemekle kalmıyor hem de tehlikeli olabileceği konusunda insanları uyarıyor. Uzun süre kullanınca sisteminizde birikebiliyor ve zehirlenebiliyorsunuz ya da cildinizi mavimsi bir renge dönüştürüyor, şirin gibi görünüyorsunuz.

5. Siğilleri kesmek.

5. Siğilleri kesmek.

Bazı insanlar vücutlarında çıkan siğilleri kesmek için makas, bıçak veya başka keskin aletler kullanıyorlar. Bunu asla yapmamalısınız çünkü bu şekilde enfeksiyon kapma olasılığınız çok yüksek. Siğilleri iyileştirmek için başka evde tedavi yöntemleri de var ve bunların bazıları etkili ancak siğilleri kesmek bunlardan biri değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diş ağrısını geçirmek için viski.

Uzmanlar viskinin anestetik özelliğinin çok az olduğunu belirtiyor. Diş ağrısı için viski içmek size direkt zarar vermeyebilir ancak doğru tedaviyi zamanında alamamış olursunuz.

7. Diğer diş tedavileri.

7. Diğer diş tedavileri.

Mesela ağrıyan diş etlerine baş ağrısı tozu sürmek gibi çözümler oldukça zararlı olabilir, bu tarz müdahaleler diş etlerinizde kimyasal yanıklara sebep olabilir. Dişçiye ne kadar erken giderseniz o kadar iyi.

8. Doğum sancılarını hızlandırmak için hint yağı kullanmak.

8. Doğum sancılarını hızlandırmak için hint yağı kullanmak.

Hamile kadınların doğum sancılarını hızlandırmak için hint yağı kullandığı ortaya çıktı. İşin doğrusu, hint yağının vücudunuzda bazı etkileri var ama hiçbiri hamilelikle alakalı değil. Mesela kabızsanız size yardımcı olabilir. Hamileliğinizin son haftalarında bağırsaklarınızın daha çok çalışmasını istiyor musunuz gerçekten? Bizce bu sürede doktorların yardımını almak çok daha mantıklı.

9. Kulak mumlama.

9. Kulak mumlama.

Kulak kirinden kurtulmak için kulakları mumla temizleme fikri son zamanlarda çok popüler oldu. Öte yandan, raporlara göre birçok kişi bu işlem sonrası kulak zarı veya kulak kanalı zarar gördüğü için hastaneye gitti.

10. Saç biti için tehlikeli tedaviler.

10. Saç biti için tehlikeli tedaviler.

İnternette saç bitinden kurtulmak için yüzlerce yöntem öneriliyor. İnsanlar kafalarına gaz yağı, petrol, konsantre haşere ilacı gibi çeşit çeşit maddeler sürüyorlar. Söylemeye gerek yok, bunların hepsi oldukça zehirli ve deriyle temas ettirilmemesi gerekiyor. Diğer tedaviler de tam tersi: vazelin, zeytin yağı ve su kesinlikle güvenli ve aynı zamanda işe yaramaz çözümler. Yüzyıllar önce insanların modern tıpla alakası yoktu, ellerine ne geçiyorsa ya da ne işe yarıyorsa kafalarına onu sürüyorlardı. Sizin yapmanız gereken aile doktorunuza gitmek ve o ne söylüyorsa onu yapmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
83
36
22
14
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
meaculpa

3 . yanlış bilgi gargara iyileştirmek için değildir zaten rahatlatmak ve antiseptik olarak kullanılır.Olabildiğince sıcak içmek nedir ya ılık içilmelidir.sıc... Devamını Gör

Şeyma Çetin

Kesinlikle çok haklısın gargara boğaz enfeksiyonu diş ağrısı iltihaplanma için çok önemli ve çok iyi bi tedavi yöntemi.

misschloe

Bit için doktora gitsen sana bi taraflarıyla gülerler :D Eczaneden gidip ilaç ve tarak alman yeterli olur tatlım

vemrv

maalesef olmuyor oğlum bu sene okulda bitlendi yıllardır özenle uzattığımız saçlarını kestırmekten baska bir kurtuluş bulamadık.Bit şampuanları bitleri öldür... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

gargara özellikle elma sirkesi direk geçiriyor