Görüş Bildir
Haberler
Kese Nasıl Yapılır? Kese Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kese Nasıl Yapılır? Kese Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şebnem Sucu
29.09.2021 - 11:45

Kese cildi ölü derilerden arındırmanın ve genç bir cildin kavuşmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Osmanlı’dan günümüze ulaşan kese, genelde hamamlarda yapılsa da evde de kese yapılabilir. Batık tüy problemlerinden, selülitlere kadar bir dizi faydası bulunan kese yapımı, cilt sağlığına ve bakımına önem veren kişiler tarafından sıkça araştırılır. Kese nasıl yapılır konu başlığımızda kese yapımı ve kese yaparken nelere dikkat edilmeli konusu hakkında detaylı bilgiler hazırladık. Siz de evde kolaylıkla kese yapabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalnızca banyo yapmak cildi temizlemek için yeterli değildir. Bu sebeple kese yapımı pek çok kişi tarafından tercih sebebidir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve cildi tüm ölü derilerden arındırmak için en etkili yöntemlerin başında kese işlemi gelmektedir. Öyle ki düzenli kese yaparak ne kadar haklı olduğumuzu sizler de kısa sürede fark etmiş olacaksınız. Her ne kadar kolay bir işlem olsa da kese yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunur. Peki, kese nasıl yapılır? Kese yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte kese ilgili merak edilen soruların cevapları…

Kese Nasıl Yapılır?

Kese Nasıl Yapılır?

Kese yaparken elbette ihtiyacınız olan en önemli ürün uygun bir kesedir. Birçok yerden temin edebileceğiniz ipek keseler bu konuda idealdir.

Kese yapmadan önce dayanabileceğiniz bir sıcak su ile cildinizi yumuşatmanız gerekir. Ardından tüm vücudunuzu ileri geri hareketlerle keselemeniz yeterlidir. Son olarak lifi sabunlayın ve cildinizi bir kat sabunlayarak kese işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kese Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kese Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kese yaparken kese seçimi kadar önemli olan diğer bir husus ise; bir kere kese yapılan yere tekrar kese yapımından kaçınılması gerektiğidir. Aşırı baskı uygulamadan da yumuşayan ölü derileri kolaylıkla vücudunuzdan kaldırmak mümkündür. Koltuk altı, bikini bölgesi ve baldır gibi hassas bölgeleri hafifçe keseleyerek tahriş sorununu önleyebilirsiniz. 

Kese işlemi, uzun vadede çatlakların görünümünün azalmaya yardımcı olur. Ancak sık kese işleminden muhakkak kaçınmak gerekir. Çünkü sık aralıklarla yapılan kese cildin korucu tabakasının zarar görmesine ve nem kaybına neden olabilir. Bu açıdan 10 günde bir kese yapmanın yeterlidir.

Aynı zamanda vücudunuz için kullandığınız keseyi yüzünüze uygulamamaya dikkat edin. Yüz temizliği için ayrı bir kese temin edebilirsiniz. Kese ile işiniz bittiğinde keseyi sabun ve su ile iyice yıkayıp kuruması için kaldırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın