Görüş Bildir
Haberler
Kendinizden Sonuna Kadar Emin Görünmek İçin Bırakmanız Gereken 13 Alışkanlık

etiket Kendinizden Sonuna Kadar Emin Görünmek İçin Bırakmanız Gereken 13 Alışkanlık

Rinascita
25.06.2017 - 17:09

Narsistik davranışlar ile kendine aşırı güven fazlasıyla karıştırılan iki kavramdır. Öncelikle aralarındaki farkı açıklamakla başlayalım. Narsist bireyler sürekli beğenilmek, takdir edilmek ve onaylanma ihtiyacı hissederler. İnsanların gözünde her zaman mükemmel olma istekleri vardır. Buna karşın kendine güvenen bireyler, neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilirler. Başkaları tarafından onaylanma ihtiyacı hissetmezler. Yargılanma korkuları yoktur.

Fakat bütün bu özgüveni kazanmak da gerçekten zaman isteyen bir durumdur. İçine gireceğiniz süreçte yapmanız gereken bazı şeyler, bırakmanız gereken bazı alışkanlıklar vardır. Yapmanız gerekenleri olmasa bile, bu galeride sizler için Iconic'den bırakmanız gereken 13 davranışı derledik.

Kaynak: https://www.inc.com/matthew-jones/13-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinize karşı negatif yorumlarda bulunmak.

Elbette hayatınızın belirli dönemlerinde buna ihtiyaç duyuyorsunuz, duyacaksınız. Fakat gereksiz yere kendinizi sürekli olarak negatif bir şekilde eleştirmek, sizi yalnızca geriye götürür ve özgüveninizi zedeler.

2. Başkalarının ne düşündüğünü gereğinden fazla önemsemek.

Başkaları tarafından sürekli onaylanma ihtiyacı, sizi birilerine bağımlı hale getirir. Onaylanmayı dışarıda aramak yerine, içinizdeki sevgiye dönün. Her şeyi en baştan oluşturun, başkalarının ne düşündüğünü ve düşüneceğini bir kenara bırakın, kendinizle barışık bir hayat yaşayın.

3. Size bir katkısı olmayan uğraşlarla vakit harcamak.

Geçici bir süreliğine uğraşacağınız faaliyetler yerine, kendinizi geliştirebileceğiniz uğraşlara yönelin. Kendinize olan güveninizin artması için, kendinizi belli konularda daha da iyi hale getirin. Boş uğraşlarla değerli zamanınızı harcamayın.

4. Fırsatlar yerine hep eksikleri görmek.

Yalnız eksik noktalara odaklanmak, bu eksikleri daha da güçlendirir. Ama bunun yerine harekete geçip her fırsatı değerlendirmek, bütün eksikliklerinden üstesinden gelmenizi sağlar.

5. Kendi içinize dönmek yerine bütün gün ekran başına kilitlenmek.

Bütün gün televizyon izlemek, beyninizi öldürmekten başka bir işe yaramaz. Bütün gelişmiş bireyler gibi, bir şeyler okuyun ve bunları yansıtın. Kendinizi yapay ve sanal dünyadan kurtarın. Gerçek dünyada benliğinizi inşa edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geçmişe takıntılı bir hayat yaşamak.

Geçmişte yaşanan bütün o kötü şeyler de, iyi şeyler de çoktan yaşandı ve bitti. Şimdi artık yaşadığınız zamana ve geleceğe odaklanma vakti.

7. Gelecek hakkında hayaller kurmak.

Hayalleriniz ne olursa olsun, harekete geçmediğiniz sürece sadece hayal olarak kalacaklar. Hayallerinizin bir şekilde gerçek olmasını istiyorsanız, yapmanız gereken şimdiden harekete geçmek. Sahip olmak istediğiniz geleceği şimdiden inşa etmelisiniz.

8. Kendiniz bir yol bulmadan önce başkalarının fikirlerini sormak.

Hayatında olup biten her şeyi yaşayan sensin. Dolayısıyla bu konuların uzmanı olan da sensin. Hayatınla ilgili hiçbir konuda pasif olmamalısın. Öncelikle kendin olaylar üzerinde düşünmeli, alternatifler üretmeli, sonrasında başkalarının fikirlerini almalısın.

9. Küçük detaylara gereğinden fazla odaklanıp, büyük resmi görmemek.

Odaklandığın her konuda bir denge olmalı. Detaylarından arasında boğulmak, resmin büyüğünü görmeni engeller. Dolayısıyla neler yaptın, nereye kadar ilerledin, nasıl bir gelişme kaydettin ve nereye gitmen gerek diye düşünmelisin.

10. Duygusal sorunlarını azaltmak için insanlara veya nesnelere yönelmek.

Kendine güveni yüksek olan insanlar, duygusal sorunlar yaşadıkları zamanlarda destek alırlar. Sorunlarıyla alakası bile olmayan nesnelere veya bireylere yönelerek geçici çözümler aramazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Küçük sorunlar üzerinde gereğinden fazla stres yapmak.

Minicik bir problemden ötürü, gereğinden fazla stres yaratmanın hiçbir anlamı yok. Bu yalnızca kişisel gelişimin ve hayatın için kullanacağın enerjiden çalıyor. Bunun yerine küçük problemleri çözüp sorun yapmamayı veya hiç kafaya takmamayı denemelisin.

12. Memnun olmak yerine sürekli pişmanlıklar, hatalar ve başarısızlıklara odaklanmak.

Birçok insan şu anda olmak istediği insan değil. Ama yalnızca sahip oldukları ve oldukları kişiye minnettar olanlar mutlu ve kendine güvenen bir yapıya sahip oluyorlar. Dolayısıyla geçmişteki pişmanlıklar, hatalar ve başarısızlıklara odaklanmak yerine kendi gelişimine ve bunların sana kattıklarına odaklanmalısın.

13. Kendini başkalarıyla kıyaslayarak zaman harcamak.

Instagram hesabını açıp sürekli başkalarına özenmenin hiçbir gereği yok. Dışarıda kocaman bir dünya var. Keşfetmen gereken bir sürü yeteneğin var. Kazanman gereken özgüvenin var. Şimdi artık başkalarına değil, kendine odaklanma zamanı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
359
48
39
33
27
25
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nihavend İflazi

7. başlık yanlış. Yanlış bir şeymiş gibi gösterilmiş hayal kurmak. Halbuki hayatta en önemli şeylerden biri, sadece aşırı hayalperest olmamak lazım (gerçekle... Devamını Gör

lamia vural

bunları yapmayana insan değil robot derler tamam yapmayalım harika ama zaten insanı insan yapan şeyler bunlar

Jenny Humphrey

Hepsi var ya :( özellikle geçmişe bağlı kalmak.