Görüş Bildir
Haberler
Kendinde Şifa Bulmak

etiket Kendinde Şifa Bulmak

Cem Keçe
15.06.2023 - 10:02 Son Güncelleme: 21.08.2023 - 10:00

Sizi durduran anneniz ya da babanız, kocanız ya da karınız ya da çocuklarınız değildir, sizsinizdir. Kendi yolunuzdan çekilin.

- Robert Kiyosaki

Hayatınızdaki tüm olumsuzlukların var olmasının bir sebebi vardır. Bu olumsuzlukların bir kısmını düşüncelerinizde yaratırsınız ve ancak bunun farkına vardığınız zaman onlardan kurtulabilirsiniz. Bu olumsuzlukların bir kısmını yaşamanızın nedeni ise bazı şeyleri ancak yaşayarak deneyimleyebilmenizdir. Geçmişinize baktığınızda yaşadığınız olumsuzlukların hepsinin size kazandırdığı şeyler olduğunu görebilir ve onları değiştirme şansınızın olduğunu anlayabilirsiniz. Bu olumsuzlukları yaşamanızın nedenini anladığınızda onlardan kurtulabilirsiniz. Bugüne dek yaşadığınız tüm olumsuzluklar sizi şu anda bulunduğunuz konuma getirmiştir. Tüm yaşadıklarınızın yaşanması gerektiğinin farkına vardıktan sonra, zamanla tüm olumsuzluklar ve önünüzü tıkayan engeller ortadan kalkacak, her şey istediğiniz gibi olmaya başlayacaktır. 

Hayatınızda olmasını istediğiniz değişiklikleri farkındalığınızı artırarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu içinizde keşfedilmeyi bekleyen gücünüzdür. Aşağıdaki alıştırmalar kendinize şifa verecek gücünüzü keşfetmenize yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boş sayfa açma alıştırması

Boş sayfa açma alıştırması

Sessiz ve sakin bir odaya geçin. 

2. Gözlerinizi kapatın. Öncelikle düşüncenizi nefesinize odaklamaya çalışın. 

3. Nefesinizi yavaşça alıp vermeye başlayın. Bu arada planlı bir şekilde kaslarınızı kasıp gevşetin. 

4. Olumlu bir hayal kurun. İradenizin güçlendiğini ve zihninizden geçenleri dışarıdan biriymiş gibi dinlediğinizi hayal edin. Zihninizde neler var? Hangi sesleri veya hangi sözleri işitiyorsunuz? Tüm bunların farkında olmaya çalışın. 

5. Farkındalığınız arttıktan sonra, zihninizden geçenleri yeniden düzenleyebilmek için zihninizde istediğiniz renkte boş bir sayfa oluşturun. 

6. Boş sayfaya kendinizi iyi hissettirecek düşünceleri teker teker yazın. Her şey yoluna girecek, her şey çok güzel olacak. Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı hak ettiniz. Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı tercih ettiniz. 

7. Rahatlayın ve gevşeyin, 5 kez derin nefes alıp verin ve gözlerinizi yavaşça açın.

Korunma çemberi alıştırması

Sessiz ve sakin bir odaya geçin. 

2. Gözlerinizi kapatın. Öncelikle düşüncenizi nefesinize odaklamaya çalışın. 

3. Nefesinizi yavaşça alıp vermeye başlayın. Bu arada planlı bir şekilde kaslarınızı kasıp gevşetin. 

4. Etrafınızda parlak beyaz ışıktan bir koruma çemberi oluşturduğunuzu hayal edin.

5. Çemberi sevdiklerinizi de içine alacak şekilde genişletin. Olumlu düşünce ve duygularınızla bu çemberi güçlendirildiğinizi hayal edin. 

6. Tüm olumsuz düşünce ve duygularınızın bu çembere çarpıp geri teptiğini ve sizden uzaklaştığını hayal edin. 

7. Her şey yoluna girecek, her şey çok güzel olacak. Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı hak ettiniz. Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı tercih ettiniz. 

8. Rahatlayın ve gevşeyin, 5 kez derin nefes alıp verin ve gözlerinizi yavaşça açın.

Kendi kendine şifa verme alıştırması

Kendi kendine şifa verme alıştırması

Sessiz ve sakin bir odaya geçin.

2. Gözlerinizi kapatın. Öncelikle düşüncenizi nefesinize odaklamaya çalışın. 

3. Nefesinizi yavaşça alıp vermeye başlayın. Yavaşça ve derin bir biçimde karnınızdan soluk alıp verin. 

4. 10’dan başlayarak 1’e kadar yavaş yavaş sayın ve her sayışta daha derinden gevşediğinizi hissetmeye çalışın. Bu arada planlı bir şekilde kaslarınızı kasıp gevşetmeye başlayın. Tüm bedeninizi gevşetin. Ayak parmaklarınızdan kafanıza dek her kasınızın teker teker gevşediğini düşünün. 

5. Gevşemenizi tamamladıktan sonra bir nehir hayal edin ve bu nehrin bir şelale ile sonlandığı yeri gözünüzün önüne getirin. Sular yüksekten akıyor, su o kadar berrak ve saf ki suyun sesiyle huzur buluyorsunuz.

6. Sonra bu şelalenin altına giriyorsunuz, sular başınız-dan aşağıya doğru süzülüyor, ruhunuzdaki ve bedinizdeki tüm pislikleri, negatif her şeyi, tüm huzursuzlukları alıp götürüyor. Tüm pislikler ruhunuzdaki ve bedeninizdeki tıkanıklıkları açarak, başınızdan ayaklarınıza kadar geliyor ve ayaklarınızdan çıkarak sizi terk ediyor. 

7. Şimdi negatif enerjinin yoğun olduğu sizi huzursuz eden bölgelerinize daha fazla yoğunlaşın. Aynı şekilde şelalenin size şifa ve pozitif enerji veren bir ışık şeklinde aktığını düşünün. Bu ışık tüm bedeninize aksın ve size şifa versin. Bu ışığın ayaklarınızdan itibaren bir su kovasını doldurur gibi bütün vücudunuzu doldurduğunu hissedin, hatta vücudunuzun dışına taştığını ve etrafınızı da aydınlattığını düşünün. 

8. Şimdi kusursuz ve doğal güzellikte bir sağlığa kavuş-tunuz. Sağlıklı ve mutlusunuz. Büyük bir rahatlama, temizlenme ve huzur hissediyorsunuz. 

9. Şimdi içinizden tekrar edin: Artık her türlü huzursuzluğu aştım. Özgür ve sağlıklıyım. Artık ışık saçan sağlıklı bir enerjiyle doluyum. Enerji ve canlılık dolu-yum. Giderek daha sağlıklı, güzel ve canlı olduğum için şükrediyorum. Bedenim dengeli, evrenle kusursuz bir uyum içinde. Şimdi her şey yoluna girecek, her şey çok güzel olacak. Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı hak ettiniz. Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı tercih ettiniz.

10. Rahatlayın ve gevşeyin, 5 kez derin nefes alıp verin ve gözlerinizi yavaşça açın.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

YouTube

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Yapmış olduğumuz seçimler bizim olduğuna göre yaşadığımız şeylerin sebebi de elbette biziz. Evet bütün olumsuzluklar acı da olsa tecrübe kazandırıyor bize. B... Devamını Gör

mamamia

*o zincirler