Görüş Bildir
Haberler
Kendilerine Alışılmışın Dışında Arkadaşlıklar Yaratmış Karakterleri Konu Edinen 19 Film

Kendilerine Alışılmışın Dışında Arkadaşlıklar Yaratmış Karakterleri Konu Edinen 19 Film

Anıl K.
10.12.2016 - 10:29 Son Güncelleme: 10.12.2016 - 21:03

Karakterlerden bazıları, sadece kendilerinin görebildiği hayali karakterlerle münasebet içinde, bazıları ise cansız varlıklara yükledikleri anlamlarla onları kişiselleştiriyor. Ortada gerçek anlamda var olmayan kişiliklerle birlikte konu da şekilleniyor. Türü sevenlerin ilgiyle izleyebilecekleri filmler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Görünmez Kadın / A Mulher Invisível (2009)

19. Görünmez Kadın / A Mulher Invisível (2009)

IMDb: 6.4

35 yaşında sakin bir hayatı olan bir adamın, karısı tarafından terk edildikten sonra tam hayallerindeki gibi olan komşusuyla yaşadığı romantik, bir o kadar da komik bir hikaye. Hikayedeki tek problem; mükemmel kadın aslında bir hayal ürünüdür.

18. Gel Git Ülkesi / Tideland (2005)

18. Gel Git Ülkesi / Tideland (2005)

IMDb: 6.6

Jeliza-Rose'un babası emekli bir rock'n'roll yıldızıdır. Bu eksantrik adamla kızı doğal bir ortamda hayat sürmekte, ancak tuhaf bir ilişki yaşamaktadır. Şöyle ki; Rose ile pek diyalog kurmaya yanaşmayan babasının gizemi, tavan arasında kimin yaptığı belirsiz patırtı ve gerçek hayatın diğer tatsızlıkları içinde küçük kız, kendi kurduğu düş dünyasında kafasına göre takılmaktadır. Ağustos böceklerine bile isim takan, hayali varlıklarla tren yolları üzerinde oyunlar kuran ve müthiş maceraları paylaşan Jelise-Rose’nin gerçeküstü olduğu kadar mizah ve gerilimle de dolu hikayesi, Mitch Cullin’in klasik romanından uyarlanıyor.

17. Gizli Pencere / Secret Window (2004)

17. Gizli Pencere / Secret Window (2004)

IMDb: 6.6

Gerilim romanlarıyla ünlenen başarılı bir yazar olan Mort Rainey, karısı Amy'nin kendisini aldattığını gördüğünde büyük bir psikolojik yıkıma uğrar. Karısından boşanan ve aynı zamanda 'yazar tıkanıklığı' sorunuyla karşılaşan Rainey, hem yeni kitabı üzerine çalışabilmek hem de zor zamanları atlatabilmek için New York'un ıssız bölgelerinden birine, Tashmore gölünde bir kulübeye yerleşir. Bir gün kapısını çalan John Shooter isimli esrarengiz adam, Rainey'i kendi hikayesini çalmakla suçlar. Başta adamı dikkate almayan Rainey zamanla olayın büyüklüğünün ve tehlikesinin farkına varır.

16. Sundays at Tiffany's (2010)

16. Sundays at Tiffany's (2010)

IMDb: 6.7

Jane Claremont'un hayatında yolunda gitmeyen hiçbir şey yok gibidir. Çocukluğundan beri hayalini kurduğu bir işe sahiptir ve mesleğine günden güne daha da motive olarak devam etmektedir. Bunun yanı sıra saygı duyulan bir sanatçı olan nişanlısı Hugh Danderford ile olan ilişkisi de kusursuz bir şekilde sürmektedir. Ancak bu kusursuz düzen, hayalinde yarattığını düşündüğü arkadaşı Michael'ın geri dönüşüyle alt üst olur...

15. Kukla / The Beaver (2011)

15. Kukla / The Beaver (2011)

IMDb: 6.7

Walter Black, bir zamanlar başarılı bir iş adamı ve iyi bir aile babası iken, şimdilerde ciddi anlamda depresyonla boğuşan biri... Eski mutlu günlerine kavuşmak için her yolu deneyen Black, sonunda el kuklası şeklindeki bir oyuncak kunduz sayesinde insanlarla iletişim kurmaya başlar. Bir anda başarısını yeniden elde ediyor ve hayata yeniden gülüyor gibi olur ama bu kukla hayatını mı kurtaracaktır yoksa onu daha büyük bir bunalıma mı itecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Paperhouse (1988)

14. Paperhouse (1988)

IMDb: 6.8

Catherine Storr'un 'Marianne Dreams' adlı romanından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılan 1988 yapımı Bernard Rose şaheseri. Psikolojik sorunları olan küçük bir kızın çizdiği ev hayalle gerçeğin arasında gelip gitmenizi sağlarken, film, çocuklar için olmaktan çıkıp değme uçuk senaryolara taş çıkartan küçük çaplı bir limbo dünyası davetine dönüşüyor. Duruma göre değişen evin iç hali, muazzam İngiliz aksanı ve Londra'dan manzaralar da zaman zaman korkutan senaryonun yanında bonus görevi görmekte.

13. Senin İçin / Restless (2011)

13. Senin İçin / Restless (2011)

IMDb: 6.8

Annabel Cotton (Mia Wasikowska) güzel, doğaya ve yaşama yürekten bağlı ama ölümcül kanser hastası olan bir genç kızdır. Enoch Brae (Henry Hopper) ise ailesini bir trafik kazasında kaybettikten sonra yaşamayı yük gibi gören, her şeyden usanmış genç bir adamdır. Farklı kişiliklerde görünen bu iki genç insan tesadüfen bir cenaze töreninde tanışırlar ve farkında olmadan ortak bir hayat deneyimini paylaşırlar. 

Enoch, Annabel'in ömrünün gitgide kısaldığını öğrenince geriye kalan vaktinde onu mutlu etmeye adar. İkisi birlikte kaderi, öfkeyi, acıyı ve gençliği ardından da ölümü sorgulayacaklardır... Kuralları şimdi onlar koyarlar ama Annabel'in zamanı da hayran olduğu doğa dengesi karşısında hızla tükenmektedir...

12. Hayalimdeki Aşk / Ruby Sparks (2012)

12. Hayalimdeki Aşk / Ruby Sparks (2012)

IMDb: 7.2

Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romanın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı, salondaki kanepede oturuyordur! Calvin, kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

11. Gerçek Sevgili / Lars and the Real Girl (2007)

11. Gerçek Sevgili / Lars and the Real Girl (2007)

IMDb: 7.4

Abisi Gus ve karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars, babası öldükten sonra içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir. 

Lars'ın durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının internetten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır.

10. Mr. Brooks (2007)

10. Mr. Brooks (2007)

IMDb: 7.4

Earl Brooks, son derece saygı duyulan bir iş adamıdır ve yakın zamanda Portland’da yılın adamı seçilmiştir. Ancak o korkunç bir sır saklamaktadır. Aslında bir seri katildir. Bazı toplantılara katılmaktadır. Aslında öldürmeye karşı olan bağımlılığını iki yıl süreyle kontrol altında tutmayı başarmıştır. Ancak öteki kişiliği olan Marshall yeniden ortaya çıkar ve onu yeniden öldürmeye iter. Brooks bunun üzerine sevişmekte olan bir çifti öldürür. O sırada başka bir katil tarafından görünür ve fotoğraflanır. Bu sırada cinayeti soruşturmakta olan bir polis dedektifinin de kendi sorunları vardır. Berbat bir boşanma sürecindedir ve aynı zamanda da vahşi bir suçlu hapisten kaçmıştır ve yıllar öncesinin intikamını almanın peşindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Makinist / The Machinist (2004)

9. Makinist / The Machinist (2004)

IMDb: 7.7

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

8. Yeni Hayat / Cast Away (2000)

8. Yeni Hayat / Cast Away (2000)

IMDb: 7.7

FedEx isimli tanınmış bir şirkette sistem analist uzmanı olan Chuck Noland şirketiyle ilgili sorunları çözmek için dünya genelinde seyahatler yapmaktadır. Uzun süreli bir ilişkisi olan ve yoğunluğundan dolayı evlenmeye bile fırsat bulamayan Noland Noel gecesi sırasında aldığı bir telefonda bir işi çözümlemek için Malezya'ya gitmesi gerektiğini öğrenir. Yola çıkan adam Güney Pasifik'te uçtuğu sırada uçak bilinmeyen bir sebeple düşer.

Bilincini kaybeden Noland uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur. Modern dünyanın nimetleriyle yaşamını sürdürmüş olan çaresiz adam bu adada ne kadar ayakta kalabilecektir?

7. Marnie Oradayken / Omoide no Mânî (2014)

7. Marnie Oradayken / Omoide no Mânî (2014)

IMDb: 7.8

Anna kum tepelerinin ardındaki Marnie ile tanışana dek dünyada hiç arkadaşı yoktur. Ama Marnie göründüğü gibi değildir. Dostluk, aile ve yalnızlık hakkındaki gerçeklerden oluşan bir hayalet hikayesi. Anna üvey annesiyle beraber yaşayıp çevresindeki arkadaşlarıyla ve her şeyle ters düşmektedir. Daha sonrasındaysa Norfolk'a, kum tepelerde doya doya koştuğu ve su kenarındaki yere, yaşlı Bay ve Bayan Pegg'in yanında kalması için gönderilir. Orada bir bataklık evi vardır ve Marnie denilen tuhaf ve küçük bir kızla tanışır ve Marnie Anna'nın ilk arkadaşı olur. Sonra bir gün Marnie kaybolur. Sonrasındaysa yeni bir aile, Lindsay'ler, bataklık evine taşınır. Marnie'den dostluk hakkında çok şey öğrenen Anna Lindsay'ler ile sıkı fıkı arkadaş olur ve Marnie hakkındaki tuhaf gerçekleri, göründüğü gibi olmadığını öğrenir.

6. Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) / Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

6. Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) / Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

IMDb: 7.8

Bir dönemin 'Birdman' adlı süper kahraman filmleri serisiyle ünlenen oyuncusu Riggan, Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yapmaktadır. Ancak provalar esnasında oyunculardan biri beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner ile anlaşılır. Riggan sahneye çıkma hazırlıkları yaparken en başta Mike Shiner ardından ise oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır. Riggan kendine yeniden prestij kazandırmasını beklediği bu oyunu, beklentilerin aksine olumlu tepkiler kazanması için elinden geleni yapacaktır.

5. Harvey (1950)

5. Harvey (1950)

IMDb: 8.1

Harvey, Mary Chase'in Pulitzer ödülü kazanan oyunundan uyarlama 1950 tarihli bir klasiktir. 5 yıl kadar Broadway'de oynandıktan sonra oyuncu grubu filme de taşınmış. 'Harvey'in varlığına inanarak oynayan ekip sayesinde film de inandırıcılığını ve efsanesini bugüne kadar korumuştur. Capraesk bir dünyanın iyilik timsali kişisi olarak seyircinin gönlünde yer etmiş James Stewart, Henry Koster yapımı bu filmde bu avantajını kullanır ve cana yakın(pleasant) karakteri, güler yüzlülüğüyle -Harvey olmasa da- anormalmiş izlenimini gayet güzel verir, çünkü etrafındaki dünya öfke, kıskançlık ve çıkar kavgalarıyla kokuşmuştur, onun tek derdiyse bara gidip dostlarıyla bir kadeh bir şeyler içmektir. Bunun için her tanıştığı kişiye kartını verir, evine yemeğe çağırır ve sohbetiyle kendini sevdirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

4. Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)

IMDb: 8.1

Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

3. Ters Yüz / Inside Out (2015)

3. Ters Yüz / Inside Out (2015)

IMDb: 8.2

Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley'ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? Neşe (Amy Poehler), Korku (Bill Hader), Öfke (Lewis Black), Nefret (Mindy Kaling) ve Üzüntü (Phyllis Smith)... Riley'in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda biraz şaşkındır...

2. Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

2. Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

IMDb: 8.2

John Forbes Nash kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesinde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir.

1. Dövüş Kulübü / Fight Club (1999)

IMDb: 8.8

Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kadınla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
34
9
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?