Görüş Bildir
Haberler
Kendi Verimsizliği Yüzünden Sürekli Size Yük Olan İnsanların 9 Sinir Bozucu Özelliği

Kendi Verimsizliği Yüzünden Sürekli Size Yük Olan İnsanların 9 Sinir Bozucu Özelliği

Malum, özellikle de kurumsal olmayan şirketlerde çalışanların çok net tanımlanmış görev dağılımları olmuyor ve genellikle hepimiz yeri geldiğinde her işin ucundan tutmak durumunda kalıyoruz. Normalde bununla pek bir problemimiz yok tabii; ama aynı iş ortamını verimsiz çalışanlarla paylaşıyorsak, bu sefer biz normalin çok üzerinde çaba gösterip hemen her şeyi kendimiz halletmeye mecbur kalıyoruz 😞

İşte bizi sinir eden 9 özelliği ile sırtımızdaki kamburlar; iş yerinin verimsizleri!

Kaynak: http://www.inc.com/adam-heitzman/7-co...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her daim bir şeylerden şikayet ederler. Kim veya ne hakkında, kime yakınıyor olursa olsun susmak bilmeden mızmızlanırlar.

Devamlı şikayet eden insanların iş bitirme odaklı olduklarını da tabii, söylemek pek mümkün değil; çünkü sızlanmak üretmekten daha kolay. Çözüm odaklı olamadıklarından genellikle çözümü üretmek size kalır.

2. Kendi sorumluluklarındaki işler için tek ayak üzerinde 40 bahane bulmakta uzmandırlar.

Üretemedikleri her iş için mutlaka şahane birer bahaneleri vardır; kolay kolay itiraz da edemezsiniz.  Sabah erkenden halletmesi gereken iş 'köprüde başlayan çalışma yüzünden geç kaldığı için' size kalır; aslında dün bitirmesi gereken iş bugün 'acil' olduğundan, bugünkü önemli işi size kalır; kalır da kalır.

3. Elbette "daha önemli işleri vardır"; yapmasını söylediğiniz bir işi tekrar tekrar, yüreğiniz tükenene kadar hatırlatmanız gerekir.

Ertelerler, önemli görmezler, öyle pek de sizi dinliyor gibi görünmezler.

4. Her yeni işi yöneticiye götürerek, ya yöneticinin işi kendisinin halletmesini, ya da birine delege etmesini umarlar.

O an üzerinde çalıştıkları 'çok önemli' şeyi de vurgulayarak tabii; böylelikle işin kendisine delege edilme ihtimali yok denecek kadar azalır çünkü.

5. Yalnızca dikkat çekecek ve kredi puanı kazandıracak türde işler konusunda üretken olduklarını görebilirsiniz.

Aslında yaptığı işi ve bulunduğu iş yerini zerre kadar önemsemeyen insanların alameti farikası nedir derseniz; budur. İşlerin genel işleyişi konusunda kendilerini pek heyecanlı, verimli ve inovatif göremezsiniz; ancak bu çok da anlaşılmasın diye arada sırada çok önemli bir iş için tam randıman göstererek puanları topladıklarını görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öyle dağınık ve özensizce çalışıyor görünürler ki sürekli bir gözünüz üzerlerinde olmadan rahat edemezsiniz.

Gelen evrakları kaybedeceğinden, giden evrakları kargolamayı unutacağından, gelen kutusunda okunmadan bekleyen kim bilir kaç tane e-mail olduğundan, hangi çok önemli deadline'ı acaba atlamak üzere olduğundan endişe edip durmaktan sizin de dikkatiniz dağılır; çünkü müdahale etmeden duramazsınız.

7. Bazısı karakter olarak o kadar dışa dönük ve enerjiktir ki verimsiz olduklarına dikkat eden bir Allah'ın kulu olmaz.

Ortalığa enerji saçtıkları halde aslında ne kadar az iş ürettikleri hep dikkatten kaçar. Kendileri hakkında başka biriyle konuşmaya kalktığınızda ise bu kişiyi kendinize inandırmakta zorlanır; bir de üstüne zor durumda kalırsınız.

8. Kendilerini yeni bir şeyi merak edip keşfetmeye çalışırken görmek zordur.

Farklı bir CRM arayüzüne geçmiş, web sitenizi değiştirmiş, yeni yazılımlar yükletmiş olabilirsiniz. Ancak bir şekilde her fonksiyonu kendi kendinize veya kendi çabanızla keşfetmek zorunda kaldığınız gibi, hiç çabalamayıp kestirme yoldan size sorduğunda onunla da paylaşmak durumunda kalırsınız.

9. Aslında basitçe, bulundukları pozisyon ve yaptıkları iş konusunda bir türlü motive olamamışlardır.

Motivasyon eksikliği de tabii ki beraberinde bunca verimsizliği getirir.

Bizden söylemesi, her şey domino etkisiyle iyice üzerinize yıkılmadan acilen tedbir alın 😧

Bizden söylemesi, her şey domino etkisiyle iyice üzerinize yıkılmadan acilen tedbir alın 😧

Önce iş arkadaşınızla kendiniz konuşmayı deneyin. Olmuyorsa da mutlaka yöneticinize başvurun. Kibarca 'arkadaşınızın motivasyon eksikliği çektiğinden endişe duyduğunuzu' söyleyebilirsiniz. En azından işe yarama ihtimali var...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
5
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

bizim burda katalogcu bir abla var yaptığı tek iş boynunda fotoğraf makinasıyla el yazması eserlerin fotosunu çekmek, ama bir gözü toprağa baktığı için hep t... Devamını Gör