Görüş Bildir
Haberler
Kenan Işık'ın Sağlık Durumuyla İlgili Kardeşinden Açıklama

Kenan Işık'ın Sağlık Durumuyla İlgili Kardeşinden Açıklama

Fatih UZUN
02.08.2014 - 19:00

Geçirdiği kaza sonrası beyin kanaması geçiren Kenan Işık'ın sağlık durumuyla ilgili Cengiz Işık Hürriyet yazarı Vahap Munyar'a önemli açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz Mart ayında spor yaptığı salonda geçirdiği kaza sonrası beyin kanamsı geçiren ünlü sanatçı Kenan Işık'tan iyi haberler geliyor. Hürriyet yazarı Vahap Munyar'a açıklamlar yapan Kenan Işık'ın kardeşi Cengiz Işık, 'Abim, yardımla da olsa ayakta durabiliyor, tekerlekli sandalyede saatlerce oturabiliyor, yatakta bisiklete binebiliyor. Eklem terapileri yanında yutkunma terapisine de başlanmış olması büyük önem taşıyor' dedi.

İŞTE MUNYAR'IN KÖŞESİNDEKİ O İFADELER

Eve dönünce Kenan Işık’a Almanya’nın Bodensee Gölü kıyısındaki Allensbach adlı turizm köyünde bulunan Kliniken Schmieder’de refakat eden kardeşi Cengiz Işık’a mesaj gönderip, sohbeti özetledim, Mehmet Nalbant’ın şiirinden söz ettim. Tedaviyle ilgili ilk izlenimini sordum. Cengiz Işık, öncelikle Amerikan Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin önemine vurgu yaptı:

  • Amerikan Hastanesi’ndeki bakımın ne kadar değerli olduğunu, buraya geldiğimizde Abimin gösterdiği performansla bir kez daha anladık.

Ardından ambulans uçağa değindi:

  • Sunduğu ambulans uçak için ailemiz adına Sağlık Bakanlığımız çalışanlarına teşekkür ediyorum. İlk günleri klinikteki ekibin hastayı tanımakla geçirdiğini kaydetti:

  • Hemen başlanan terapilerde Abimin gücü mükemmel görünüyor. Çok şükür erken rehabilitasyon gerekliliklerine yardımcı olabiliyor.

Bunları şöyle sıraladı:

  • Abim, yardımla da olsa ayakta durabiliyor, tekerlekli sandalyede saatlerce oturabiliyor, yatakta bisiklete binebiliyor. Eklem terapileri yanında yutkunma terapisine de başlanmış olması büyük önem taşıyor.

Bu noktada Türkiye’deki eksikliğe işaret etti:

  • Henüz bilinci açılmamış hasta için erken rehabilitasyon merkezinin önemini buraya gelince bir kez daha anladım. Türkiye’de böyle bir merkezin olmamasına üzüldüm. Hadi bizim imkanımız vardı, bürokratik işlemleri beklemeden, randevuyu kaçırmamak adına kendi olanaklarımızla buraya geldik çok şükür. Ya olanağı olmayanlar? İlgili bürokratların bu durumdaki hastaların yurtdışına gönderilmesinde temkinli davrandığına değindi:

  • Çok pahalı bir tedavi yöntemi olduğu için ilgili bürokratlar imza atmaya çekiniyor. Cengiz Işık, abisinin eşi Beril Işık’la birlikte Kliniken Schmieder’de refakat görevini yerine getirirken, mesajını güçlü umutla noktaladı.

Posta

Kaynak: http://www.posta.com.tr/turkiye/Haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0