Görüş Bildir
Haberler
Kedilerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Dişi ve Erkek Kedi Özellikleri Nelerdir?

Kedilerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Dişi ve Erkek Kedi Özellikleri Nelerdir?

Müge Kakşi
09.11.2021 - 12:17

Dünyada en çok evcil olarak tercih edilen hayvanlardan biri de kediler olarak biliyor. Sokaklarda da görmeye alışık olduğumuz kediler insan canlısı hayvanlar olarak bilinmektedir. Tarih boyunca insanlara eşlik etmiş olan kediler zamanla evcilleşerek insanların evde beslediği hayvanlar haline gelmiştir. Diğer hayvanlar gibi kedilerin de dişi ve erkek olarak iki cinsiyeti bulunmaktadır ve tıpkı insanlar gibi kedilerde cinsiyetlerine göre farklı karakter özelliklerine sahiptir. Birçok kedi sahibi kedisinin cinsiyetini nasıl anlayacağını, dişi ve erkek kedi özelliklerini internet üzerinden araştırıyor. Peki, kedilerin cinsiyeti nasıl anlaşılır? Erkek ve dişi kedi özellikleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvanların da tıpkı insanlar gibi cinsiyetleri bulunmaktadır ve yine insanlar gibi cinsiyetlerine göre karakter özellikleri vardır. Karakter özelliklerini en net taşıyan hayvanlar arasında kediler bulunuyor. Ayrıca kedilerin cinsiyetlerini öğrenmek için bazı fiziksel özelliklerine bakmak yeterli oluyor. Birçok kişi kedi sahiplenmeden önce dişi ve erkek kedi özelliklerini araştırırken bazıları da sahiplendiği kedinin cinsiyetini nasıl öğreneceğini araştırıyor. Kedilerin cinsiyetinin nasıl anlaşıldığına ve dişi, erkek kedi özelliklerine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Kedilerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

İnsanların olduğu gibi hayvanlarında cinsiyetleri bulunmaktadır ve bu özellikler bazı hayvanlarda bariz bir şekilde anlaşılabilir. Birçok kişi kedilerin cinsiyetlerinin nasıl anlaşıldığını merak ediyor. Kedilerin cinsiyetini anlamak için bazı fiziksel özelliklerine veya kuyruğunun alt bölgesine bakmanız yeterlidir.

Erkek kedinizi kucağınıza alın ve diğer elinizle de kuyruğunu kaldırın. Bu şekilde kedinizin üreme organını görebilir ve cinsiyetini anlayabilirsiniz. Erkek kedilerde yalnızca anüs, skrotum (testis torbası) ve penis bulunmaktadır. Tüy ile kaplı olan testis torbası iki küçük yumru şeklinde görülmektedir. Bazen uzun tüylü kedilerin testis torbası yani skrotumu gözükmediği için tüylerini hafif ıslatarak aşağı doğru taramanız görmek için yeterli olur. Penisi ise testis torbasının alt kısmında bulunur ve uyluk bölgesinin arasında küçük bir tümsek şeklinde görünebilir. Bu özelliklere bakarak kedinizin erkek olduğunu anlayabilirsiniz.

Dişi kedilerde ise erkek kedilere kıyasla sadece anüs ve idrar yolu açıklığı bulunur. Dikey bir yarık şeklinde görülen idrar yolu açıklığı ve anüs arasındaki mesafe erkek kedilere oranla daha azdır. Yani kedinizde erkek kedininki gibi üreme organları bulunmuyorsa kediniz dişidir. Kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

Dişi ve Erkek Kedi Özellikleri Nelerdir?

Dişi ve Erkek Kedi Özellikleri Nelerdir?

Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerinde cinsiyetlerine göre farklı davranış stilleri ve karakterleri bulunmaktadır. Ayrıca tüm kedilerin kendi aralarında kısırlaştırılmış ve kısırlaştırılmamış dönemlerinde ki karakterleri de farklıdır.

Dişi kediler genellikle sevilmeyi ve oyun oynamayı çok severler. İlgiye daha çok aç olan dişi kediler sahipleriyle vakit geçirmekten hoşlanırlar. Dişi kedilerin bir diğer belirgin özelliği ise erkek kedilere göre daha sesli miyavlarlar. Ayrıca kızgınlık döneminde daha agresif bir hale gelen dişi kedilerin miyavlamaları ise rahatsız edici olabilir. Ayrıca başka dişi kedileri alanına sokmayı sevmezler. Kısırlaştırılmış dişi kediler sert oyunlardan hoşlanmaz ve daha uysal bir halde olurlar.

Kısırlaştırılmamış dişi kediler ise daha fazla ilgi ve alaka beklerler. Yüksek seste miyavlama yine görülürken dişi kedilerde yerini işaretleme durumu da mevcuttur. Erkek kedileri kendisine çekmek isterken rakip olarak gördüğü tüm dişi kedileri ise uzaklaştırmaya çalışır.

Erkek kediler ise daha fazla gezmek isterler ve içeride kalmayı reddederler. Yerini belirlemek için köşelere işeyebilirken aynı zamanda erkek kedilerle de kavga etmek isterler. Dişi kedilere göre daha agresif, eğlenceli ve oyuncudurlar. Üreme dönemlerinde ise kapıları tırmalayabilir ve dışarı çıkıp dişi kedi bulmak isteyebilirler.

Kısırlaştırılmış erkek kediler de ise gezinme ve erkek kedilere karşı güç gösterisi yapma ihtiyacı ortadan kalkmaktadır. Buna bağlı olarak daha uysal bir hal alırlarken her iki cinsten sevgiyi kabul ederler. İşeyerek iz bırakma istekleri de azalmaktadır. Ayrıca diğer erkek kedilerle oynamak ve iletişim kurmak isteyebilirler.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın