Görüş Bildir
Haberler
Kavgacı İnsanlarla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

Kavgacı İnsanlarla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

Sakin bir mizaca sahipseniz ve çevrenizdekiler sürekli üzerinize geliyorsa, onlarla baş etmek sizin için epey zor olabilir. Sonuçta sürekli görmezden gelmeniz ya da alttan almanız gibi bir durum söz konusu olamaz. Peki çevrenizde kavgacı bir insan varsa ve her fırsatta sizi kışkırtmaya çalışıyorsa neler yapabilirsiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle duyguları açıklığa kavuşturun.

Olayların üstünü örtmek veya geçmişi sürekli olarak gündeme getirmek, karşınızdaki kişiyi daha da öfkelendirecek ve daha da saldırganlaştıracaktır. Bırakın duygularını dışa vursun, böylelikle öfkeyle hareket etmeyi bırakacak ve size de konuşup anlaşmak için bir fırsat doğacaktır. Sizin de kışkırtacak şekilde hareket etmeniz sadece ateşe odun atmak gibi sadece karşı tarafı alevlendirmeye yarar.

Kişisel olarak algılamayın.

Kızgınlık, öfke ve nefret gibi duygularla boğuşan insanların, kızgınlıklarının asıl hedefi siz değilsiniz. Aslında kendilerine duydukları öfke yüzünden duygularını sürekli olarak negatif şekilde dışa vurma ihtiyacı hissediyorlar. Davranışlarını kişisel olarak algılamayın ve kırılmamaya çalışın. Kendinizi, size karşı olmayan bir öfkenin hedefi haline getirirseniz, bu sadece sizin de öfkelenmenize yol açacaktır.

Karşınızdaki kişiyle konuşmak için tarafsız bir yol bulun.

Eğer yüz yüze konuşmak sonuç vermiyorsa mesaj veya e-posta yoluyla iletişime geçmeyi deneyin. İçinizdekileri bu şekilde ifade ederek karşı tarafın sizi daha iyi anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Hem de öfkeli hallerine maruz kalmadan!

Mümkün olduğunca tartışmaya girmeyin.

Karşınızdaki kişi size bağırıp çağırıyorken bunu uygulamak kolay olmayacaktır, farkındayız. Ama mümkünse gereksiz hiçbir tartışmaya girmemeye çalışın. Kendinizi savunmak o an için size en kolay ve en doğru yol gibi gelebilir ama ateşe ateşle cevap vermek, sonrasında tamiri mümkün olmayan sonuçlar yaratabilir. O anki hislerinizle fevri hareket etmeyin, mantığınızı kullanın.

Öfkeyi yönlendirmek için bir araç bulun.

Öfke kontrolü sağlamakta zorlanan kişilerin duygularını açığa vurmasını sağlamak ve onu pozitif bir şeylere dönüştürmek mümkün. Karşınızdaki kişinin stresini azaltmak için varolan öfkesini başka şeylere yönlendirmesine yardımcı olun. Örneğin basketbol oynayarak, enerjisini pozitif bir yerde kullanabilir. Üstelik bu duygularını dışa vurması için de iyi bir araçtır. Bu yüzden, o kişiyi öfkesini atacak şeylere yönlendirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
41
10
9
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?