Görüş Bildir
Haberler
Katalogdan Seçer Gibi Eş Seçen Erkeklerin Viktorya Dönemi Kadınlarından Beklediği 5 Saçma Kural

Katalogdan Seçer Gibi Eş Seçen Erkeklerin Viktorya Dönemi Kadınlarından Beklediği 5 Saçma Kural

Şeyma Abay
05.06.2022 - 09:30 Son Güncelleme: 24.06.2022 - 18:46

Viktorya Dönemi önemli ilerleme ve büyük değişikliklerle bilinir. Barınma, ulaşım, toplumsal değerler, kozmetik, yiyecek ve içeceğe kadar her şey büyük bir değişim geçirmiştir. Ama kadınlar için çok da iyi gelişimler yaptıkları söylenemez. Viktorya döneminde, “mükemmel” olan bir eş bulmak için evlilik kılavuzları son derece popülerdi. Katalogdan seçer gibi kadın seçen o dönemki erkeklerin, eş seçerken göz önünde bulundurdukları bazı saçma kuralları sizin için derledik.

Detaylar yazımızda...

Kaynak: https://historyofyesterday.com/5-ridi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Çalışan kadın bir canavardır”.

1. "Çalışan kadın bir canavardır”.

Viktorya döneminde, erkeklerin ve kadınların rolleri açıkça tanımlanmıştı. Kadının çocukları ve ev işleri ile ilgilenmesi, erkeğin ise çalışması ve aileye bakması beklenirdi. Ancak bu görev ayrımı bazen çok sert olabiliyordu. Eğer bir kadın çalışıyorsa bunun ayıplanması gereken bir şey olduğu düşünülüyordu.

Köşe yazarı Erasmus Wilson, 1885'te evlenmemiş beş kızı olan bir adamın mektubuna oldukça cinsiyetçi bir cevap vermişti. Wilson, “Kızlar Ne İşe Yarar” başlıklı yanıtında 'çalışan kadının bir canavar olduğunu“ yazmıştı ve kadınlar için tek uygun yerin ev olduğunu belirtmişti.

2. Fedakarlık, fedakarlık, fedakarlık.

2. Fedakarlık, fedakarlık, fedakarlık.

1837'de William Andrus Alcott tarafından yazılan ”Eş ya da Evlilik İlişkisinde Kadının Görevleri' adlı kitapta, kadınların olmadığı ve erkeklerin yalnız olduğu bir zaman olduğunu belirtmişti. Yazar daha sonra kadının “erkeğin asistanı' olarak yaratıldığını da yazmıştı.

Alcott'un kadınlar hakkındaki görüşleri Viktorya döneminde birçok kişi tarafından okunmuştu. Bu sebeple, bir kadının kocasına boyun eğmesi, zekasını ve yeteneklerini küçümsemesi, hayatını çocuk yetiştirmeye ve eve bakmaya adaması bekleniyordu. Kadının hobileri, hayalleri ve arzuları en sonda gelirdi.

3. Aldatma: beklenen ve kabul edilebilen bir şeydi.

3. Aldatma: beklenen ve kabul edilebilen bir şeydi.

Viktorya döneminde, bir eşin kocasının ihanetine cevabı boşanma değildi. Aldatıldıkları zaman bunun normal olduğunu düşünürler ve hoşgörü gösterirlerdi. “Bahsedilmeyenler: Viktorya Dönemi Kadınının Seks, Evlilik ve Görgü Rehberi'' kitabının yazarı Therese Oneill konuyla ilgili şunları yazmıştı:

“Ona yedi çocuk doğurmadan ve evinin konforunu mahallenin kıskançlığı haline getirmeden önce, eskiden olduğun kızın yeni bir versiyonunu aramaya gitmek bir erkeğin doğasında vardır.”

4. Evine odaklanırlardı.

4. Evine odaklanırlardı.

Viktorya dönemi kadınının kimliği kocasına bağlıydı. 20. Yüzyıla kadar kadınların oy kullanma hakkı yoktu ve evlendiklerinde yasal kimliklerini kaybederlerdi. Kocaları mülklerine sahip olurdu ve kendi isteklerini bile söyleyemezlerdi. Kadının kapasitesi çocuklarına ve evine bakmaya indirgenmişti. Bu işleri yaparken çok mutlu oldukları düşünülürdü.

5. Dudaklar = Mühürlü

5. Dudaklar = Mühürlü

Viktorya Dönemi kadınının şikayet etmesi gereken şeyler vardıysa, kocasından herhangi bir memnuniyetsizliği veya görüş farklılığını dile getirmek gibi... Asla kabul edilemezdi. Kadın her zaman sessiz olmalı, şikayet etmemeli ve kocasının kararlarını sorgusuz kabul etmeliydi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
83
53
18
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın