Görüş Bildir
Haberler
KARGONUZU İSTEDİĞİNİZ YERE DRONE’LAR GETİRECEK

KARGONUZU İSTEDİĞİNİZ YERE DRONE’LAR GETİRECEK

11.05.2015 - 20:16 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 20:56

Issız Adaya Yanımda Ne Götürsem Derdine Son!

Amazon’un geçtiğimiz yıllarda çalışmalarını yürüttüğü ve belli bir noktaya da getirdiği Drone ile kargo taşımacılığı, bugün epey yol almış durumda.

2013 yılında ilk teslimatlarına başlayan Drone kargo elemanları, başlangıç olarak küçük ölçekli mesafelere ve genel olarak evlere taşıyıcı hizmeti vermek için tasarlansa da, teknolojinin gelişimiyle bu sınırlar da yakın zamanda ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Akıllı telefonunuzda bulunan GPS özelliği sayesinde, Dünya’nın neresinde olursanız olun sipariş verdiğiniz ürün bulunduğunuz noktaya gelecek.

Özellikle kampçılık, dağcılık ve diğer outdoor sporlarda anlık ihtiyaçlarınız için sipariş vereceğiniz ürünler için ve özel acil durumlarda ihtiyaç duyduğunuz ürüne bulunduğunuz noktada ve daha hızlı sahip olmak istiyorsanız bu özellik tam size göre.

Amazon bu konuda oldukça kararlı bir şekilde patent çalışmalarını yürütse de, Amerikan Federal Havacılık Kurumu bu işe pek de sıcak bakmıyor. Drone’ların fiyatlarının giderek düşmesi elbette satın alınabilirliğini de arttırıyor fakat bu olay ciddi manada bir güvenlik ve istihbarat sorununu da beraberinde getiriyor. Drone teslimatlarında oluşabilecek güvenlik riskleri oldukça fazla görünüyor. Özellikle Amerika gibi her an teröre karşı tetikte olan ülkeler için taşınan ürünün içeriği ve riskleri düşünüldüğünde Amazon’un bu uygulamayı kabul ettirebilmesi oldukça zor görünüyor.

Sipariş edilen ürünlerin adet ve ağırlıklarına göre de çözüm üreten firma, gerektiğinde birden fazla cihazla taşıma işlemini gerçekleştirebileceğini duyurdu. İlk drone kargonun bir bölümünü taşırken, ardından gönderilecek olan ise kalan kısmını taşıyacak.

Düşünüldüğünde oldukça faydalı bir teknoloji gibi görünse de barındırdığı riskler de hiç azımsanacak gibi değil elbette.

Yimne de ülkemizde de kargo konusunda yaşanan malum sorunlar akla geldiğinde, adres sorunu yaşamadan ya da kargo bekleme süresini minimuma indirecek olan böyle bir teknolojiye kimsenin de hayır diyebileceğini zannetmiyoruz.

Kaynak: http://www.nteknoloji.com/kargonuzu-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın