Görüş Bildir
Haberler
Kargolar Havalanacak! PTT, 2018'de Drone'la Gönderi Teslimatına Başlıyor

Kargolar Havalanacak! PTT, 2018'de Drone'la Gönderi Teslimatına Başlıyor

Batuhan
23.11.2017 - 18:59 Son Güncelleme: 24.11.2017 - 09:29

PTT, gelecek yıl insansız hava aracıyla da (drone) kargo taşımaya başlayacak. Teknolojik gelişmelerde PTT’nin de geri kalmayacağını belirten PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, 2018 yılı içerisinde yerli üretim drone'larla taşımacılığa başlayacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA’ya konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, drone taşımacılığına geçmek için ‘milli’ mühendislerle ve üniversitelerle çalıştıklarını söyledi.

'Drone’larımızla 2018 yılında uçmuş olacağız'

'Drone’larımızla 2018 yılında uçmuş olacağız'

Drone teknolojisini bildiklerini, Türkiye’nin teknolojiye sahip olduğunu belirten Bozgeyik, bunu kendi mühendisleriyle yaptıklarını ifade etti. Ayrıca uygulamanın başlayacağı tarih bölgeden bölgeye değişeceği aktarıldı.

Bozgeyik şunları kaydetti: “Bunlar coğrafi şartlara, ülkenin koşullarına ve iç sistemlere uygun şartlarda olan yerlerde ancak taşınabilir. Bunu fantastik olarak her yere hemen drone’la kargo taşınabileceğini düşünmek gerçekçi olmaz. Bütün bunları bir planlama içerisinde yürütüyoruz. İnşallah bizim kendi drone’larımızla 2018 yılında uçmuş olacağız. Diyelim ki İstanbul’dan Adalar’a bir şeyin hızlı ulaştırılması gerekiyorsa, kargonun niteliği uygunsa onları taşıyacağız. Kuşkusuz İstanbul trafiğini düşündüğünüzde iki saatte ulaşamadığınız yere yarım saatte ulaşabilir hale geleceğiz.”

Sosyal medyadan PTT'nin yeni projesine tepkiler geldi: 'Önce normal gönderimi çözsünler'

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
56
25
13
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Texaslı Backberry

Bizim için bu teknoloji fazla istemiyoruz. Kargomuz arabayla gününde ve sağlam bir şekilde ezilmeden kırılmadan teslim edilsin yeter.

rido68

karadan teslimatı yapsınlar önce