Görüş Bildir
Haberler
Karamollaoğlu: 'Bugün Altılı Masa Toplantısında Adaylık Konusu Açılır'

Karamollaoğlu: 'Bugün Altılı Masa Toplantısında Adaylık Konusu Açılır'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün gerçekleştirilecek altılı masa toplantısında adaylık konusunun ilk kez gündeme geleceğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altılı Masa, bugün Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geliyor. Gündemde, Altılı Masa’nın hükümet programı niteliğindeki ‘Temel Politikalar’ belgesi var. Bu metne masada son şekli verilecek. Masada başörtüsüne ilişkin anayasa teklifinde nasıl bir tutum alınacağı da konuşulacak. 

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yanıtı merakla beklenen adaylık konusunun bugün ilk kez altılı masa toplantısında gündeme geleceğini söyledi. Saymaz'ın soruları ve Karamollaoğlu'nun yanıtların şöyle:

Altılı Masa’da adaylık konusu açılır mı?

Bu konu mutlaka açılır. Gündeme gelir. Türkiye’nin gündemine bu kadar girdikten sonra orada hiç konuşulmaması olmaz.

Daha önce açılmadı değil mi?

Yok, başkanlık genelde konuşulmadı. Arada sırada söylenmiş olması, konuşulduğu manasına gelmez.

Bu kez?

“Ne yapalım” diye düşünülür en azından.

İki ihtimalden söz ediliyor. “Atlılı Masa’dan biri olsun” ya da “Altılı Masa’nın liderleri adaya karar versin.” Hangisine sıcaksınız.

Altılı Masa’dan biri de olabilir, dışarıdan da olabilir. Biz “İlle de genel başkanlardan biri olsun” demedik. Ama “Genel başkanlar olamaz” da denmedi. Mühim olan, seçilme şansı yüksek bir aday olmalı.

"Bir aday üzerinde ittifak sağlanmalı"

"Bir aday üzerinde ittifak sağlanmalı"

Son demecinizde “Kılıçdaroğlu’nun şansı yüksek” dediniz.

Anketler öyle gösteriyor. Anketlerde ileri sürülen diğer arkadaşlar da Tayyip beyin önünde gözüküyor. Kılıçdaroğlu da önde. Fakat bu konular hiç görüşülmediği için olur mu olmaz mı tarzında değerlendirme yapmayı doğru bulmadım.

Yavaş ve İmamoğlu’nu zayıf bulduğunuz düşünüldü.

Öyle de demedim. Onlar da önde gözüküyor. Ama İmamaoğlu’nun görevden alınması noktasına gelirse, “Tayyip bey alır görevden,” o manada söyledim. O yanlış anlaşıldı belki. Öyle bir noktaya geldik ki, adalet mekanizması, onun kararları dışında karar almaya cüret edemiyor.

Çoklu aday ihtimaline nasıl bakıyorsunuz?

Sıcak bakmıyorum. Bir aday üzerinde ittifak sağlanmalı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Mansur Yavaş der misiniz.. demezsiniz.. umudum kalmadı.

Esat Bora

İlk başta konuşacağınız şeyi en son konuşmanız hiç mantıklı değil. Olası bir fikir ayrılığını çözmek için pek zamanınız kalmdı.

1.Harald

Bu ittifakta olmaması gerekenlerden birisi. Deva, Gelecek ve Saadet gidip kendi ittifaklarını kursa anca %10 alırlardı. Bence Millet ittifakına yarardan çok ... Devamını Gör