Görüş Bildir
Haberler
'Kamuda Birden Fazla Maaş Almak Engellensin' Teklifine AKP ve MHP'den Red

'Kamuda Birden Fazla Maaş Almak Engellensin' Teklifine AKP ve MHP'den Red

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap tarafından hazırlanan ve kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın vermiş olduğu Kanun Teklifi, memurların ve kamu görevlilerinin asli görevi hariç olmak üzere yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevler nedeniyle huzur hakkı veya başka adlarla ücret almasının önüne geçmeyi amaçlıyordu.

Ayrıca bu teklif Türkiye Varlık Fonu'na devredilen tüm kurum ve kuruluşlar, şirketler, Türkiye Varlık Fonu kapsamında oluşturulan alt fon ve kurulan alt şirketler ve miktarı ne olursa olsun kamu payının olduğu tüm şirketler ve kooperatiflerde görevlendirilen memur ve kamu görevlilerini de kapsıyordu.

"İnsafsızlık ve vicdansızlıktır"

"İnsafsızlık ve vicdansızlıktır"

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap

Meclis’te görüşülen Kanun teklifinin gerekçesini açıklayan Kasap, “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda kamu görevlilerinin 3’er 5’er maaş almaları insafsızlıktır, vicdansızlıktır” diye konuştu.

Yapılan oylama sonucunda kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
23
16
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SEMİR DÖNDER

SOYGUN VAAAAARRRRR.....

Pasif Kullanıcı

islamcı kardeşlerimize daha ne kadar eziyet edip dünyayı dar edeceksiniz eyy cehape. yetimin hakkını yemeyi akpli kardeşlerimize çok mu görüyorsunuz. bitsin ... Devamını Gör

Hazreti Deist

Hadi bunu da açıklayın AKitistler !