Görüş Bildir
Haberler
Kamu Kurumlarında Plaket Veya Hediye Artık Yasak

Kamu Kurumlarında Plaket Veya Hediye Artık Yasak

Haberomi
18.12.2014 - 20:20 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 20:24

Kamu Kurumlarında Plaket Veya Hediye Artık Yasak

Kamu kurumlarında artık hediye ve plaket verilimi yapılmayacak bu aktivite yerine yeni fidanlar dikilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Petrol ücretlerindeki 60 dolara geri dönüş ülke ekonomimize pozitif tesir yapacaktır. Bu pozitif tesiri, petrol ücretlerindeki düşüşü tüketicimize, yurttaşımıza yansıtıyoruz, pompa ücretlerinde çok ciddi düşmeler oldu. Fakat netlikle petrol ücretlerinin düşüşünden meydana gelen bir gevşeme, disiplinden kopuş mevzubahis olmayacak” diye konuştu.

Davutğlu’nun konuşmasından satır başları:

“Beynelmilel yükümlülükleri gözeterek lüks ve/veya dışalım yoğunluğu yüksek malları belirleyecek ve caydırıcı vergilendirme yapacağız. İçeride teknoloji yoğun, verimliliği artan endüstrilere destek olurken dışardan gelecek lüks tüketim mallarına yönelik caydırıcı vergilendirmeler yapacağız”

“Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde, hiçbir ziyarette mahalli idareler, valilikler ve diğer müesseseler onurluk ve armağan sunumunda bulunmayacaktır. Süslü plaketler yerine fidan dikimi özendirilecektir”

“Özel emelli tasarruf mekanizmaları gerçekleştireceğiz. Altın bankacılığını geliştirecek ve destekleyeceğiz. Finansal istikrar gözetilerek ihtiyaç duyulan alanlarda kredi tertip etmelerine ait çalışmalara devam edeceğiz”

“Verimlilik algısını geliştirmeyi, imalat süreçlerini iyileştirmeyi, katma değeri artırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede endüstri sektöründe toplam etmen verimliliğinin büyümeye katkısını yüzde 20’nin üzerinde tutmaya kararlıyız ”

“2014 seneninde yüzde 15,5 olacağını düşündüğümüz özel sektör yatırımlarının gayri safi yurtiçi hasılaya oranını 2018 sonunuda yüzde 19,3’e çıkarmayı, yatırım yeri tahsis miktarını artırmayı ve Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi sıralamasında ilk mertebede ilk 40 ülke arasına girmeyi amaçlıyoruz”

“Ülke ekonomisi için büyük ehemmiyet arz eden yatırımların müsaade ve yatırım yeri temini süreçlerinin hızlı ve etkin bir biçimde yürütülmesine ve sonuçlandırılmasına yönelik bir mekanizma oluşturacağız. Bürokrasiden kaynaklanabilecek her türlü gecikmeyi ortadan kaldıracağız”

“Gayrimenkul rantlarından kamunun hisse almasına yönelik çalışma yapacağız”

“Yerel idarelerin öz gelirlerini artıracağız. Bu, yerel idarelerin Türkiye’de hem gücünü artıracak hem de yerinden idare anlayışı yaygınlaşarak direk halkla temas halindeki yerel yönetimlerin özgüven içinde kendi kaynaklarını kullanabilir hale gelmelerini sağlayacağız”

“Ferdi emeklilik sisteminde kesinti oranlarını beynelmilel düzeylere yaklaştıracağız. Hayat sigortalarının ve 1 senesi aşan özel sıhhat sigortalarının geliştirilmesi için siyaset seçeneklerini değerlendiriyoruz. Bunları devreye sokacağız”

Kaynak: http://haberomi.com/kamu-kurumlarinda...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0