Görüş Bildir
Haberler
Kalp Yetmezliğine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kalp Yetmezliğine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
06.12.2021 - 10:26

Bazı nedenlerden kaynaklı kalp fonksiyonları yetersiz çalışır ve vücuda yeterince kan pompalanamaz. Bu durumda ise kalp yetmezliği oluşur. Kalp yetmezliği genellikle kalp krizlerinden sonra gerçekleşir. Kalp krizinin etkisiyle, kalp kasları zarar görür ve kaslar yeterince kasılamaz. Ayrıca kronik yüksek tansiyon, bazı kalp hastalıkları da bu hastalığın riskini arttıran faktörlerdir. Kalp yetmezliği kendiliğinden geçmediği için mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Eğer altta yatan hastalıklar ve kalp yetmezliği kontrol altına alınmaz ise kronikleşir. Aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerleyerek ölümle sonuçlanabilir. Peki, kalp yetmezliği için hangi bölüme/doktora gidilir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan vücudunun en önemli organı olan kalp, göğüs boşluğunda bulunur. İki akciğer arasında, göğüs kemiği ve diyafram kasının üstünde bulunan bu organ, bir sistem halinde çalışır. En önemli görevi kanı vücuda pompalamaktır. Metabolizma faaliyetlerinden sonra ortaya çıkan atık maddelerde kalp sayesinde uzaklaşır. Aynı zamanda vücut ısısının dengelenmesi, hormonların ve enzimlerin taşınması, asit ve baz dengesinin sağlanmasında rol oynar. Kardiyovasküler sistemde bulunan kalp, bir motor görevi görür. Kalp, insan vücudunda ürettiği 9000 litre kanı aort damarları sayesinde vücuda taşır. Bu organda bir sorun oluştuğu zaman ise ciddi problemler meydana gelir. Bunlar kişinin yaşam kalitesini oldukça etkiler. Kalp yetmezliği hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kalp Yetmezliğinin Nedenleri ve Belirtileri

Kalp Yetmezliğinin Nedenleri ve Belirtileri

Kalp yetmezliğinin oluşumunda en önemli etken genetik faktörlerdir. Aynı zamanda kalp kasının zayıflaması, hasar görmesi de bu hastalığın oluşmasında rol oynar. Bunlarla birlikte kalp yetmezliğine neden olan durumlar ise şunlardır:

  • Koroner arter hastalığı

  • Kalp krizi

  • Kalp kapakçılarına ilişkin hastalıklar

  • Kalp kası hasarı

  • Doğumsal kalp hastalıkları

  • Kalpte ritim bozuklukları

  • Hipertansiyon ( Yüksek tansiyon)

  • Kalp kası iltihabı

  • Şeker hastalığı

  • Tiroit hastalıklar

  • HIV enfeksiyonu

  • Aşırı kilo

  • Alkol ve uyuşturucu kullanımı

Kalp yetmezliğinin başlarında her kişide aynı belirti görülmeyebilir. Ancak hastalık daha da arttıkça bazı genel semptomlar oluşur. Kalp yetmezliğinde; çabuk yorulma, iştah kaybı, nefes darlığı, mide bulantısı, ani kilo artışı, göğüs ağrısı, öksürük, pembe ya da beyaz renkli balgam çıkarma, aritmi, ayaklarda ve bacaklarda ödem, boyundaki damarlarda belirginleşme, geceleri sık idrar çıkma gibi belirtiler görülür.

Kalp Yetmezliğine Hangi Bölüm/ Doktor Bakar?

Kalp Yetmezliğine Hangi Bölüm/ Doktor Bakar?

Kalp yetmezliği yaşayan kişilerin sağlık kuruluşlarında bulunan kardiyoloji bölümüne ya da kalp damar cerrahisine gitmeleri gerekir. Hastaların ilk önce sağlık durumlarının korunması sağlanır. Kalp yetmezliğinin ilerleyişinin durdurulması amaçlanır. Bunun için ise bazı cerrahi operasyonlar ve ilaç tedavileri uygulanır. Daha sonra ise yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme tedavileri önerilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın