Görüş Bildir
Haberler
Kahvenizi Bir Barista Gibi Hazırlamanızı Sağlayacak Sunum Taktikleri

etiket Kahvenizi Bir Barista Gibi Hazırlamanızı Sağlayacak Sunum Taktikleri

Nurseda Gerek
09.02.2022 - 13:36

Son yılların en dikkat çeken kahve sunumları arasında yer alan latte art, baristaların sunum becerilerini konuşturduğu bir alan haline geldi. Peki bu göze hitap eden kahve sunumu evde nasıl yapılır biliyor musunuz? Gelin, kahve aşkınızı sunumlarınıza taşımanız yardımcı olacak taktikleri birlikte inceleyelim! Sonra gelsin latte art'lar! 🤗☕

İçeriğin Devamı Aşağıda

Latte art nedir?

Latte art nedir?

Latte art, baristaların kahve sunumunda tercih ettiği sanatsal bir çalışmadır. Bu çalışma kimi zaman basit figürlerle karşımıza çıkar, kimi zaman gerçekten emek isteyen çalışmalarla... Latte sanatını için kısaca kahve sunumunu çok daha ilgi çekici kılan tasarımsal bir çalışma olarak açıklayabiliriz.

Latte art 3. nesil kahvenin popülerleşmesindeki bir diğer sebep!

Latte art 3. nesil kahvenin popülerleşmesindeki bir diğer sebep!

Baristaların süt kremasına şekil vererek oluşturduğu bu desenler, aynı zamanda 3. nesil kahvenin popülerleşmesindeki de bir diğer sebeptir. Özellikle sosyal medyada karşımıza çıkan dikkat çekici sunumlar, kahve aşıklarını ve sanatseverleri ortak noktada buluşturdu. Peki, bu benzersiz sunum yöntemini evde nasıl yapabilirsiniz biliyor musunuz? Hem tadıyla hem de sunumuyla sizi kendine aşık edecek kahve çeşitleri için birkaç önemli bilgiyi bilmeniz ve pratiğinizi geliştirmeniz yeterli! 👇

Latte art nasıl yapılır?

Latte art nasıl yapılır?

Öncelikle latte sanatının gerçekten ustalık istediğini bilmeniz gerekiyor. Ancak birkaç denemeden sonra yavaş yavaş eliniz alışmaya başlayacaktır. Hatta ilk denemenizde şekil vermekte bile zorlanmanız oldukça normal. Bu yüzden sık sık pratik yapmalı ve birkaç önemli püf noktasını kaçırmamanız gerekiyor. 

Gelelim latte sanatının nasıl yapıldığına... Öncelikle kahve ve süte ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Oluşturacağınız tüm desenleri espressonun üzerindeki süt köpüğü ile yapacaksınız. Bu yüzden süt köpüğünün kıvamı önem taşıyor, aman dikkat!

Espressonuzun kıvamını doğru ayarlamanız gerekiyor.

Espressonuzun kıvamını doğru ayarlamanız gerekiyor.

Latte sanatına gönül verdiyseniz, bu sanatın tam anlamıyla bir bütünlük çalışması olduğunu bilmelisiniz. Benzersiz desenler ve farklı tasarımlar için kahvenizin kıvamı çok önemli. Bu nedenle hazırladığınız espressonun kıvamının doğru olması gerekiyor. Peki, doğru epresso kıvamı nedir, nasıl anlaşılır? Doğru espresso kıvamı, kahvenin yoğun ve köpüklü olmasıdır. Yoğun olmayan espresso süt ile karışır ve 1. nesil kahve gibi görünür. Kahvenizin yoğunluğuna ve köpük oranına dikkat etmeyi unutmayın!

Espresso kadar sütün kıvamı da çok önemli!

Espresso kadar sütün kıvamı da çok önemli!

Kahve sunumunuzu dilediğiniz gibi yapabilmek için sütünüzün kıvamını doğru ayarlamanız gerekiyor. Doğru süt kıvamı her zaman mikro tanecikli bulunan baloncuksuz süttür. Bu kıvam sizi her zaman başarıya götürür. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise sütün katılaşmaması. Nedeni katılaşan sütün desen çizmeye el vermemesidir. 

Not: Sütünüzün içinde baloncuk varsa dibini birkaç defa tezgaha vurabilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanat aşaması... ☕

Sanat aşaması... ☕

Latte sanatını icra etmek için bir elinize espresso dolu fincanı, bir diğer elinize ise köpürttüğünüz sütü almalısınız. Krema olarak adlandırılan süt köpüğünün üstte kalması için her zaman fincanın eğimli tutulması önerilmektedir. Fincanın yarısını süt köpüğü ile doldurduktan sonra yavaş yavaş şekil vermeye başlamanız gerekiyor. Göze hitap eden bir sunum şekli için minik minik şekil vermeye çalışabilirsiniz.

Tchibo'nun benzersiz kahve çeşitleri ile siz de kendi evinizin baristası olabilirsiniz!

Tchibo'nun benzersiz kahve çeşitleri ile siz de kendi evinizin baristası olabilirsiniz!

Benzersiz desenler oluşturabileceğiniz efsane kahveler için Tchibo'nun birbirinden lezzetli taze çekilmiş kahve çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
10
9
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın