Görüş Bildir
Haberler
Kahve Telvesinin Fal Bakmak Dışında da İşe Yaradığının 10 Kanıtı

Kahve Telvesinin Fal Bakmak Dışında da İşe Yaradığının 10 Kanıtı

11.05.2015 - 16:52 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 15:53

Kahvenin kırk yıllık hatırının yanı sıra günlük hayatta çok işe yarayan bir sürü özelliğinin de olduğunu biliyor muydunuz? Herkesin kolaylıkla deneyebileceği bazı özelliklerini test ettik, onayladık ve sizlerle paylaşıyoruz.

1. Cilt bakımı

1. Cilt bakımı

Kahve, hayatınıza keyif kadar güzellik de katabilir. Ilık kahve posasını biraz sulandırıp peeling gibi cildinize uygulayın. O bölgeyi streç film ile sarın ve 15 dakika bekletin. Yüzünüze peeling yaparken de kahve posasını kullanabilirsiniz.

2. Göz altı torbalarına son

2. Göz altı torbalarına son

Kahve ayılmamızı sağlamanın yanı sıra yorgunluğun gözle görülebilen etkilerini de azaltıyor. Biraz zeytinyağı ile karıştırdığınız kahve posasını göz altı torbalarınıza uygulayın. Sonuca inanamayacaksınız.

3. Saç bakımı

3. Saç bakımı

Kahve posasını masajla saçlarınıza uygulayın ve 10 dakika bekletin. İşte sonuç: Saçlarınız artık daha canlı ve daha parlak!

4. Kahveli mangal keyfi

4. Kahveli mangal keyfi

Pazar günü ziyafetlerinden birinde kahve posasını da tarife eklemeye ne dersiniz? Etinizi tuz-karabiber yerine bu kez kahve posası ile kaplayın ve öyle pişirin. Kahvenin ete vereceği füme tadı ile yepyeni bir ızgara keyfi ile tanışın.

5. Bulaşıklar parlasın

5. Bulaşıklar parlasın

Kahve posası, pütürlü yapısı sebebiyle kirli tencere ve tavalarınızı ovalarken de yardımınıza koşuyor. Tencerelerinizi parlatmakla kalmıyor, bunu yaparken doğayı da korumuş oluyorsunuz.

6. Eviniz kahve koksun

6. Eviniz kahve koksun

Bir kase içine koyduğunuz kahve posasını salonunuzun bir köşesine yerleştirin. Sigara dumanı, yemek ya da çöp kokusu gibi kokuların etkisinin azaldığını ve odayı mis gibi kahve kokusunun kapladığını fark edeceksiniz.

7. Uçuşmayan kül istiyoruz

7. Uçuşmayan kül istiyoruz

Nemli kahve posasını küllüğe ya da sobanızın içine serpiştirin. Posa,  külle bütünleşecek. Böylece küllüğü temizlerken etrafta uçuşan küller ve o pek sevilmeyen kül kokusu ile başa çıkmak zorunda kalmayacaksınız.

8. Çiçekler de kahve içsin

8. Çiçekler de kahve içsin

Kuruttuğunuz kahve posasını(telve) saksı çiçeklerinde ya da bahçede gübre olarak kullanabilirsiniz. Çiçeklerinizi beslemekle kalmayacak, aynı zamanda bahçenize dadanan sümüklü böceklerden de kurtulmuş olacaksınız.

9. Mobilya tamiri

9. Mobilya tamiri

Kahvenin renk verme özelliği koyu renk mobilyalarınızda da işe yarar. Sehpanızın çizilmiş yerine bir kulak pamuğuyla süreceğiniz kahve posası hem çiziği dolduracak hem de yeni boyanmış görüntüsü verecek.

10. Boyayın gitsin

10. Boyayın gitsin

Kahve posası ile mektup kağıtlarını renklendirebileceğinizi ve onlara eskitme etkisi verebileceğinizi biliyor muydunuz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
24
16
5
5
4
2