Görüş Bildir
Haberler
Kahrolsun Sütyenler, Memelere Özgürlük! Günlük Hayatınızda Sütyen Giymeyi Bırakmanızı Sağlayacak 9 Geçerli Sebep

etiket Kahrolsun Sütyenler, Memelere Özgürlük! Günlük Hayatınızda Sütyen Giymeyi Bırakmanızı Sağlayacak 9 Geçerli Sebep

Simay
31.10.2019 - 17:29

Sosyal normlar ve kendi alışkanlıklarımız bize sütyen giymemiz gerektiğini düşündürtse de, rahatımız ve sağlığımız her şeyden önce gelir! 💃

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Memelerinizin altı eskisi kadar terlemez.

1. Memelerinizin altı eskisi kadar terlemez.

Sıcak günlerde ne yazık ki memelerinizin altı da terliyor ve bu durumdayken sütyen giymek nemi cildinizle bütünleştirdiği için durumu daha da kötüleştiriyor. Sütyen giymeyerek cildinizin nefes almasına izin vermek, cildinizi daha temiz ve sağlıklı bir hale getirecek.

2. Enfeksiyon ve sivilce riski en aza iner.

2. Enfeksiyon ve sivilce riski en aza iner.

Gün içerisinde -özellikle sıcak günlerde- sütyeninizde biriken kir ve ter, oluşturduğu bakterilerle enfeksiyonlara veya sivilcelere sebep olabiliyor. Aynı zamanda terlemenin, sıkı sütyen kayışlarının kopmasına neden olduğunu da unutmayın.

3. Doğal meme şekliniz korunmuş olur.

3. Doğal meme şekliniz korunmuş olur.

Memelerimizi desteklemek için sütyen kullanmamıza rağmen, ne yazık ki uzun vadede bu kadar yararlı bir rol oynamıyorlar. Yapılan araştırmalara göre aslında sütyenler memelerin sarkmasına sebep oluyor. Tıbbi olarak memeleri yerçekiminden mahrum bırakmamak gerekiyor.

4. Göğüs kaslarınızı daha da güçlenir.

4. Göğüs kaslarınızı daha da güçlenir.

Yapay bir destek olmadığı zaman memeler kendi kas dokusunu geliştirmekte özgürdür. Aslında kendi dokusundan başka bir desteğe ihtiyaç duymayan göğüs çevresindeki kaslar, geliştikçe yerçekimine karşı koyabilecek duruma gelecek ve bu sayede sarkmayacaklar.

5. Göğüs bölgesindeki baskı ve izler azalır.

5. Göğüs bölgesindeki baskı ve izler azalır.

Sütyeniniz ne kadar iyi veya pahalı olursa olsun, her zaman göğsünüzün çevresine yaptığı baskıyla iz bırakır. Bu izler çoğu zaman sütyenin canınızı acıttığı ve rahatsızlık verdiğine işaret. Bu durumda sütyen giymemek, daha rahat hissetmenizi sağlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dolaşımınızı iyileştirmeye yardımcı olur.

6. Dolaşımınızı iyileştirmeye yardımcı olur.

Sütyenler göğüs bölgenizdeki lenfatik dolaşımı sınırlayabiliyor. Vücudumuzdaki bakteri, anormal hücre ve diğer maddelerin giderilmesinde görevli önemli bir sıvı olan lenf, cildinizin sağlam kalmasına yardımcı olur.

7. Gün boyu rahatlık hissini yaşatır.

7. Gün boyu rahatlık hissini yaşatır.

Uzun bir günün ardından çıkarılan sütyenin verdiği o rahatlık ve hemen ardından gelen özgürlük hissini sadece o an yaşamanıza ve bütün gün acı çekmenize gerek yok. Bütün gün bu duygunun tadını çıkarmak kesinlikle muhteşem!

8. Paranız da zamanınız da cebinizde kalır.

8. Paranız da zamanınız da cebinizde kalır.

Sütyenler genel olarak pahalı iç çamaşırları olmalarına karşın popüler markaların kaliteli ve süper moda sütyenleri daha da pahalı. Kendinize uygun olan, iyi destek sağlayan ve herhangi bir rahatsızlığa neden olmayan bir sütyen bulmak pahalı olduğu kadar uzun ve yorucu bir süreç.

9. Kendinizi özgür ve maceracı hissetmenizi sağlar!

9. Kendinizi özgür ve maceracı hissetmenizi sağlar!

Sütyen giymeden dışarı çıkmak bazılarımız için delice gelebilir. Ancak bunu yeni deneyimlere heyecan verici bir başlangıç olarak düşünebiliriz. Böylesine önemli ancak görünmeyen bir giysiden vazgeçmek gününüzü (belki de tüm hayatınızı) renklendirmeye yardımcı olabilir. Elbette buna alışmak biraz zaman alıyor ama sadece bir kere yaşıyoruz!

Peki sütyen giymeyi ne zaman tercih etmeliyiz?

Yoğun fiziksel aktivite sırasında sütyen giyilmesi gerekmekte. Sütyen giymediğiniz takdirde memelerinizde doku hasarına, ağrıya ve rahatsızlığa sebep olabilir ve sağlığınız tehlikeli olabilir. Uzmanlar bu durumda, spor yaparken sizi destekleyecek iyi bir spor sütyen kullanmanızı tavsiye ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
102
47
28
16
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Sevgilis editorcum bana kalsa zaten giymem lakin burası türkiye. Sonra tecavüze uğrayıp yakıldığında hakim sutyen takmayıp memelerinin uçlarını gösteriyordu... Devamını Gör

Ramazan Ögünç

sütyen giyilmesin memelere özgürlük :)

Srf Jftc

yahu yeter.. vallahi yeter .. her hafta ya seyma subasi ya memelere ozgurluk yeter da... editor sen cikar at sanane milletten amk.. senin kit aklin kesti de ... Devamını Gör

catsaregod

amerikada yaşayıp çokta ünlü olsaydım ben de gezerdim öyle sütyensiz aq burada öyle gezeceğimiz tek yer ev shdjahajsjd