Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Yürüyüşünü Uzaktan İzleyen Kağıt Toplayıcısı Halime Demirci: Bugünün Diğerlerinden Farkı Yok, Çalışmak Zorundayım'

Kadınların Yürüyüşünü Uzaktan İzleyen Kağıt Toplayıcısı Halime Demirci: Bugünün Diğerlerinden Farkı Yok, Çalışmak Zorundayım'

Samsun'da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında yüzlerce kadının katılımıyla düzenlenen yürüyüşle, kadına yönelik şiddet ve istismara tepki gösterildi. Sokaklarda kağıt toplayarak geçimini sağlayan Halime Demircan ise gösteriyi uzaktan izleyerek, 'Bugünün diğerlerinden farkı yok, ben çalışmak zorundayım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun'da bir araya gelen yüzlerce kadın, hazırladıkları pankart ve dövizlerle birlikte İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Kadına karşı şiddet ve istismara tepki gösteren kadınlar, çevredekilerden destek aldı.

Yürüyüşü uzaktan izledi

DHA'nın aktardığına göre, yürüyüş sırasında cadde üzerinde bulunan çöp kutularından kağıt toplayan Halime Demircan'ın yürüyüşü uzaktan izlemesi ise dikkat çekti. Demircan'a, 8 Mart hakkında ne düşündüğü sorulunca, 'Ne düşüneyim ki? Yaşamadım hiçbir şey. Bugünün diğerlerinden farkı yok, ben çalışmak zorundayım' dedi.

7 yıldır atık toplayarak geçimini sağlıyor

7 yıldır atık toplayarak geçimini sağlıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yürüyüşe katılan kadınların yakından ilgilendiği Demircan, gösterideki kadınların yürüyüşünü tamamlamasının ardından çalışmasına devam etti. Çocuklarını cezaevinden kurtarmak için başladığı atık toplama işine borçları yüzünden devam ettiğini anlatan Demircan 7 yıldır kağıt topladığını söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen yüzlerce kadınının yürüyüşü ise yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
54
13
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Son Cahil Bükücü

Kadın hakları mı kadın hakları için yürüyüşe çıkıyorsun ve kağıt toplayan kadın umurunda olmuyor. Türkiye'nin duyarlı insanlarına selam.!!

dilara.eser

Şu cümleleri dünyanın en iyi yazarları bile bu gerçeklikle anlatamaz. Yaşamayan bilmez. Bilse de, anlamaz. Kadın üretimde olmalı evet fakat bu şekilde mi olm... Devamını Gör

Eminegül Akbulut

Ne demiş Emma Goldman “Yalnız olduğunu en çok, ‘yalnız değilsin' dediklerinde hissedersin." Başka da bir şey demiyorum .