Görüş Bildir
Haberler
Taksim'de 'Feminist Gece Yürüyüşü'

etiket Taksim'de 'Feminist Gece Yürüyüşü'

Emre Ordu
08.03.2016 - 21:11 Son Güncelleme: 09.03.2016 - 08:42

İstanbul Feminist Kolektif'in (İFK) çağrısıyla düzenlenen 14. Feminist Gece Yürüyüşü'nde binlerce kadın ve trans birey, Taksim'de bir araya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter: @Filmmor_ 

İstanbul Feminist Kolektif (İFK) kadın ve trans bireyleri bugün saat 19.00'da Fransız Kültür Merkezi önünden başlayacak yürüyüşe çağırmıştı.

İFK'den yapılan yazılı açıklamada '14 yıldır her 8 Mart'ta feministler olarak ‘patriyarkaya', kapitalizme ve heteroseksizme karşı sesimizi yükseltmek için Taksim'de mor bayraklarımız, feminalarımızla gece yürüyüşü yapıyoruz. Hayatlarımıza yöneltilen saldırıların eksilmediği, hayatlarımızı savunmaya devam ettiğimiz bir yılın ardından bu 8 Mart'ta da erkek egemenliğine isyanımızı ve feminist dayanışmamızı yükselteceğiz' denilmişti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Taksim'de bir araya gelen kadın ve trans bireyler  'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Jin, jiyan, azadi', 'Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor', sloganları eşliğinde yürüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yürüyüş boyunca Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Doğu illerinde yaşanan çatışma ortamı ve buradan doğan hak ihlallerine yönelik tepkiler de dile getirildi.

Bazı katılımcıların 'Kadınların bu savaşa rızası yok' pankartları taşıdıkları görüldü.

"Kadınları doğurmaya zorlayanlara inat..."

"Kadınları doğurmaya zorlayanlara inat..."

Twitter: @kuzeyormanlari

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tünel Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında, “Biz kadınlar, evde, okulda, işte, sokakta, hayatlarımızı ve haklarımızı savunmaya devam ettik.  Aileye, erkek patrona ve erkek şiddetine karşı mücadelemizi ve dayanışmamızı artırdık. Hükümetin, biz kadınları fedakar olmaya, yani kadınları aile hayatına sıkışmaya zorlayan söylem, telkin ve sosyal politikaları, işte ve evde emek sömürüsü, şiddet ve taciz, annelik, tek tip bir hayat tarzı dayatması, azalmayan kadın cinayetleri, kadınların özgürlük alanlarını daraltmaya devam etti. Kadınları doğurmaya zorlayanlara inat, istersek doğurur, istemezsek doğurmayız diyoruz' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
288
126
79
12
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Kaya

feministlerin ve pozitif ayrımcılık yapanların kadınlar günü kutlu olmasın aga. bunların istediği eşitlik değil.

görüncek adam

Kadınların özgürlük etkinliklerine keşke muhafazakar kadınlar da katılsalar.Onlar da kadın ve bir şeylerin farkındalar , ses çıkartmaları lazım.Kadın hareket... Devamını Gör

Elif can

Az önce musikişinas vito nun üstte yazdığı yoruma cevap olarak yazdığımı okursanız sizinde sorunuza yanıt olur belki.

haylaz adam

kadın insandır. erkek insanoğlu.