Görüş Bildir
Haberler
Kaddafi'nin Oğlu Adaylık Başvurusu Yaptı

Kaddafi'nin Oğlu Adaylık Başvurusu Yaptı

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkede 24 Aralık'ta düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Libya Yüksek Seçim Komisyonu Basın Müdürü Halid el-Menai yaptığı açıklamada, Kaddafi'nin Sebha kentindeki Yüksek Seçim Komisyonu şubesine giderek başkanlık seçimlerine resmen adaylık başvurusunda bulunduğunu doğruladı.

Seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'de babasının rejiminin düşmesinden bu yana ilk kez ortaya çıktı.

Seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'de babasının rejiminin düşmesinden bu yana ilk kez ortaya çıktı.

Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor. 

Libya Askeri Başsavcılığı da Seyfülislam hakkında 'cinayet' ve 'paralı asker kullanma' suçlamasıyla yakalama kararı vermişti.

Libya’nın başarısız reformcusu

Libya’nın başarısız reformcusu

Kaddafi’nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfülislam, Libya hükümetinin reformcu yüzü olarak görülüyordu.

Eğitimini İngiltere’de tamamlayan 1972 doğumlu Seyfülislam 2000 ile 2011 yılları arasında ülkesiyle Batı’nın yakınlaşmasında da önemli bir rol oynadı. Ancak 2011 yılı başında Libya’nın doğusundaki Bingazi kentinde rejim karşıtı gösterilerin patlak vermesiyle her şey değişti.

Halk ayaklanmasında gösterileri şiddet kullanarak bastıran Seyfülislam Kaddafi işlediği iddia edilen savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından da aranıyordu.

Kaddafi rejimi Mart ayında NATO’nun askeri müdahalesiyle karşı karşıya kaldığında Seyfülislam Batı’ya meydan okudu: “Fransızlar ya da Avrupalılar Libyalılar ile konuşmalı. İki gün önce sokaklarda, meydanlarda yürüyen binlerce kişiyi gördünüz. Bu Libya’nın gerçek yüzü. Onlar gerçek Libyalılar. İsyancılara destek vermek istiyorlarsa, bırakın versinler. Ancak size şunu söylüyorum; kaybedeceksiniz ve biz kazanacağız.”

Babası linç edilmişti

Babası linç edilmişti

Ekim 2011’de Muammer Kaddafi memleketi Sirte’de yakalanmış ve isyancı güçler tarafından linç edilerek öldürülmüştü.

Seyfülislam ise Nijer'e kaçmaya çalışırken yakalanmış, kendisini tutuklayan silahlı bir grubun 2017'de serbest bırakmasının ardından da ortadan kaybolmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zehirli peri

Biz bunlarla ayni dindenmiyiz simdi,ben yokum aga