Görüş Bildir
Haberler
Kabullendiğiniz An Sizi Demir Leblebi Gibi Yenilmez Yapacak Hayatın 20 Acı Gerçeği

etiket Kabullendiğiniz An Sizi Demir Leblebi Gibi Yenilmez Yapacak Hayatın 20 Acı Gerçeği

Hava durumundan, spordan ve ünlülerden konuşmak kolay... Asıl zor olan ölümden bahsetmek! Bu gezegende geçirdiğiniz süreyi daha verimli kullanmak için ihtiyaç duyduğunuz motivasyonu sağlamak ve hayatın güzelliklerini yeniden keşfetmek adına yaşama tutkunuzu ateşlemek için bazen fırtınalardan geçmeniz gerekir. İşte size bu fırtınaları hatırlatacak, herkesin günde en az iki kere duyması gereken 20 acı gerçek...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sen öleceksin ve ne zaman olacağına dair hiçbir fikrin yok.

Yenilmez olduğunu iddia etmeyi bırak. Kendi ölümünün gerçeğini kabul et ve hayatını daha anlamlı bir şekilde yaşamaya başla.

2. Sevdiğin herkes ölecek ve sen ne zaman olacağını bilmiyorsun.

Bu gerçek senin için üzücü olabilir ama aynı zamanda sevdiklerinle ilişkilerini değiştirmen için bir fırsat... Onlarla güzel ve anlamlı bir iletişim kur ve hala yapabiliyorken sevgini göstermekten çekinme.

3. Maddi zenginlik seni daha iyi veya daha mutlu bir insan yapmaz.

Materyalist hayallerini gerçekleştiren şanslılardan biri olsan bile para sadece mevcut olanı güçlendirir. Yani mutsuzsan mutsuz olmaya aynen devam edeceksin. O yüzden, paranın hayatının merkezi olmasına izin verme.

4. Mutluluğu bulmayı saplantı haline getirirsen onu asla elde edemezsin.

Mutluluk zaten hayatın her evresinde mevcut. Yeter ki görmesini bil. Kendini mutluluğu bulmaya şartlarsan, asıl o zaman mutsuz olursun.

5. Sevdiklerine harcadığın para, onlar için harcayacağın zamandan daha kıymetli değil.

Başkalarına en değerli şeyin olan zamanını ver. Onlara ayıracağın her dakika ile sonsuza dek seninle beraber olacak anılar yaratmış olacaksın. Unutma, para güzel anıları satın alamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkesi mutlu edemezsin ve eğer denersen kendini kaybedersin.

Lütfen önce kendi çıkarlarını düşün, başkaları için karakterinden ve ilkelerinden ödün verme. Aynı anda herkesi mutlu edemezsin. Denemeye çalıştıkça da kısır bir döngünün parçası olursun. İşin sonunda olan sana olur, demedi deme...

7. Hiç kimse mükemmel değildir, sen de değilsin. Eğer gerçekçi olmayan standartlara uymaya kalkarsan yalnızca kendine acı verirsin.

Mükemmeliyetçi insanlar, içlerinde her zaman bitmek bilmeyen bir öfke ve nefret taşır. Üstelik kendilerini en ağır şekilde eleştirenler de bizzat kendi iç sesleridir. Bu olumsuz sese karşı savaş, sezgilerine güven ve gerçekçi olmayan standartları bir kenara bırak. Kısacası mükemmel olma, kendin ol!

8. Düşüncelerin duygularından daha önemli değil.

Sırf entelektüel kişiliğini ön plana çıkarmak için problemlerini düşünmeye çalışma, onun yerine duygularını ifade et. Düşüncelerin duyguların kadar önemli değil, başkaları tarafından kabul edilmeye ihtiyaç duyan asıl şey senin duyguların. O yüzden boş yere kafa patlatmayı bırak ve içinden geçen ne varsa hepsini söyle! Şimdiden üzerine bir rahatlık çökmedi mi?

9. Hareketlerin kelimelerinden daha yüksek sesle konuşur, bu yüzden yaptığın her hareketin sorumluluğunu almak zorundasın.

Yaptıklarının sonuçlarından kaçma, her eyleminin sonuçlarına katlanmayı bil. Böylece sorumluluk sahibi olman kaçınılmaz olacaktır. Pozitifliği ve sevgiyi artıracak şeyler yap, hem kendine hem de başkalarına hareketlerinle neşe ve mutluluk aşıla.

10. Ne başarıların ne de makam mevki sahibi olman, ölüm döşeğindeyken hiçbir işine yaramayacak.

Kaçınılmaz sona geldiğin vakit, aklından geçen son düşünceler ne büyük işler başardığın değil ne güzel ilişkiler kurduğun olacak. Sevdiğin kadar sevildiğini de bilmek isteyeceksin. Bu yüzden ona göre davranmaya başla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yetenek elbette önemli... Ama çaba ve pratik olmadan hiçbir şey ifade etmiyor.

Dünyanın en yetenekli insanlarından bazıları, ebeveynlerinin bodrum katından dışarı bile çıkmadılar. Yeterli çabayı göstermediğin vakit, sahip olduğun yeteneğin hiçbir anlamı olmayacak. Tembelliği bırak ve çalışmaya başla!

12. Şu an önemli olan tek şey zaman. Bu yüzden geçmişe takılıp kalarak ya da sürekli geleceğini planlamaya çalışarak zamanını israf etmeyi bırak.

Geçmişi kontrol edemezsin ya da gelecekte neler olacağını tahmin edemezsin. Bunu yapmaya çalışmak, yalnızca kontrol edebileceğin tek şeyi yani seni ortadan kaldırır. Anı yaşamaya bak...

13. Hiç kimse senin hayatının ne kadar zor olduğunu umursamıyor.

Ne çetin savaşlar verdiğin ya da ne denli zorlu yollardan geçtiğin inan kimsenin umurunda değil. Hayatını başkalarının sana sempati göstermesi için yaşama. Zorluk senin zorluğun, hikaye senin hikayen. Başrolü olduğun bu hikayeyi ne doğrultuda ilerleteceğin sana kalmış.

14. Sözlerin düşüncelerinden daha önemli. Bu yüzden insanlara ilham vermeye başla.

Ağzından çıkan her bir kelime başkalarını ezme, utandırma, incitme veya aşağılama gücüne sahip olduğu kadar sevgi ve ilham verme gücüne de sahip. Onları akıllıca kullanırsan ne denli işe yaradıklarını görürsün.

15. Önce kendini düşünmen bencillik değil. Hatta yapabileceğin en değerli şey bu.

Unutma, uçakta yanında oturan kişiyi kurtarabilmen için önce sen gaz maskeni takmalısın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Konunun ne olduğuna değil, o konuya nasıl tepki verdiğine dikkat et.

Aşırı asabiyet, hiçbir şeyin çözümü olmayacak. Sonunu düşünmeden hareket etmeye kalkma, olaylara her zaman daha iyi sonuçlara yol açacak şekilde tepki vermeye çalış. Hatta bunun için kendini eğit!

17. İlişkilerine gereken değeri vermiyorsun. Hayatta yapabileceğin en büyük yanlışlardan biri bu.

Hayatını sürdürebilmek için ilişkilerini geliştirmelisin. İlişkiler, refahın ve mutluluğun üzerinde gelirinden veya mesleğinden daha büyük bir etkiye sahip, bu nedenle ilişkilerine dikkat et ve herkese hak ettiği kadarını verdiğinden emin ol.

18. Zevkler gelip geçici... Havai fişek peşinde koşmayı bırak ve bir takımyıldız inşa etmeye başla.

Kendini olmadık şeylere adayıp değerli vaktini bunlarla harcama. Egonu tatmin etmek ve anlık zevklerin peşinden koşmak sadece geçici bir haz duymana neden olacak. Sonrası tabii ki derin bir boşluk ve tamamlanmamışlık hissi... Üstelik kendini kısır bir döngüye mahkum etmen de cabası! Resmin bir parçasına değil, bütününe odaklanmaya çalış. Kendinden bile daha yüce bir amacın peşinden koş.

19. Hırsını acımasızlık etmek için kullanma, git ve dünyayı değiştir!

Hırs, yeri geldi mi insanın gözünü kör eden bir şeye dönüşebilir. Hatta ne yaptığını ya da neleri kırıp döktüğünü bile fark edemezsin. Kötü hırsla hayatını mahvetmek yerine iyi hırsla dünyayı değiştir. Hırsını doğru şeylere odaklandığında, o hırs sana başarının kapılarını açar. O yüzden içindeki isteği doğru yere aktar ve etrafındaki her şeyi güzelleştir.

20. Hayatta geçireceğin çok fazla zamanın yok, bu yüzden yapacaklarını önceliklendirmen gerek.

Dedik ya, zaman senin en değerli varlığın. Sahip olduğun zaman ile ne yaptığına karar verme gücün ve sorumluluğun var, bu yüzden akıllıca seçimler yap. Hadi bakalım, sana güveniyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
406
92
50
30
12
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serhat

Mutlu olmak için karnın doymalı karnının doyması için para lazım para için çalışmak sonrasını biliyorsunuz işte stres, sinir ,asabiyet, bezmişilik ,sağlıksız... Devamını Gör

Uygar Aytun

3 ve 6 açık ara tıraştır. Eğer cebi dolu olup halen sürekli yüzünde "hassiktir" ifadesiyle mutsuz dolaşan tip direkt salaktır.... (48 yaş tecrübesiyle yazdım)

Kavinsky

3 kesinlikle doğru değil katılıyorum söylediğine , 6 kesinlikle doğrudur.

reinhard van astrea

çoğu birbiriyle çelişiyor.dikkate almayın.