Görüş Bildir
Haberler
Kabineden Tam Kapanma Kararı Çıktı, İstanbul'dan Göç Başladı

Kabineden Tam Kapanma Kararı Çıktı, İstanbul'dan Göç Başladı

R.G.
27.04.2021 - 12:54

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu. Açıklamanın ardından çok sayıda kişi otogara akın etti. Yasak başlamadan memleketlerine gitmek isteyenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları ise bilet satış sistemlerinin kilitlendiğini belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otobüs firması yetkilisi Salim Tay, 'Burası hareketli sabahtan beri. Önceki zamanlara göre bayağı bir hareketli. Bayram havası gibi. Karar çıktı millet kaçmaya başladı' diye konuştu. 

11 yıldır özel bir firmada otobüs şoförlüğü yapan Taner Ergin ise, 'Çoğu zaten internet üzerinden alıyor biletlerini. Dün akşam kararın ardından otogar bu halde görüyorsunuz kalabalığı. Herkes bilet arıyor. Çoğu firmalarda zaten yer kalmadı. Tükendi biletler. Site kitlendi. Kaçış başladı diyelim' dedi.

"Dün akşam açıklandı, hemen bileti aldık"

"Dün akşam açıklandı, hemen bileti aldık"

Otogara gelenler ise dün akşam açıklanan kararın hemen ardından bilet aldığını söylerken, bazıları ise ileri tarihli biletlerini öne çektiğini belirtti. Yoğunluktan bilet bulamayanlar 'Gidemeyeceğiz galiba, burada kaldık' derken, otobüs firma yetkilileri ise bu sabah otogarda adeta 'bayram yoğunluğu' oluştuğunu ifade etti.  Manisa'ya bilet alan İsmail Tosun, 'Yasaklar gelince dün akşam, gitmeye karar verdim. Mecbur memlekete gideceğiz. Kaçıyoruz çocuklara, torunlara. Bayram sonuna kadar da yasak sürecek. Mecburen gidiyoruz. Dün akşam açıklandı, telefonla rezervasyon yaptırmıştım hemen gittim bileti aldım. Yoksa kalacaktık burada' şeklinde konuştu.

"Bilet kalmamış, bu gidişle burada kalacağız"

"Bilet kalmamış, bu gidişle burada kalacağız"

Memleketi Iğdır'a gitmek için bilet bulamadığını söyleyen Musa Ekici, 'Yoğunluktan site kitlenmiş. Gidemedik biz. Şu an bilet yok. Bilmiyorum nasıl olacak. Bu gidişle burada kalacağız' ifadesini kullandı. Bir başka yolcu ise, 'Zaten gidecektim ama biraz daha hızlandırdık. Akşam açıklandıktan sonra kararımı hemen değiştirdim hemen yola çıktım zaten. Mecburuz kapanma şart. Daha iyi oldu böyle' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

kaş yapalım derken göz çıkarmak bu olsa gerek, bu insanlar memleketlerinde akraba ziyaretlerine falan da gidip iyice batıracaklar ortalığı da neyse. türk ins... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Gidin gidin. Son 1-2 tane yaşlı kaldı onları da halledin.

arslanoglu

Olan esnafa özel sektöre oluyor memur tam maaş alıp tatilde sevinçli . Allah yardım etsin Nasıl olacak nereye kadar