Görüş Bildir
Haberler
Jurassic Park Serisi Hakkında 12 Enteresan Bilgi

Jurassic Park Serisi Hakkında 12 Enteresan Bilgi

NiL
25.05.2015 - 16:23 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 23:33

Yaz sezonunun en hareketli ve hararetli filmlerinden biri olan ve merakla beklenen Jurassic World'ün gösterim tarihi yaklaşırken, filmi bekleyenler ile Jurassic serisi hakkında enteresan bilgiler paylaşalım

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Jurassic World'ün yapıma hazırlandığı duyurusu ilk olarak 2011'deki Comic-Con'da Steven Spielberg tarafından anons edilmişti.

1)	Jurassic World'ün yapıma hazırlandığı duyurusu ilk olarak 2011'deki Comic-Con'da Steven Spielberg tarafından anons edilmişti.

2) Michael Crichton'un romanından uyarlanan Jurassic Park 1 ve 2 filmlerinin yönetmeni, sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg. Güçlü özel efektleriyle dikkat toplayan filmin gişede büyük başarı elde etmesi, 2 devam filmi çekilerek bir seri olmasını sağlamıştı.

2)	Michael Crichton'un romanından uyarlanan Jurassic Park 1 ve 2 filmlerinin yönetmeni, sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg. Güçlü özel efektleriyle dikkat toplayan filmin gişede büyük başarı elde etmesi, 2 devam filmi çekilerek bir seri olmasını sağlamıştı.

Filmler Sırayla:

Jurassic Park 1

(1993)

Jurassic Park 2:The

Lost World (1997)

Jurassic Park 3

(2001)

Jurassic World (2015)

3) Jurassic Park serisinin ilk filmi , ilk haftasonunda 47 milyon $ kazandı. Haftayı ise toplam 81 milyon $ elde ederek kapattı. Birleşik Krallık, Kuzey Kore, Meksika ve Tayvan ülkelerinde açılış haftası rekoru kırıldı. Filmin kazandığı 915 milyon $ rekor gişe, 1997 yılında James Cameron'un yönettiği Titanik filmi tarafından kırıldı.

3)	Jurassic Park serisinin ilk  filmi , ilk haftasonunda 47 milyon $ kazandı. Haftayı ise toplam 81 milyon $ elde ederek kapattı. Birleşik Krallık, Kuzey Kore, Meksika ve Tayvan ülkelerinde açılış haftası rekoru kırıldı. Filmin kazandığı 915 milyon $ rekor gişe, 1997 yılında James Cameron'un yönettiği Titanik filmi tarafından kırıldı.

4) Jurassic Park serisindeki dinazorların birbirleriyle iletişim kurmak için çıkardıkları ses, 2 kaplumbağanın sevişirken çıkardıkları sesten ibaretmiş.

4)	Jurassic Park serisindeki dinazorların birbirleriyle iletişim kurmak için çıkardıkları ses, 2 kaplumbağanın sevişirken çıkardıkları sesten ibaretmiş.

5) Araştırmacılar DNA'nın yarı ömrünü yaklaşık 521 yıl olarak hesapladılar. Yani her 521 yılda DNA molekülünün yarısı bozunmakta. Bu gerçek pratikte ise iki milyon yıldan daha eski DNA dizilerinin kopyalanmasının imkansız olduğunu gösteriyor. Jurassic Park benzeri bilim kurgularda gördüğümüz dinazorları yeniden canlandırma projesinin imkansız olduğunu gösteriyor çünkü dinazor sınıfının 65 milyon yıl önce tükendi.

5)	Araştırmacılar DNA'nın yarı ömrünü yaklaşık 521 yıl olarak hesapladılar. Yani her 521 yılda DNA molekülünün yarısı bozunmakta. Bu gerçek pratikte ise iki milyon yıldan daha eski DNA dizilerinin kopyalanmasının imkansız olduğunu gösteriyor. Jurassic Park benzeri bilim kurgularda gördüğümüz dinazorları yeniden canlandırma projesinin imkansız olduğunu gösteriyor çünkü dinazor sınıfının 65 milyon yıl önce tükendi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6) Jurassic Park gösterime girdiği yıl Oscar ödüllerinde de büyük ses getirmiş, teknik dallarda 3 Oscar ödülüne layık görülmüştür.

6)	Jurassic Park gösterime girdiği yıl Oscar ödüllerinde de büyük ses getirmiş, teknik dallarda 3 Oscar ödülüne layık görülmüştür.

7) Michael Crichton'un klasik eserinden beyazperdeye uyarlanan filmin yapım stüdyosu Universal, orijinal eserin haklarını ünlü yazardan yaklaşık 2 milyon dolar karşılığında satın almıştır.

7)	Michael Crichton'un klasik eserinden beyazperdeye uyarlanan filmin yapım stüdyosu Universal, orijinal eserin haklarını ünlü yazardan yaklaşık 2 milyon dolar karşılığında satın almıştır.

8) Alan Grant karakteri için esin kaynağı olan kişi çeşitli kazılar yapan ve başarılı bir eğitmenlik kariyeri de yürüten paleontolog Jack Horner'dır. Horner aynı zamanda filmin çekimleri sırasında teknik alanlarda danışılan kişi olmuştur.

8)	Alan Grant karakteri için esin kaynağı olan kişi çeşitli kazılar yapan ve başarılı bir eğitmenlik kariyeri de yürüten paleontolog Jack Horner'dır. Horner aynı zamanda filmin çekimleri sırasında teknik alanlarda danışılan kişi olmuştur.

9) John Hammond rolü için başlangıçta Sean Connery'e teklif götürülse de rol Richard Attenborough'un olur.

9)	John Hammond rolü için başlangıçta Sean Connery'e teklif götürülse de rol Richard Attenborough'un olur.

10) Jurassic Park, filmde John Hammond rolüyle izlediğimiz usta aktör Richard Attenborough'un sinemaya dönüşünü müjdelemişti. Zira Attenborough 1979 yılında rol aldığı son filmin ardından sinemaya 15 yıl ara vermiş, bu filmle kaldığı yerden devam etmiştir.

10)	Jurassic Park, filmde John Hammond rolüyle izlediğimiz usta aktör Richard Attenborough'un sinemaya dönüşünü müjdelemişti. Zira Attenborough 1979 yılında rol aldığı son filmin ardından sinemaya 15 yıl ara vermiş, bu filmle kaldığı yerden devam etmiştir.
İçeriğin Devamı Aşağıda

11) 1993 yılında vizyona giren serinin ilk filmi olan Jurassic Park 1 filminde John Hammond rolünde izlediğimiz Richard Attenboroug, 2014 yılında vefat etti :(

11)	1993 yılında vizyona giren serinin ilk filmi olan Jurassic Park 1 filminde John Hammond rolünde izlediğimiz Richard Attenboroug, 2014 yılında vefat etti :(

Fakat haziran ayında vizyona girecek olan serinin son filminde merhum aktör Richard Attenborough'un sesini yıllar sonra duymak, yeni filmin en ilginç jestlerinden biri oldu.

12) Jurassic Park serinin son filmi olan Jurassic World'ün diğer bölümlere göre çok daha farklı bir yolu tecih etme cesareti gösterdiğini belirten usta yönetmen Steven Spielberg ise heyecanını izleyici ile paylaşıyor. Colin Trevorrow tarafından yönetilen yapım Türkiye’de de dünya ile aynı anda 12 Haziran günü vizyonda olacak.

12)	Jurassic Park serinin son filmi olan Jurassic World'ün diğer bölümlere göre çok daha farklı bir yolu tecih etme cesareti gösterdiğini belirten usta yönetmen Steven Spielberg ise heyecanını izleyici ile paylaşıyor. Colin Trevorrow tarafından yönetilen yapım Türkiye’de de dünya ile aynı anda 12 Haziran günü vizyonda olacak.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
19
19
11
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın