Görüş Bildir
Haberler
Jung Psikolojisine Göre Sen Kimsin?

etiket Jung Psikolojisine Göre Sen Kimsin?

Ebru Çiftçi
09.10.2018 - 16:23 Son Güncelleme: 10.10.2018 - 17:59

Freud psikanaliz teorisini ilk ortaya attığı dönem şüphesiz büyük yankı uyandırmış ve daha sonra kendi kuramlarını geliştiren önemli öğrencileri olmuştur. Bu haliyle Freud farklı dallara açılan köklü bir ağaca benzetilir; ve bu dalların en önemlilerinden biri Analitik Psikoloji'nin kurucusu Carl Gustav Jung’dur.

Bu testimizde Jung Psikolojisine göre seni sana anlatıyoruz!

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, bu görsele baktığında kendini bunlardan hangisi gibi hissediyorsun?

4. Peki kendini yalnız hissettiğin zamanlar genelde ne yapmak istersin?

5. En son ne zaman kendini mutlu edecek bir şeyler yaptın?

6. Şu anda uzaklaşıp kendine yeni bir hayat kuracak olsaydın buralardan hangisini seçerdin?

7. Ve son olarak, Freud'un söylediği bu sözlerden birini seç bakalım.

Jung psikolojisine göre;

Sen kendi içinde sürekli gelgitler yaşayan ama bunu dışarıya çok belli etmeyen bir insansın. Aslında yaşadığın bu durumu çoğu insan yaşamakta. Fakat sen son zamanlarda içinden çıkılmayacak bir hale soktun kendini. Sürekli geçmişe dönüp hatalarınla yüzleşmeye çalışıyorsun. Gün içerisinde bunların hiçbiri aklına gelmiyor. Fakat gece olduğunda veya yalnız kaldığında kafanda bir sürü soru beliriyor. Bunlara cevap bulmak için geçmişe gidip sorguluyorsun. Bundan dolayı kötü olayları da aklına getirmiş oluyorsun. Bu durum seni hem üzüyor hem de geleceğe dair umutsuzluğa düşürüyor. Belki de gerçekten aklındaki soruları çözmen gerekiyor. Çözüme ulaştırdığın an rahatlayacağını daha sağlıklı düşünebileceğini biliyorsun. Her insanın zaman zaman kaygıya kapıldığı oluyor. Sen de o dönemdesin. Bunları atlatacağını biliyorsun. O yüzden çözüme odaklanmalı ve hayata daha pozitif yaklaşmalısın. İçinde kocaman bir umut olduğunu sen de biliyorsun. Bunu sakın bastırma! Duyguların çok yoğun. Fakat bunu dışarıya vurduğun zaman insanların senin zayıf yönünü bulup vurmasından korkuyorsun. Kimsenin eline koz vermek istemiyorsun. Sen cesur ve ayakları sağlam basan bir karakter olmalısın. Herkes bunu bilmeli!

Jung psikolojisine göre;

Senin dışarıdan çok farklı bir havan var. Sanki kimse umrunda değilmiş, hayatına kimseyi dahil etmek istemiyormuş gibi. O yüzden çok soğuk görünüyorsun. Belki de dışarıdaki insanlara karşı birtakım savunma gibi bir şey bu. Kendi içinde verdiğin savaşın üstünü kapatma da olabilir. Geçmişte yaşadığın olaylar seni bu soğuk, sert bir insana dönüştürmüş de olabilir. Hayatına giren insanların çoğu seni gerçek anlamda üzmüş. Tabii sen de bundan büyük bir ders çıkarmışsın. Çıkardığın dersler senin biraz da farklılaşmana, olgunlaşmana sebep olmuş. Yakın bulduğun insanlarla bile çok mutlu olamıyorsun gibi. Sanki hayatında sürekli eksik bir şeyler var. Bunun eksikliğini çok fazla hissediyor, kendini bulunduğun ana bırakmıyorsun. Sürekli aklında o eksik hissettiğin düşünce var. Belki bir kişi, bir eşya ya da herhangi bir şey. Ama senin içinde inanılmaz bir kişilik var. Bunu sen de çok iyi biliyorsun. Tüm bu yaşadıklarını tabii ki de arkanda bırakmayacaksın. Fakat buna göre de şekillendirmemelisin. Çünkü hayatına aldığın her yeni kişi birbirinden çok farklı insanlar. Hepsinin aynı olmayacağını sen de biliyorsun. Bu olumsuz etkilerden kurtulursan gerçekten mutlu olabilirsin. Çünkü içinde eğlenceli, yaşamayı seven bir kişi yatıyor. Bunu bastırmak yerine dışarıya çıkarmalısın. İşte o  zaman gerçek seni keşfedeceksin.

Jung psikolojisine göre;

Kalbin o kadar kırılmış ki... Bunu her ne kadar göz ardı etmeye çalışsan da edemiyorsun. Bazen kalabalığın ortasından kendini yapayalnız hissettiğin bile oluyor. Bunun üstesinden ne kadar gelmeye çalışsan da çok zor olduğunu düşünüyorsun. Emin ol, senin yerinde kim olursa olsun en az senin kadar zorlanır. Çünkü sen sevdiğin insanlar için elinden geleni yapan, kendinden fedakarlık gösteren bir insansın. Bunun kıymetini bilmeyen pek çok kişi geldi geçti hayatından. Ama artık bitti! Artık seçimlerini daha özenli yapacaksın. Ders çıkardıkça hayatın tadını fark edeceksin. Hayatından çıkan insanların sana aslında bir şeyler katmak için dahil olduğunu anlayacaksın. Herkes kalbinde bir kalp kırıklığı taşır. Bu büyük olsun küçük olsun fark etmez. İnsana acı verir. Sen de kalbindeki bu histen kurtulamıyorsun. Kendini kötü hissediyorsun. Ama geçeceğine inanırsan ve her şeyi ardında bırakırsan hiç olmadığın kadar mutlu olabilirsin. Aşk hayatında kendine de karşı cinse de pek inancın kalmamış gibi. Ya da  aşka mı demeliyiz? Şu sıralar biraz kendine yönelmelisin. Kendini keşfetmeli ve önce kendini sevmelisin. İşte o zaman her şey daha güzel gelecektir. İçindeki inancın farkındayız. İlk adımı atmak için sen de fark etmeli ve yoluna emin adımlarla devam etmelisin.

Jung psikolojisine göre;

Artık etrafındaki tüm kötülüklerden arınma zamanın gelmedi mi? Sen içinde kocaman iyilik besleyen ve herkese bunu vermekten çekinmeyen bir insansın. Sevdiğin insanların mutlu olduğunu görmek seni her zaman mutlu ediyor. Ama tüm bu iyi niyetinin kurbanı oluyorsun gibi. Sanki etrafında seni çekemeyen çok fazla insan var. Aynı zamanda senin kötülüğünü istiyorlar. Belki de tüm bunların farkındasın ama görmemezlikten geliyorsun. Çünkü sevdiğin insanları kaybedecek olmak seni içten içe korkutuyor. Fakat gece kafanı yastığa koyduğun andan itibaren aklını karıştıran çok fazla şey oluyor. Bu insanları hayatımdan çıkarmalı mıyım? Benim için doğru olan kişiler kimler? Kiminle daha mutluyum? Bunları yanıtlamak seni korkutuyor. Çünkü yalnızlaşmak korkusu var içinde. Sen sevdikçe onlar kaçıyor gibi hissediyorsun. Ama sana şunu söylemeliyiz ki, etrafında seni gerçekten çok seven insanlar var. Tıpkı senin gibi. Bunlar az ama öz kişiler. Çok olmasındansa seni anlayan bir iki kişi olması her zaman daha iyi hissettirir. Çünkü çoğu insan kendi dertlerinden karşısındaki insanın ne hissettiğini ne düşündüğünü önemsemiyor bile. Evet, dinlemiş gibi yapıyor. Ama diyecek bir şey bulamıyor. Diyeceği zaman da saçmalıyor. Sen bunlardan artık çok sıkılmışsın. Seni etkileyen tüm negatif insanlardan uzaklaşmak istiyorsun. Bu hayatını güzelleştirmek için inanılmaz güzel bir adım. Sen busun! Doğru ile yanlışı ayırt edip cesur kararlar alabilen bir kişisin. Kendinle gurur duymalısın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1026
310
118
73
52
41
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Sen kendi içinde sürekli gelgitler yaşayan ama bunu dışarıya çok belli etmeyen bir insansın. Aslında yaşadığın bu durumu çoğu insan yaşamakta. Fakat sen son ... Devamını Gör

Cumhur Çlk

beni tanımlıyor

Gunelhassnva

hayret doğru buldun onedio. tebrikler