Görüş Bildir
Haberler
Jinekologlara Göre Kadınlar Arasında En Popüler 9 Vajina İşleminin Bilinmeyen Noktaları

Jinekologlara Göre Kadınlar Arasında En Popüler 9 Vajina İşleminin Bilinmeyen Noktaları

Gozex
07.04.2017 - 13:59

Sürekli yenisi çıkan ürünler, haplar ve vajinayı sağlıklı tutmak, sıkılaştırmak için yapılan operasyonlar... BuzzFeed'de rastladığımız bu yöntemlerin ne kadar doğru olduğunu bir de jinekologlardan duyalım istedik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/caseygueren/...

Günümüzde bir vajinaya sahip olmak maalesef birçok zorluğu yanında getiriyor.

Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatmak için Dr. Lauren Streicher, Dr. Mary Jane Minkin ve Dr. Jennifer Gunter en popüler 9 vajina işlemi hakkında düşüncelerini paylaştı.

1. Lazerle Vajina Daraltma

1. Lazerle Vajina Daraltma

Khloe Kardashian ve kardeşleri bu lazerler hakkında susmak bilmiyorlar. Söylediklerine göre bu lazerler vajinayı sıkılaştırıyor ancak 'lazer' derken neyi kastettiklerini pek anlamış değiliz. 'ThermiVa' adında bir prosedür var, radyofrekans kullanarak cinsel dokuyu ısıtıp kolajen üretimini tetikliyor.

Söylenene göre libidoyu arttırırken vajinanın kurumasını engelliyor ve idrarı kontrol etmek kolaylaşıyor.

Jinekologlara göre radyofrekans cihazları hakkında bu iddiaları doğrulayacak hiçbir bilimsel çalışma yapılmamış. Ancak doğum yapmadıysanız vajinanızı daraltma gibi bir ihtiyacınız olmadığını aklınızda bulundurun.

2. 'Vajacial'

Insecure'un bir bölümünde Molly bozuk cinsel organını düzelttirmek için yaptırıyor. Kısacası, yüz bakımının vajinaya uygulanmış hali. Tam olarak vajina değil aslında, bu bakım pubik bölgesinde yapılıyor, üreme organında değil, her neyse.

Söylenene göre kıl dönmesini ve batıkları temizleyip pul pul dökülmelerini sağlıyor. Aynı zamanda gözenekleri açıyor.

Jinekologların açıklamalarına göre o batıklar kıllarınızı aldıktan sonra oluşuyor, bu yüzden yönteminizi değiştirmekle başlayabilirsiniz. Bazı insanlar kıl dönmesine daha yatkın çünkü cinsel bölgelerindeki kıllar düz olmayabiliyor. Bu operasyona gelirsek, kıl dönmesi ve cilt problemlerine yardımcı olabilecekken başka problemlere yol açabilir. Bu bölgedeki deri fazlasıyla hassas, bu yüzden tahriş olabilir ve iltihaplanabilir. Yani yapılacak en mantıklı hareket bir jinekoloğa danışmak.

3. Vajina İçin Yeşim Yumurta

3. Vajina İçin Yeşim Yumurta

Gwyneth Paltrow, blogunda bu yumurtaların faydalarından bol bol söz ediyor. Özellikle Kegel egzersizi olarak.

Söylenene göre (çoğunlukla hayranlar söylüyor) düzenli kullanımı, 'chi'yi, orgazmları, hormon dengesini ve dişil enerjiyi arttırıyor.

Jinekologlar, hiçbir doktorun tıbbi olmayan iddiaları açıklığa kavuşturamayacağını söylüyor. Ayrıca Kegel egzersizlerinde ağırlık olarak kullanılmasını uygun bulmuyorlar. Yumurtaları yerinde tutmak için pelvik kaslarınızı kasıyorsunuz, ancak kasları salmadığınız sürece bu ağrıya, acıya sebep olabilir. Ayrıca hijyen açısından da riskli.

4. Borik Asit Fitilleri

4. Borik Asit Fitilleri

Borik asit, mantar önleyici özelliklere sahip bir bileşik. Toz halinde bulunuyor, ancak eczanede bir jelatin kapsüle dönüştürülebilir.

İddiaya göre mantar kaynaklı enfeksiyonları ve bakteriyel vajiniti birkaç saat içinde ortadan kaldırıyormuş.

Jinekologlar ise birkaç saatte sorunlarınızı çözemeyeceğini, ancak çok özel durumlarda işe yarayabileceğini belirtiyor. Dr. Minkin, yalnızca tekrar eden inatçı mantar enfeksiyonlarında bunu önerdiğini söylüyor. Ancak, onda bile reçetesiz ilaçları tercih ediyormuş. Gunter, mantar enfeksiyonu olduğunuzu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuza kontrol ettirmeniz gerektiğini söylüyor.

5. Organik Tamponlar

5. Organik Tamponlar

Bazı markalar doğal, tamamen pamuklu, organik tamponları piyasaya sürüyor. Tabii ki ima edilen, her zaman kullandığınız klasik tamponların hassas vajinanız için yeterince güvenli olmaması.

Söylenene göre, sentetik elyaf (rayon gibi) içermeyen, klor ve benzeri ağartıcılar kullanılmadan üretilmiş tüm organik tamponları kullanmak daha güvenli. 

Jinekologlara göre bu tamamıyla pazarlama taktiği. İddiaların arkasında hiçbir bilimselliğin olmadığını vurguluyor Streicher. 'Standart, eski tamponlar gayet iyiler. Toksik şok riskinizi arttırmazlar, kanser riskinizi arttırmazlar.' Bununla birlikte, doktorlar kokulu tamponlardan kaçınmayı öneriyorlar, çünkü tahriş edici olabiliyorlar. Tamponlarınızın organik olmasına gelince, gerçekten gerek yok. Tamponlar sağlık kontrolünden geçiyor ve piyasadaki ürünlerde zararlı içerikler bulunduğunu gösteren herhangi bir kanıt yok.

6. Cinsel Bölge Kılları İçin Yağ

6. Cinsel Bölge Kılları İçin Yağ

Görünüşe göre Emma Watson vücudundaki her kıla, özel karışım bir yağ sürüyor.

Söylenene göre her gün kullanılınca, bu yağ kasık tüylerini yumuşatıyor ve gözenekleri temizleyip batıkları azaltıyor.

Jinekologlara göre muhtemelen zararsız, ancak büyük ihtimalle gereksiz de. 'Kasık tüyleri, zaten diğer saçlar gibi yağ üretir.' diyor Streicher. Gerçekten kuruluk hissi olursa da, bildiğimiz hindistan cevizi yağının yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Amma velakin, eğer hoşunuza gittiyse ve batık tüyleri azaltmaya yardımcı olduğunu düşünüyorsanız, hiç durmayın. Sizi rahatsız edebilecek herhangi bir yan etkisi olması durumunda doktorunuza görünün.

7. pH'ı Dengelenmiş Mendiller

7. pH'ı Dengelenmiş Mendiller

pH değerini dengede tuttuğunu iddia eden hiçbir şey, (buna vulva için özel olarak formüle edilmiş temizlik mendili de dahil olmak üzere) verdiğiniz paraya değmez.

Söylenene göre bu mendillerin kullanılması doğal pH dengesinin korunmasına yardımcı oluyor, kokuyu azaltıyor ve seks sonrası/regl döneminde/çalışma sırasında vb. ferahlık hissi sağlıyor.

Jinekologlara göre pH dengesizliği, vajinal enfeksiyon sonucu olabilir. Bu, vajinada yeterince faydalı bakteri olmadığının bir işareti ve jinekoloğunuzun bir sorunu teşhis etmeye çalışırken yaptığı testlerde fark edebileceği bir şey. Evde test etmeniz veya düzeltmeniz gereken bir şey değil, yapamazsınız zaten. 

Sonuç olarak pH dengeli mendiller, pH'ınızı kontrol altında tutmaz. Yeni başlayanlar için, vajinadaki pH'ınız vajinanızdadır. 'Bu, ağız kokusunu yüzünü yıkayarak tedavi etmeye çalışmak gibi.' diyor Streicher.

8. Vajinaya Yoğurt Sokmak

8. Vajinaya Yoğurt Sokmak

Söylenene göre yoğurt, vajinal sağlık için iyi olduğu iddia edilen probiyotikleri içeriyor. Yani, bir mantar enfeksiyonunuz veya başka vajinal sıkıntılarınız varsa neden oraya yoğurt sokuşturmayasınız ki?

Jinekologlara göre yoğurt ve diğer probiyotik takviyeleri, sağlıklı bir vajinaya katkıda bulunan aynı tür laktobasilleri bile içermez. Yani vajinanıza yiyecek sokmayın. Minkin bunu denemekte ısrarcıysanız, tatlandırılmamış yoğurt kullanmanızı söylüyor. Ancak şu ana kadar vajinasına yoğurt sokup mutlu olan biriyle tanışmamış kimse...

9. 'Kegel' Egzersizleri

9. 'Kegel' Egzersizleri

Kegel egzersizlerinin sizin için iyi olduğunu biliyorsunuz, ancak artık vajinanızın katı egzersiz programına sadık kalmasına yardımcı olan Bluetooth özellikli cihazlar var.

Söylenene göre bazı ürünler, pelvik taban kaslarını güçlendirmenize, mesane sızıntısını azaltmanıza ve cinsel hazzı arttırmanıza yardımcı oluyor.

Jinekologlar, 'Size yardımcı olursa, neden olmasın?' diyor. Araştırmalar, Kegels'ın pelvik tabandaki gücünüzü arttırmaya yardımcı olduğunu göstermekte (bu da idrar tutabilme ve cinsel işlevsellik konusunda yardımcı olabilir), ancak çoğu insan bunu düzgün veya tutarlı bir şekilde yapmıyor.

Gunter, bunu dışarıda ücretsiz koşmak yerine koşu bandı kullanmak için süslü bir spor salonu üyeliğine harcama yapmaya benzetiyor. Eğer doktorunuz, Kegel egzersizlerini düzenli olarak yapmanız gerektiğini söylüyorsa ve inatla denemek istiyorsanız, yapın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
62
59
36
35
22
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emrhyank

"Günümüzde bir vajinaya sahip olmak maalesef birçok zorluğu yanında getiriyor" sözü, sanki kadinlar son on yirmi senedir vajina sahibi olmus gibi bir anlama ... Devamını Gör

Başak.

Lazeri biliyoruz zaten, ama "vajinaya yoğurt sokmak/sokuşturmak" gibi çirkin terimleri nasıl kullanabiliyorsunuz?

aag408

Ne terimi ya? Yapılan işlem neyse onu yazmışlar direk... Sizde ahlakınızla ne yapacağınızı şaşırsınız sağa sola sarıyorsunuz.

Alienca

boş