Görüş Bildir
Haberler
Japonya'da 7.3 Büyüklüğünde Deprem: Can Kaybı Yok

Japonya'da 7.3 Büyüklüğünde Deprem: Can Kaybı Yok

Onedio Medya
22.11.2016 - 00:30 Son Güncelleme: 22.11.2016 - 12:03

Japonya’nın Fukuşima bölgesi açıklarında, yerel saatle 05.59’da 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken, vatandaşlara denizden uzakta ve yüksek yerlere gitmeleri yönünde çağrıda bulunuldu. Tsunami alarmı daha sonra kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Jeolojik Jeolojik Araştırma Merkezi’nden (USGS) yapılan açıklamada, Fukuşima vilayetindeki Iwaki’nin 67 kuzeydoğusunda meydana gelen depremin, 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi.

Japon Meteoroloji Merkezi, depremin ardından ülkenin kuzey Pasifik kıyıları için tsunami uyarısında bulunurken, haber kanallarından da halka yüksek yerlere çıkmaları çağrısında bulunuldu.

Depremin ardından gelen ilk raporlarda dalgaların boyunun 3 metreye varmasının beklendiği kaydedilmişti ancak sonrasında yapılan açıklamada, suların daha da fazla yükselebileceği ifade edildi.

Deprem anı kameralara böyle yansıdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Uyarı kaldırılana kadar güvenli bölgelerde ayrılmayın”

Yapılan uyarıda, “Tsunami dalgalarının zarara sebep vermesi beklenmektedir. Kıyı bölgelerini ve nehirlere yakın alanları acil olarak boşaltın ve güvenli alanlara ya da tahliye binalarına gidin. Tsunami dalgalarının tekrar eden bir şekilde kıyıyı vurması bekleniyor. Uyarı kaldırılana kadar güvenli bölgelerde ayrılmayın” dendi.

Deprem sonrası kıyı bölgelerde Tsunami uyarı sirenleri çaldı

İlk belirlemelere göre şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edilirken, bölgedeki nükleer santrallerde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığı belirtildi. 

Japon Devlet Televizyonu NHK, depremin ardından Fukuşima bölgesindeki bir kimyasal fabrikasında yangın çıktığını duyurdu.

Tsunami dalgalarının Fukuşima'da 3 metre, Iwate, Miyagi, Ibaraki ve Chiba kıyılarında ise 1 metreye ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Fukuşima Nükleer Santrali’nin bulunduğu kıyıya 1 metre yüksekliğindeki dalgalar ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerel saatle 08.03’te, Sendai limanına ulaşan dalgaların yüksekliğinin 1.40 metre olduğu belirtildi.

Tsunami alarmı kaldırıldı

Tsunami alarmı kaldırıldı

Japonya Meteoroloji Ajansı, Fukuşima ve Miyagi vilayetleri için ilan edilen tsunami alarmını kaldırdı.

Başkent Tokyo'da da hissedilen deprem nedeniyle ülkenin kuzeydoğusunda binlerce kişinin evlerinden tahliye edildiği, bazı kişilerin hafif yaralandığı kaydedildi. 

Japon kabinesinin sözcüsü Yoşihide Suga, düzenlediği basın toplantısında 2011'deki felaketten sonra tüm reaktörleri kapatılan Fukuşima nükleer santralinde deprem nedeniyle herhangi bir sorun olmadığını söyledi. 

Suga, deprem sırasında üçüncü reaktördeki soğutma sisteminin de devre dışı kaldığını, öte yandan bunun herhangi bir hasara yol açmadığını kaydetti.

2011 yılındaki Fukuşima felaketi

2011 yılındaki Fukuşima felaketi

Japonya'da şu ana dek kayıtlara geçen en büyük deprem Mart 2011'de yaşanmıştı. 9 büyüklüğündeki depremde Fukuşima nükleer santrali de hasar görmüş ve bu felaketin ardından ülkenin kıyı bölgelerindeki tüm nükleer santraller kapatılmıştı.

Japonya'da şu anda iki faal nükleer reaktör bulunuyor ve ikisi de ülkenin güneybatısında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın