Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Kafa Yoran Filmler

İzlerken Kafa Yoran Filmler

Tavsiye Lazim
17.03.2015 - 13:53 Son Güncelleme: 18.03.2015 - 18:00

Herkesin fil izleme alışkanlıkları farklı oluyor. Bazıları film izlerken kafası rahat olarak izleyip kalkmayı seviyor. Ancak bir grup ise film izlerken konunun ağır olmasını ve hikaye işleyişindeki detayların sonla ilgili ipuçları vermesini istiyor. Eğer siz de film izlerken yorulmak ve hatta film sonunda araştırma yapmak istiyorsanız yazımızdaki film önerilerini dikkate almalısınız.

Kaynak: http://tavsiyelazim.com/izlerken-kafa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Memento

1. Memento

Kesinlikle bu listede olması gereken filmlerin başında geliyor. Christopher Nolan filmlerinin genel özelliği olarak hikaye çok iyi işlenmiş. Ancak diğer filmlerden farklı olarak hikaye anlatımı ve anlatım içindeki ipuçları filmi çok farklı bir noktaya taşımız. Filmi çok dikkatli seyrederseniz her anda bir ipucunun saklı olduğunu göreceksiniz. Aslına bakarsanız bütük ihtimalle ilk izleyişte göremeyebilirsiniz. Ancak film ile ilgili araştırma yaparken, ki yapmak zorunda hissedeceksiniz, okuduğunuz ipuçlarının bazılarına inanamayacak ve ben bunu nasıl kaçırmışım diyeceksiniz. Diğer yandan da farklı bir hikaye anlatımına sahip Memento, izlerken sizi çok yoracaktır.

2. Akıl Oyunları

2. Akıl Oyunları

2001 yılında aynı isimlı romandan uyarlanan film, temelte bir biyografi özelliği taşıyor. John Nash adlı matematikçinin başından geçen olayları konu alan film, her anında sizin hikayenin ilerisi için ürettiğiniz teoriyi çürütüp sizi yeni bir fikir oluşturmaya zorluyor. Konusu gereği içinde bolca matematikten bahsedilen film, baştan sona kadar kafa yoran filmlere güzel bir örnek.

3. Zindan Adası

3. Zindan Adası

Massachussets sahilindeki akıl hastanesine, bir cinayet ile ilgili araştırma yapmaya gelen iki polis müfettişinin başından geçen olaylar ve edindikleri bilgileri konu alan film, sürekli olarak ortaya çıkan bilgiler ve bu bilgilerin yanlış olduğunun ortaya çıkmasından ibaret. Sürekli olarak bir şeyler ortaya çıkıp, gerçeklerin gerçek olmadığı anlaşılıyor. Sonu hakkında yorum yapmak ise imkansız.

4. İlizyonist

4. İlizyonist

Bir imkansız aşk hikayesi olarak kurgulanmış filmde, zengin kız ve fakir oğlanın aşkı istenmiyor. Öyleki oğlan yaşadığı yerden uzaklaşıp 5 yıl boyunca dünyayı dolaşır. Geri geldiğinde ise bir ilizyonist olarak geri gelmiştir. Ve olağan dışı gösteriler halkı korkutur. Ve aşkı için verdiği mücadele sizi de şaşırtacak biraz ürpertecek.

5. 23 Numara

5. 23 Numara

Jim Jarrey’in boşralinde oynadığı filmden beklentiniz komedi olabilir ancak, çok ilginç bir film sizi bekliyor. Walter Sparrow eline geçen 23 isimli bir romandan o kadar etkilenmiştir ki, hayatındaki tüm rakamların 23 ile bağlantısını kurmaya başlar ve çıkan sonuçlar gerçekten şaşırtırıcı olur. Durumu o kadar kafaya takmıştır ki, hayatını 23 numaraya göre yaşamaya başlar. Filmi izlerken kendinizi 23 elde etmeye çalışırken bulmanız da içten bile değil. Hayatınızdaki rakamlarla uğraşırken neden kafa yoran film olduğunu anlayacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın