Görüş Bildir
Haberler
TV
İzdivaç Programı İzlemenin İnsana Kazandırdığı Benzeri Olmayan 13 Kabiliyet

etiket İzdivaç Programı İzlemenin İnsana Kazandırdığı Benzeri Olmayan 13 Kabiliyet

diazepam
02.11.2015 - 15:18

İzdivaç programı mı ıyyyy, diyenlerdenseniz bir kere daha düşünün. Çünkü bu programlar akla hayale gelmedik yetiler kazanmanıza vesile olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir kere Alzheimer’a karşı ilaç gibidir izdivaç programları.

1. Bir kere Alzheimer’a karşı ilaç gibidir izdivaç programları.

Kim kaç kere geldi, kim kime talip oldu, kim kimi reddetti, Burhan Bey’in gelirleri neler, Ayşe Hanım kaç kere evlenip ayrıldı, vb. şeyler akılda tutmak düpedüz beyin jimnastiğidir.

2. İzdivaç programları en baba sakinleştiriciden daha etkili bir sakinleşme yöntemidir.

Bu programlarda izlediğiniz kavgalar, sanki siz ediyormuşsunuz gibi sizi rahatlatacaktır. Hele konuklardan biri Ahmet Bey’in suratına tam da sizin demek istediklerinizi haykırırsa değmeyin keyfinize.

3. İzdivaç programları sizi çok yönlü biri olmaya teşvik eder.

Bir yandan program izleyip, diğer yandan fasulye kırarken, aynı anda çocuğa ocağın altını kısmasını söyleyip öte yandan Aysun’un kırdığı cevizleri yorumlamak asgari 4 işi bir arada yapmak demektir. Beyniniz bir süre sonra çok yönlü çalışmaya alışacak bu da gerçek hayatınıza mutlaka yansıyacaktır.

4. Pratik zekanızı inanılmaz ölçüde geliştirir.

4. Pratik zekanızı inanılmaz ölçüde geliştirir.

Hızlı düşünme, çabuk ve doğru kararlar vermenin adresi de yine izdivaç programlarıdır. Mesela Ayla Hanım’a talip olan Şevki Bey’in neden uygun bir aday olamayacağını 2 dakikada çözen bir kişi, gerçek hayatta kriz anında bir holdingi anında düze çıkaracak kabiliyete erişmiş demektir.

5. Kendi ilişkinizi en optimal şekilde yönetebilme becerisi kazandırır.

O kadar çok ilişkiye, saçmalığa, zorluğa, çelişkiye maruz kalırsınız ki, istemeseniz de çıkaracağınız dersler ilişkinizde çok daha sağlıklı adımlar atmanıza, kararlar almanıza vesile olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Size yaşanan olaylardan ders çıkarma kabiliyeti kazandırır.

Kendinizi Fulya’ya akıl verirken gözünüzün önüne getirin; “Kızım evlenip boşanmış adamla olmaz, çocukları da var yapamazsın, hem bu kadar iyi olan bir adamı ilk karısı neden bırakmış acaba hiç düşündün mü? Bu adam senden önce Kamuran’a talip oldu, neden yürümedi hiç düşündün mü?”… Gördünüz mü geçmişten ne de güzel dersler alınmış.

7. İnsanın çiğliklerini görme fırsatı yakalarsın.

Tv başında izlerken hayran olduğunuz, Fatma Hanım, Zafer Bey, Aycan, Cansu, Serkan, vs. hakkında program ilerledikçe çıkan şeyleri gördükçe, insanın aslında ne kadar çiğ, ham bir yaratık olduğunun farkına varırsınız. Meğer o güzel çocuk, Serkan evliymiş!! Siz şok!

8. Aslında hayatın ne kadar anlamsız olduğunu fark eder, kendi hayatınızı sorgulamaya başlarsın.

Yaşanan boş beleş çekişmeleri, incir kabuğunu doldurmayacak tartışmaları, insanların sigortasının neden bu kadar önemli olduğunu gördükçe hayatı sorgulamaya başlarsınız. Ben de böyle miyim acaba sorusuyla başlayan bir kendini sorgulama aşamasına geçersiniz.

9. Ve aslında yaşadığımız sorunların ne kadar küçük şeyler olduğunun farkına varırsın.

Koca koca insanların ağlamalarını, isteklerini, çabalarını gördükçe hayat bu mu, bunun için mi demeye başlarsın. Bu da seni, dünyanın aslında ne kadar küçük, sorunların aslında ne kadar sahte olduğu doğrusuna götürür adım adım.

10. Yüz yıllardır filozofların anlatmaya çalıştığı şeyleri anlamaya başlarsın.

10. Yüz yıllardır filozofların anlatmaya çalıştığı şeyleri anlamaya başlarsın.

Aristo’nun, Platon’un, Hume’un, Kant’ın, Nietzsche’nin, vs. Yıllardan beri bize anlatmaya çalıştığı, varlık, hiçlik, hırs, zevk, ihtiras, varoluş, ahlak, vb. konuları farkında olmadan alt metinlerden okumaya başlarsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnsanları ilk görüşte değerlendirme, onları yargılama, vb. kötü özelliklerden arınırsınız.

Katılımcıları gördükçe insanların aslında ne olduğu, ama kendilerini neymiş gibi göstermeye çalıştıklarını fark edersiniz. Bu da sizde dönüşü olmayan bir dönüşümün startını verir.

12. Yaşadığınız toplumu daha iyi idrak etmeye başlarsınız.

Her biri sizin mahallenizden, sizin sokağınızdan çıkmış gibi görünen insanları keşfettikçe, içinde yaşadığınız toplumun nasıl bireylerden oluştuğunu görme fırsatını yakalarsınız. Bunun size ne gibi faydaları olacağını asla tahmin edemezsiniz.

13. Bir ilişkinin dinamiklerini çok daha iyi kavrarsınız.

Başka bir yerde görmenizin mümkün olmadığı ilişkilere çok yakından bakma fırsatı yakaladıkça, aslında bir ilişkinin ne gibi dinamiklerden oluştuğunu, itici gücünün ne olduğunu anlama imkanına erişirsiniz.

Bonus - İnsanın aslında ne kadar basit bir varlık olduğunu daha iyi kavrarsınız.

Bonus - İnsanın aslında ne kadar basit bir varlık olduğunu daha iyi kavrarsınız.

Evin var mı, sigortan var mı, maaşın ne kadar, sanmıyorum ki benim mazot parama yetsin… Kafi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
531
241
160
38
38
34
2