Görüş Bildir
Haberler
İyileşen Hastaların Yeniden Enfekte Olduğunu Açıklayan Güney Kore'den Geri Adım: PCR Testi Yanıltmış

İyileşen Hastaların Yeniden Enfekte Olduğunu Açıklayan Güney Kore'den Geri Adım: PCR Testi Yanıltmış

Güney Kore'de Kovid-19'u atlattıktan sonra testleri pozitif çıkan kişilerin 'yeniden enfekte olmadığı' açıklandı. Yetkililer, PCR testlerinin vücüttaki virüs kalıntılarını algılayarak pozitif sonuç verdiğini açıkladı.

Ülkede geçtiğimiz pazar günü itibarıyla hastalığı yendikten sonra hiçbir semptom göstermeyen 263 kişinin testlerinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni tip koronavirüs hakkında en çok merak edilen sorulardan biri, virüse yakalanıp iyileşenlerin yeniden enfekte olup olmayacağı. Bu sorunun yanıtı aşı için kilit bir önem taşırken, Güney Kore’den iyi bir haber geldi. 

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Güney Koreli yetkililer, geçtiğimiz günlerde iyileştikten sonra testleri pozitif çıkan kişilerin ‘yeniden enfekte olmadığını’ açıkladı.

Güney Kore'den daha önce yapılan açıklama için 👇

‘Yalancı pozitif’

‘Yalancı pozitif’

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (KCDC) yapılan açıklamada, bu kişilerde virüsün yeniden aktive olmadığı, PCR testlerindeki teknik sorunlar nedeniyle ‘yalancı pozitif’ çıktıkları belirtildi. 

Komite, 260’ı aşkın kişinin testlerinin tam iyileşmeye rağmen haftalar sonra pozitif çıkmasını, virüsün vücutta bulunan bulaşıcı olmayan kalıntılarının PCR testlerinde tespit edilmesine bağladı. 

Komite’nin Başkanı Oh Myoung-don, “Testler ölü virüsün ribonükleik asidini tespit etti” dedi.

"İyileşen hastalarda iki ay boyunca pozitif çıkabilir"

"İyileşen hastalarda iki ay boyunca pozitif çıkabilir"

Güney Koreli doktor, PCR testlerinin tespit ettiği virüs kalıntılarının ‘canlı mı yoksa ölü mü’ olduğunu belirleyemediğini virüsün genetik bir parçasını gördüğü zaman doğrudan pozitif sonucu çıkardığını söyledi. Oh, PCR testlerinin iyileşen hastalarda bir ila iki ay boyunca pozitif çıkabileceğini belirtti.

Komite üyelerinin nihai değerlendirmesinde de, iyileştikten sonra pozitif çıkan kişilerin yeniden enfekte olduğu veya vücutlarındaki virüs kalıntılarının yeniden aktive olduğu gibi bir sonuca varılamayacağı vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
26
7
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elder

Umarız gerçektir.

Karahaner Ali

haber doğru ise aşı için iyi haber

ufukdiyoki

Artık sonbaharda gelme olasılığı yüksek görülen ikinci dalga virüse ne kadar hazır olduğumuz önemli.