Görüş Bildir
Haberler
İYİ Parti Emniyet'in Açıklamasını İnandırıcı Bulmadı

İYİ Parti Emniyet'in Açıklamasını İnandırıcı Bulmadı

Emre Ordu
01.04.2023 - 09:41 Son Güncelleme: 01.04.2023 - 09:42

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasıyla ilgili emniyet ve valilik tarafından yapılan açıklamayı inandırıcı bulmadı. Resmi makamlar, olayın saldırı olmadığını, kurşunların hırsızlık kovalamacası sırasında tesadüfen parti binasına isabet ettiğini açıklamıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV'deki Perdenin Önü Arkası programına konuk olan Kavuncu, İyi Parti il binasına yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi. Kavuncu şu ifadeleri kullandı:

'Biz bu açıklamaları hiç inandırıcı bulmadık. 2 kurşun ne hikmetse İyi parti binasına isabet etmiş. Olayın saatine dair elimizde bir bilgi yok. Bir kurşun ön taraftan koltuğun oraya girmiş orada biri oturuyor olabilirdi. Diğer kurşun da toplantı odamızda genel başkanımızın fotoğrafına denk gelmiş. Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki Genel Başkanımız Meral Akşener'in fotoğrafı var.

Ülkede bu tip olayların dönmediği bu tip konuşmaların yapılmadığı bir gündem olsaydı biz o zaman buna kriminal bir olay diyebilirdik. Ama burası Türkiye... Biz bu tehditleri çok kez aldık. Bu dili kullanan bir Cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız.

Biz polis koruma noktası da istedik. Ama özel güvenlik var binada. Bildiğime göre diğer partilerin binalarında polis koruma noktaları var. Bu küçümsenecek önemsenmeyecek bir mesele değil. Yapılması gereken tek bir şey var 14 Mayıs'ta seçimi almak. Bu bir zihniyet meselesi. Bizim bunu seçimle değiştirmekten başka çıkışımız yok.' 

Emniyet "Kurşunlar binaya tesadüfen isabet etti"

Dün İYİ Parti'nin Zeytinburnu'nda bulunan İstanbul İl Başkanlığı binasının kurşunlandığı ihbarı üzerine polis tarafından tahkikat başlatıldı. Akşam saatlerinde failin yakalandığı bildirildi.

Emniyet ve valilik tarafından yapılan açıklamada olayın bir saldırı girişimi olmadığı, bir inşaat bekçisinin görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini engellemeye çalışırken hırsızların parti binasına doğru kaçması üzerine kurşunların binaya tesadüfen isabet ettiği açıklandı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerinin bugün saat 11.00 sıralarında İl Binasına ateşli silah mermisi isabet ettiğine dair ihbarı üzerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları neticesinde; İYİ Parti İl Başkanlığı binası ve yanında bulunan bir iş merkezine isabet eden mermilerin iz takibine göre, mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir. 

Şantiye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde 30.03.2023 Perşembe günü (dün) saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası istikametine doğru kaçmaları nedeniyle şantiye görevlisi M.E. adlı şüpheli şahsın bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiği beyan edilmiştir. Adı geçen şüpheli şahıs olayda kullanılan tabanca ile yakalanmış olup aynı silaha ait kovanlar elde edilmiştir. Şüpheli şahsın ifadesinde; ’hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 şüphelinin olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları, İYİ Parti İl Binasında görevli iki Özel Güvenlik personelinin de 'silah sesi duymadıkları’ beyan edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

yine kurumların bağımsızlığına geliyoruz. her seçim öncesi esen terör rüzgarı, olaydan önce aldığı tehdit, iki kurşunun isabet etmesi falan hep tesadüf. tipi... Devamını Gör

Bozkurt

7 Haziran'da %40 olan oy oranı 1 Kasım'a kadar yapılanlarla %49 olmuştu.

Halil Değerli

Sülo'dan Masallar... ... 😡😡😡

Dede Aydin

1.bekçi hırsızı kovalamış peki kayıt goruntu varmı kovaladığını dair 2. polise neden gitmemiş olaydan hemen sonra hırsız kovaladım silahla ateş ettim dem... Devamını Gör