Görüş Bildir
Haberler
İthalat Kalemine Süt Ürünleri de Girdi: Üç Yıl Aradan Sonra Amerika'dan Peynir ve Tereyağı Alacağız

etiket İthalat Kalemine Süt Ürünleri de Girdi: Üç Yıl Aradan Sonra Amerika'dan Peynir ve Tereyağı Alacağız

Batuhan
13.09.2018 - 10:54

Üç yıl aradan sonra Türkiye, Amerika’dan süt ürünleri ithal edecek. Amerika Tarım Bakanlığı(USDA)’nın raporuna göre 3 yıldan beri sertifika sorunu nedeniyle Amerika’dan yapılamayan süt ürünleri ithalatı bu sorunun çözülmesi ile yeniden başlayacak. İthal edilecek ürünler inek, koyun, keçi ve manda sütünden ürünler olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya’dan Ali Ekber Yıldırım’ın köşe yazındaki bilgilere göre, USDA’nın ‘Süt ürünleri için Türkiye pazarı açıldı’ başlıklı raporunda ABD’nin Türkiye süt ürünleri piyasasını yeniden açmak için müzakereler yürüttüğü belirtilerek, 31 Temmuz 2018 itibariyle sorunun çözüldüğü ve Türkiye’ye ihracatın başlayacağı ifade edildi.

Yıllık 213 milyon dolar ithalat

Yıllık 213 milyon dolar ithalat

Raporda Türkiye’nin büyük bir süt üreticisi olduğu, ancak her yıl yaklaşık 213 milyon dolar değerinde süt ürünleri ithal ettiği belirtildi.

İthalat inek, koyun, keçi ve manda sütü ürünlerinden yapılacak

İthalat inek, koyun, keçi ve manda sütü ürünlerinden yapılacak

Ürünler arasında peynir, tereyağı, bebek maması ve laktoz vb. bulunduğu belirtilen raporda, sağlık sertifikası süresi dolmadan önce, Türkiye’nin ABD’den süt ürünleri ithalatının 2014’te 24.2 milyon dolara ulaştığı, bunun büyük bölümünün tereyağı olduğu kaydedildi.

Sosyal medyadan da ortaya çıkan bu ithalat haberi sonrası tepkiler geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
425
164
49
23
13
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Kulaksız

amerikan ürünlerine vergi uygula, trumpa posta koy, halkın gitsin turp falan ısırsın, iphone kırsın sonra git amerikadan süt ürünü ithal et. işiniz gücünüz t... Devamını Gör

geçiciex

o reis için iphone kıran zihniyetin aklına sülalesine sıçayımm.. Peyniri götünüze sokarak yapacağınız protestoyu bekliyorum

Kübra Özay

iphone 4-5 kırmak kolay. ben başka platformlarda kıran bikaç kişiyede söyledim. bi tarafınız yiyosa iphone xs kırın o zaman samimiyetinize inanayım diye :)

Pasif Kullanıcı

Tarim ve Hayvancilik olarak dunyanin en verimli topraklarina sahip olmamiza ragemn sut urunleri ithal ediyoruz. Saka gibi amk. Arti benim bildigim yurtdisind... Devamını Gör