Görüş Bildir
Haberler
İsveç'te Kamyonlu Saldırı: Can Kaybı 4'e Yükseldi, 1 Kişi Tutuklandı

İsveç'te Kamyonlu Saldırı: Can Kaybı 4'e Yükseldi, 1 Kişi Tutuklandı

Batuhan
07.04.2017 - 16:47 Son Güncelleme: 07.04.2017 - 17:18

İsveç, dün başkent Stockholm'e yapılan saldırıyla sarsıldı. Başkent Stockholm'de bir kamyon trafiğe kapalı caddede bir mağazanın üstüne sürüldü. İlk resmi açıklama İsveş Başbakanı Lövfen tarafından yapıldı. Başbakan Lövfen de 'Bütün göstergeler olayın bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor' dedi ve olayla ilgili de bir kişinin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. 

Saldırı sonrası 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. İsveç polisi yaptığı açıklamada saldırıda en az 4 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını duyurdu. 

İsveç basınının aktardığına göre saldırının gerçekleştirildiği kamyonda patlayıcı madde yüklü bir çanta ele geçirildi. İsveç polisinden yapılan açıklamada saldırının şüphelisi olarak bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

İşte yayaların arasına dalan o kamyon 👇

İşte yayaların arasına dalan o kamyon 👇

Stockholm'de trafiğe kapalı Drottning Caddesi'nde dün yerel saatle 14:53'te yayaların üzerine pikaplı saldırı yapıldı.

Olay yerinden ilk görüntüler 👇

Olay sonrası bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı ve bazı bölgeler trafiğe kapatıldı.

Doğan Haber Ajansı, Stokholm'deki tüm metro istasyonlarının ulaşıma kapatıldığını duyurdu.

Stockholm metro seferlerinin durdurulmasının ardından merkez tren istasyonu da kapatılarak boşaltıldı. Stockholm'e gelen ve buradan kalkan tüm tren seferleri iptal edilerek şehrin giriş ve çıkışlarında önlem alındı.

Stockholm polisinin isteğiyle kentteki tüm büyük alışveriş merkezleri kapatıldı. Ayrıca, kentteki tüm sinema ve belli başlı tiyatro salonlarındaki film gösterimi ve oyunlar da iptal edildi

.

İsveç Polisi: 'Olası bir terör saldırısı'

İsveç Polisi: 'Olası bir terör saldırısı'

İsveç güvenlik güçleri olayı olası bir terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini duyurdu.

Aynı açıklamada bölgeden silah sesleri duyulduğuna dair ihbarlar geldiği, ancak bu bilginin teyide muhtaç olduğu bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl Fransa'da ve bu yıl başında Almanya'nın Berlin kentinde araçlarla terör saldırıları düzenlenmişti.

İsveç Başbakanı da olayın bir terör saldırısı olduğunu belirtti

İlk resmi açıklamayı İsveç Başbakanı Stefan Lövfen yaptı. 'Bütün göstergeler olayın terör saldırısı olduğunu gösteriyor' diyen Lövfen, olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

'Kamyon bira fabrikasından çalındı'

'Kamyon bira fabrikasından çalındı'

İsveç medyası, saldırıda kullanılan kamyonun bir bira fabrikasından çalındığını duyurdu. 

Bira üreticisi Spendrups firması, saldırıda kullanılan aracın kendilerine ait olduğunu ve daha önce çalınmış olduğunu açıkladı.

Kamyonda patlayıcı ele geçirildi

Kamyonda patlayıcı ele geçirildi

İsveç televizyon kanalı SVT'nin değişik polis kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre dünkü saldırıda kullanılan kamyonda patlayıcı dolu bir çanta ele geçirildi ve  bomba imha uzmanı ekiplerce etkisiz hale getirildi.

'En az 4 ölü'

'En az 4 ölü'

İsveç polisi, Stockholm'ün merkezindeki kamyonlu saldırıda 4 dört kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bir görgü tanığı kamyonun alışveriş merkezine girmesinden kısa bir süre önce saldırganın araçtan atladığını söylerken polis, şüpheli bir kişiye ait video kayıtların yayınladı

Bir kişi tutuklandı

Bir kişi tutuklandı

Stockholm Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırının şüphelisi olarak gözaltına alınan 39 yaşında bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, şüphelinin bağlantılı olduğu kişilerin ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiği vurgulanırken, başka gözaltıların da olabileceği kaydedildi. 

Öte yandan İsveç devlet televizyonu SVT, tutuklanan kişinin inşaat işçisi olarak İsveç'te çalışan Özbek uyruklu biri olduğunu iddia etti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Eser

ABD nin Suriye ye saldırmasına Avrupa da sadece , İsveç karşı çıkmıştı.Abd ufak bir uyarı yaptı.

Yetkili bi abimiz: Artık hiç bir Avrupalı sokağa rahat çıkamaz, demişti. İleri görüşlülük (!) diye ben buna derim.

Muzaffer Yıldız

Ailemizi İsveç'e gönderdik yine rahat edemedik. Saldırının olduğu yer çok işlek bir cadde, İsveçte alışveriş mekanları hep bir arada olur, bu yüzden kalabalı... Devamını Gör

Muzaffer Yıldız

Bu arada İsveç devlet olarak bunu kendisi hazırladı, PKK'ya inanılmaz bir destek veriyorlar ve ülkedeki müslümanlara karşı çok fazla ayrımcılık uyguluyorlar,... Devamını Gör