Görüş Bildir
Haberler
İsveç'te Irkçılık Karşıtı Gösteriye 'Atlı Polis' Saldırısı: Beşi Ağır Onlarca Yaralı

İsveç'te Irkçılık Karşıtı Gösteriye 'Atlı Polis' Saldırısı: Beşi Ağır Onlarca Yaralı

Fatih UZUN
23.08.2014 - 22:41

İsveç’in Malmö kentindeki Limhams meydanında ırkçı İsveçlilerin Partisi’ne karşı gösteri düzenleyenler polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Atlı polislerin müdahalesi sonucu atların altında kalan beşi ağır onlarca gösterici yaralandı.

Yaralılar arasında, eylem için Kopenhag’dan Malmö’ye gelen Danimarkalıların da da bulunduğu bildirildi.

Polis acımasız davrandı

Malmö şehrini de kapsayan Skaane bölgesi nöbetçi basın sözcüsü Louise Ercolina yaptığı açıklamada, “Olaylar sırasında ağır yaralanan beş kişi hastanede tedaviye alındı. Hafif yaralılar ise ayakta tedavi edildi” derken, bir görgü tanığı ise, “Ben en az üç kişinin başından ağır yaralandığını gördüm. Polis acımasız davrandı” diye konuştu.

Emniyet sözcüsü: Yaralanan bir kişi gördüm

Emniyet sözcüsü Katrin Bergquist, yabancı düşmanı İsveçlilerin Partisi’nin Malmö şehir merkezinde yaklaşan seçimler nedeniyle kampanya yürüteceğini öğrenen ırkçılık karşıtlarının kalabalık bir şekilde saldırıda bulunduklarını savunarak, “Atlar göstericileri dağıtmak için kullanıldı, ama bu arada yaralanan sadece bir kişi gördüm” dedi.

Irkçı partiye karşı düzenlenen protesto gösterisine yaklaşık bin kişinin katıldığı, bunlardan yaklaşık 200′ünün Danimarka’dan kente gelen ırkçılık karşıtları olduğu öğrenilirken, İsveçlilerin Partisi Başkanı Stefan Jakobsson ise bölgeden polis koruması altında uzaklaştırıldı.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/isvecte-irkci...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0