Görüş Bildir
Haberler
İşte Michigan Üniversitesinin Drone Avcıları

İşte Michigan Üniversitesinin Drone Avcıları

Michigan Üniversitesi tarafından geliştirilen drone avcısı, “düşman” drone’ları ağ atarak etkisiz hale getiriyor.

Drone avlamak için av tüfeği veya ateşli anti drone sistemleri yeterli gelmediyse veya silahlara karşıysanız üzülmeyin, bunun için çok daha insancıl ve temiz bir çözüm var. Dr. Mo Rastgaar liderliğinde Michigan Üniversitesi tarafından geliştirilen drone avcısı, “düşman” drone’ları ağ atarak etkisiz hale getiriyor.

Bünyesinde bir mekanizmaya bağlı ağ taşıyan örümcek drone, hedefe yaklaşık 24 metre uzaklıktan ağ fırlatarak etkisiz hale getiriyor ve ağlarıyla ördüğü drone’u güvenli bölgeye taşıyor. Uçuşa izinsiz yerlerde bulunan drone’lar için geliştirilen anti-drone sistemi, çok daha güvenli ve etkili bir çözüm sunuyor. Şimdilik manuel olarak kontrol edilebilen drone’un ileride otonom özelliğe de kavuşacağı belirtiliyor.

Bilindiği üzere Nisan 2015’te, radyoaktif madde taşıyan bir drone, Japon başbakanının çatısında bulunmuştu. Bunun üzerine Tokyo polisleri drone’u vurarak etkisizleştirmeyi denemişti ancak bu durum radyoaktif parçaların etrafa dağılmasına sebep olabiliyordu ve Japonya’da buna çözüm olarak ağ atan bir drone geliştirilmişti. Michigan Üniversitesi’nin de benzer bir yöntem izleyerek geliştirmiş olduğu drone avcısı, böyle bir duruma sebep olmadan zararlı drone’ların yakalanmasını sağlamayı hedefliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın