Görüş Bildir
Haberler
İşte Bunlar Hep İllüminati! Çok Gizli 12 Mason Sembolünün Anlamlarını Açıklıyoruz!

İşte Bunlar Hep İllüminati! Çok Gizli 12 Mason Sembolünün Anlamlarını Açıklıyoruz!

Bolca subliminal mesaj içermektedir!👁️🕵

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gönye ve Pergel sembolü

1. Gönye ve Pergel sembolü

Masonluk denince akla ilk gelen sembollerden olan gönye ve pergel sembolü, aynı zamanda mason ritüellerinde de fazlaca yer alır. Masonlar ortadaki G harfini God (Tanrı) ve geometri olarak tanımlamaktadır. Pergel ve gönye ise maddeyle ruhun bir araya gelişini aynı zamanda da dünyevi ve ruhsal sorumlulukları temsil eder.

2. Kuzu Postu Önlük sembolü

2. Kuzu Postu Önlük sembolü

Masonluğun simgesel olarak bilinen bir diğer amblemi olan kuzu postu önlük, bir masonun bir sonraki varoluş sürecinde taşıyacağı kimliği temsil eder. Bunun yanı sıra mason adaylarına ilk olarak bu önlük hediye olarak verilir. Masonlar, öldüklerinde önlükleri ile beraber gömülürler.

3. Beyaz eldiven

3. Beyaz eldiven

Masonların el işlerini simgeleyen beyaz eldiven, önlük gibi mason adaylarına verilir. Eldivenin anlamı ise eldivenin rengi kadar saf ve temiz olmayı öğütlemektir.

4. Süleyman Tapınağı

4. Süleyman Tapınağı

Bilgi ve gelişmeyi simgeleyen Süleyman Tapınağı, bunun yanı sıra masonluk birliğinin göstergesidir. Bir nevi kutsal amaca giden yol olarak görülür. Pek çok kişi, masonluğun bu tapınak ile doğrudan bağlantılı olduğuna inanır.

5. Akasya yaprağı

5. Akasya yaprağı

Masonlar, akasyanın ruhun ölümsüzlüğünü temsil ettiğini düşünür. Hep yeşil kalan akasya, onlara göre kutsal bir bitkidir ve manevi yolu takip edebilmeniz için çabalamanız gerektiğini vurgular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sedir ağacı

6. Sedir ağacı

Uzun ömürlü ve güçlü ağaçlardan olan sedir, sonsuzluğun simgesidir. Mason söylemlerinde sık sık vurgulanır.

7. Işık

7. Işık

Gerçeği ve bilgiyi temsil eden ışık, aynı zamanda yeni gelen mason adaylarını da vurgular. İnisiyasyon sürecinden geçen bir mason adayı, aydınlanmış olarak kabul edilir.

8. Işık Saçan Yıldız sembolü

8. Işık Saçan Yıldız sembolü

Işık Saçan Yıldız için tanrısal bir varlığın simgesi denebilir. Bunun yanında bu sembol öngörü anlamına gelir.

9. Tesviye

9. Tesviye

Tanrı'nın önünde tüm insanların eşit olduğunu temsil eder. Masonlara, tüm yaşamları boyunca diğer insanlarla eşit yaşamaları gerektiğini vurgular.

10. Çalışmak sembolü

10. Çalışmak sembolü

Masonlarda çalışmak, daha iyi bir toplum yaratmak konusunda önemli bir rol oynar ve son derece asil bir roldür. Masonlar çalışarak Tanrı'ya saygılarını sunar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kesme taş

11. Kesme taş

Kaba taş ve mükemmel kesilmiş bir taş olarak görülen kesme taş, masonlara ne yaptıklarını ve ne olmak istediklerini anlatmaktadır. Aynı zamanda ahlaki ve manevi hayatı temsil eder. Kaba taş ve güzel kesimli bir taş, cehaletin bilgiyle, ışığın karanlıkla karşılaştırılması gibi yorumlanır.

12. Her Şeyi Gören Göz sembolü (Tanrının Gözü)

12. Her Şeyi Gören Göz sembolü (Tanrının Gözü)

Yüzlerce yıldır kullanılan ve kesinlikle en meşhur mason sembolü olan Her Şeyi Gören Göz, bazı araştırmacılara göre Horus'un Gözü'ne bir ithaf olarak görülür. Bu sembol, ayrıca meşhur bir Hıristiyan sembolüdür ve kiliselerde sık rastlanır. Sembol, masonlukta Tanrı'nın her şeyi izlediğini ve bildiğini sergiler. Bazı sembollerde bir üçgenin içerisinde yer alır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
27
10
8
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

devletin sistemin icinde ona hakim olmaya calisan gruplarin, organizasyonlarin olmadigini dusunmek saflik olur. ama onlari sembollerini her yere kaziyan, gar... Devamını Gör

Adam Eva

Mason ,tapınak şövalyeleleri , İlluminati, kuru kafa ve kemikler bunların hepsi ayrı ayrı örgüt.Kurulus amaçları ve yaptığı işler çok farklı

Pasif Kullanıcı

hell yeah aydinlandim moruq Illuminatide kartlar yeniden dagitiliyor