Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Üniversitesi'nde 28 Gözaltı: Karakolda Öğrencilere İşkence İddiası

İstanbul Üniversitesi'nde 28 Gözaltı: Karakolda Öğrencilere İşkence İddiası

FreiGeist
09.10.2014 - 11:24 Son Güncelleme: 09.10.2014 - 13:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD protestosuna saldırı

Kobani’ye yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından yapılan saldırıları İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde protesto eden öğrenciler, bir grubun saldırısına uğradı. Yaşanan olayların ardından okul içine çok sayıda çevik kuvvet polisleri sevk edilirken iki gruptan da toplam 28 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler, Beyazıt Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

İMC

Beyazıt karakolunda öğrencilere işkence iddiası

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre gözaltına alınan öğrenciler ilk olarak götürüldükleri Beyazıt Karakolu’nda işkence gördüklerini anlattılar. Cep telefonlarını kullanmasına izin verilmeyen öğrenciler atabildikleri kısa mesajla, karakolun bodrum katında, kalorifer dairesi benzeri bir yere götürüldüklerini burada hem fiziksel şiddete hem de hakarete uğradıklarını belirttiler.

Yaralanan beş öğrenciden ikisi hastaneye kaldırıldı.

Diğer öğrenciler de bir süre sonra gözaltı muayenesi için hastaneye götürüldü. Oradan da Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler.

Elleri sopalı 20 kişi

Öğrenciler saldırıya uğramadan önce IŞİD protestosu için toplanmışlardı. bianet’e konuşan bir İstanbul Üniversitesi öğrencisi olayı şöyle anlattı:

“Sabah saatlerinde biz kampusun içindeyken elleri sopalı 20 kadar kişi Edebiyat Fakültesi kapısının önüne geldi. Güvenlik kapıyı açıp geçmelerine izin verdi. İçeri girip bize saldırdılar. Yaralananlar oldu. Onların hemen arkasından da polis girdi içeri. Polis de arkadaşlarımızı darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınmayanlar arasında da yaralılar var.”

Öğrenciler, kendilerine saldıranların IŞİD yanlısı olduğu söylenen radikal İslamcı bir grup olduğunu ifade etti. Bu gruptan gözaltına alınan olmadı.

Edebiyat Fakültesi önünde 13:00'te basın açıklaması ve protesto eylemi düzenlenecek.

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/insan-ha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0