Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da 'VIP Ambulans Taksi' Rezaleti: Trafiğin En Yoğun Saatinde Ambulans Hastaya 400, Patrona 700 Lira

etiket İstanbul'da 'VIP Ambulans Taksi' Rezaleti: Trafiğin En Yoğun Saatinde Ambulans Hastaya 400, Patrona 700 Lira

İstanbul'da kayıt dışı ve ruhsatsız şekilde çalışan ambulansların, taksi olarak kullanıldığı ortaya çıktı. İş insanı kılığına giren muhabirler, 700 lira ödedikleri VIP ambulansla trafiğin en yoğun olduğu saatte Avrupa yakasından Anadolu yakasına, 40 kilometrelik yolu 38 dakikada geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastaya 400, patrona 700 lira

Hastaya 400, patrona 700 lira

Milliyet'ten Gökhan Kam ve Cihat Aslan'ın haberine göre, İstanbul trafiğinde hızlı bir şekilde yol almak isteyenler, ruhsatsız ve kayıt dışı VIP ambulansları kullanıyor.

Muhabirler, ilk önce Şişli'deki bir hastaneden Ümraniye'deki hastaneye hasta nakli için ambulansı aradı ve 400 lira fiyat aldı. Daha sonra tekrar aranan VIP ambulans, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan Batışehir'den, Anadolu yakasında bulunan Batı Ataşehir'e gitmek istediklerini söyleyen ve kendilerini iş insanı olarak tanıtan muhabirlerden, 700 lira istedi.

1 saat 20 dakikada gidilebilen 40 kilometrelik yol, 38 dakikada bitti

1 saat 20 dakikada gidilebilen 40 kilometrelik yol, 38 dakikada bitti

Kayıt dışı hizmet veren, merdiven altı korsan ambulanslar yetersiz teknik donanım ve personelle taşıdıkları hastaların hayatını tehlikeye sokarken, aynı zamanda yolcu taşımacılığı da yapıyor.

Trafiğin en yoğun olduğu saatte, Batışehir ile Batı Ataşehir arasında, normalde 80 dakika süren yol, kayıt dışı çalıştığı öğrenilen Med Clinic Ambulans Hizmeteri firmasına ait VIP ambulans ile 38 dakikada geçildi.

'Sağlı sollu yanaşarak yolu açın'

'Sağlı sollu yanaşarak yolu açın'

Muhabirler, yolun en yoğun olduğu anda, yolculuk esnasında yaşananları şöyle anlattı:

Batışehir’den 17.40’ta yola çıkan ambulans 100 metre sonra siren çalmaya başladı. Yaklaşık üç dakika sonra Tekstilkent girişinden TEM otoyolunda yoğun trafiğe girdik. Yol boyunca hiç susmayan siren ve görevlinin yaptığı anonslar yolu açarak ilerlememizi sağladı. 17.52’de Seyrantepe’ye kadar geldik. Emniyet şeridinde hızla ilerleyen ambulansın önünde seyreden trafik polisi de yol verdi. Ambulans, araçları geçebilmek için keskin manevralar yaparken biz de aracın içerisinde taktığımız kemere rağmen sağa sola savrulduk. Ambulans içerisindeki ekipmanlar da sağa sola çarptı. Bu sırada görevli seyir halinde olan araçlara da, “Önümüzü açın. Sağlı sollu yanaşarak yolu açın” anonsu yaptı. Seyrantepe mevkiinde yol kontrolü yapan trafik ekiplerinin tam arasından geçerek ilerlemeye devam ettik.

'Kemerleri takın'

'Kemerleri takın'

Yaptığımız pazarlık sonrası Pazartesi günü firma yetkilisi buluşma yerinden konum atmamızı istedi. Batışehir’den 17.27’de konum attığımız ambulans, 12 dakika sonra tepe lambaları açık bir şekilde belirlediğimiz noktadan bizi aldı. Normal şartlarda ambulanslarda iki sağlık personeli ve bir şoför bulunuyor. Fakat gelen ambulansta sadece şoför ve firma yetkilisi vardı. Ambulanstan inen firma yetkilisi yan kapıyı açarak oturmamız gereken yeri gösterdi. Emniyet kemeri takmamız hususunda bizi uyaran yetkili, “Hoş geldiniz. Sizi arkaya alacağız. Dikkatli olun emniyet kemerlerinizi sakın açmayın. Yolda ani manevra yapabiliyoruz. Savrulabilirsiniz” ikazında bulundu.

Ambulanslar yolda denetlenmiyor

Ambulanslar yolda denetlenmiyor

Hasta almaya giderken ve hasta nakil ederken tepe lambalarını açan ambulanslar, trafikte seyir halindeyken, hastaların hayatını riske atmamak adına durdurulmuyor.

Mevzuata göre, İl Sağlık Müdürlüğü özel ambulanslara ceza yazamıyor. Hastane önlerinde yapılan denetimlerde ise yakalanan ruhsatsız özel ambulanslara sadece trafik ekipleri tarafından Karayolları Trafik Mevzuatı’na göre, 30 günden 60 güne kadar hak mahrumiyeti ve para cezası kesebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
490
99
43
18
14
13
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayaz

Maganda taksiciler duymasın şimdi bütün ambulanslara saldırır

Pasif Kullanıcı

Yakında taksiciler ambulansları durdurup kontrol etmeye, ambulans şoförlerini hırpalamaya başlarsa şaşırmam. Kızılayın vergi kaçırmaya aracılık ettiği ülkede... Devamını Gör

Pepe

Denetim şart! Yakaladığını en ağır ceza, direkt men edeceksin, üstünde yazılı hastaneye de ceza keseceksin. Ama malum kullanan kesimi düşününce...