Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Suruç Katliamı Protestoları: 49 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul'da Suruç Katliamı Protestoları: 49 Kişi Gözaltına Alındı

Ulaş
21.07.2015 - 20:51 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 10:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suruç'ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı protesto etmek için Şişli ve Kadıköy'de toplanan gruplara polis müdahale etti. Şişli'de AKP İlçe binasına yürümek isteyen kişiler polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul genelinde yapılan yürüyüş ve protestolarda 49 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi saat 20.00'da Kadıköy Altıyol Boğa Meydanı'nda toplandı. 

Ellerinde siyah bayrak, pankartlar ve saldırıda ölenlerden bazılarının fotoğraflarını taşıyan eylemciler, burada yaklaşık yarım saat slogan attı.

Çevik kuvvet ekiplerinin dağılın uyarısını dikkate almayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Ara sokaklara kaçarak dağılan gruptaki göstericilerden 11'i gözaltına alındı.

Kadıköy'deki müdahaleden görüntüler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltına alınanlar için oturma eylemi

Şişli'de yaka paça gözaltı

Şişli'de yaka paça gözaltı

Şişli'de toplanan grup protesto için AK Parti Şişli İlçe binasına yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı.

Suruç'taki saldırıyı protesto etmek isteyen bir grup, saat 18.00 sıralarında Büyükdere Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplandı. 

Ellerinde 'Suruç'taki katliamın sorumlusu kontgerilladır hesabını soracağız' yazılı pankart bulunan grup üyeleri burada slogan atmaya başladı. 

Çevrede güvenlik önlemi alan polis de kalabalığın eylemlerine son vermesini istedi. Gruptakilerin, uyarıları dikkate almaması üzerine polis kalkanlarla fiziki müdahale bulundu. 

Polis ile grup üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken, eylemciler yaka paça gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildi. 

Gözaltına alınan eylemciler polis merkezine götürüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0