Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da 750 Minibüs ve 250 Dolmuş Taksiye Dönüştürülecek

İstanbul'da 750 Minibüs ve 250 Dolmuş Taksiye Dönüştürülecek

İBB'nin teklifiyle UKOME toplantısında kabul edilen karara göre 750 minibüs ve 250 dolmuş, taksiye dönüştürülecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ekrem İmamoğlu yönetiminin taksi sayısını artırmak için Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne (UKOME) sunduğu teklif, geçtiğimiz Temmuz ayında 8. kez reddedilmişti. 

Aynı toplantıda 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye çevrilmesi teklifi ise kabul edilmişti

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz 👇

Başvurular başladı

Başvurular başladı

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı başvuruların 27 Eylül 2021 Pazartesi tarihinden itibaren yapılabileceğini ve başvuru süresinin 30 gün ile sınırlı tutulacağını duyurdu. 

Son başvuru tarihi 26 Ekim 2021 olarak belirlendi.

Başvurular bizzat araç sahipleri veya vekaletname sahipleri tarafından yapılabilecek.  Başvurulara ilişkin tüm iş ve işlemler tamamen ücretsiz olacak. 

Aracılığa izin verilmeyecek

Ön Başvuru, Ön Talep, Toplu Evrak gibi aracılık faaliyetlerine izin verilmeyecek.  Ayrıca kötü niyetli kişi ve kurumlara karşı hak sahibi esnaf, sosyal medya ve SMS'ler yoluyla sürekli olarak bilgilendirilecek. Başvurular dönüşüm süreci için özel olarak hazırlanan bir yazılım üzerinden toplanacak. 

Başvuru işlemleri kamera kaydıyla arşivlenecek.

Kura çekilecek

30 günlük başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından; hat bazında başvurular listelenecek ve taksi dönüşümü yapılacak araç sayısından fazla başvuru olması durumunda noter huzurunda kura çekimi yapılacak. 

Hat bazında; taksi dönüşümü yapılacak araç sayısından az veya eşit başvuru olması durumunda, kuraya gerek olmaksızın tüm başvuru sahipleri kura sonucunda taksi dönüşümüne hak kazanmış olarak değerlendirilecek. 

Kura çekimleri canlı olarak yayınlanacak.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, 1000 taksi teklifini 9. kez sunacaklarını belirterek 'Taksi İçin El Kaldırıyoruz' adında bir kampanya başlatmıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın