Görüş Bildir
Haberler
İsrail’in Türkiye Uyarısı Devam Ediyor: Bir Kişi Kaçırıldı İddiası

İsrail’in Türkiye Uyarısı Devam Ediyor: Bir Kişi Kaçırıldı İddiası

İsrail, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat etmemelerini, Türkiye’de bulunanların ise acilen ülkeyi terk etmesi gerektiğini açıklamıştı. İsrail’in bu kararı Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından tepki çekerken, İsrail basını, Türkiye’deki bir İsrail vatandaşı için ilginç bir iddia ortaya attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir İsrail vatandaşı kaçırıldı iddiası

Bir İsrail vatandaşı kaçırıldı iddiası

İsrail’in İran, Afganistan, Yemen ve Türkiye gibi ülkelere yaptığı seyahat uyarısının yankıları sürüyor.

Sözcü’nün aktardığına göre; İsrail basını Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının “ülkedeki İranlı terör hücresi yakalanana dek” devam edeceğini yazdı. Ülkenin önde gelen yayın organlarından Times of Israel'in haberine göre, İsrailli ve Türk güvenlik görevlileri hâlâ ülkede olduğu düşünülen İranlı ajanları yakalamaya ve olası saldırıları önlemeye çalışıyor.

İsrail televizyonu Channel 13, Türkiye'deki bir İsraillinin kaçırıldıktan sonra kaçmayı başardığı iddiasını da ortaya attı.

İsrail’de de tepki çekti

İsrail’de de tepki çekti

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, hafta başında Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını İran, Afganistan ve Yemen gibi ülkeler için uygulanan en üst düzeye çıkarmıştı. İran'ın Türkiye’deki bazı İsrail vatandaşlarına saldırı girişimlerinin engellendiği iddiası da gündeme gelmişti

İsrail basını ayrıca, Türkiye'nin İran'ı çok sert ve net bir dille uyardığını ve “Topraklarımızda başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin vermeyeceğiz” mesajı gönderdiğini öne sürmüştü.

Öte yandan İsrail hükümetinin “Türkiye'ye gitmeyin” uyarısına rağmen çok sayıda İsrailli tatilcinin Türkiye tatillerini iptal etmemesi de ülkede tartışma yaratıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabzonnn

Türkiye de bir tek Suriyeli Afganlı ve Pakistanlıların can güvenliği var.