Görüş Bildir
Haberler
İsrail Büyükelçiliği Önünde Saldırı Girişimi

İsrail Büyükelçiliği Önünde Saldırı Girişimi

ATKN
21.09.2016 - 12:46 Son Güncelleme: 21.09.2016 - 15:44

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde hareketli anlar yaşandı. Elinde bıçak olan ve büyükelçilik binasına girmek isteyen bir saldırgan, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. 'Bütün ortadoğuyu değiştireceğiz' dediği ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen saldırganın kimliği belli oldu: 1978 yılı Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde hareketli dakikalar yaşandı. 

Elinde bıçak olan ve büyükelçilik binasına girmek isteyen bir saldırgan, güvenlik güçleri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Saldırgan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay yerinden ilk görüntüler

Çalışanların sığınağa alındığı belirtildi.

'Türk polisine teşekkür ediyoruz'

'Türk polisine teşekkür ediyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, elçilikte görevli Türk polisinin şüpheliyi bacağından vurarak etkisiz hale getirmesinin ardından Türk güvenlik yetkililerinin olay yerine gelerek kontrolü sağladığını vurguladı.

Olayda ölen ya da yaralananın olmadığına işaret edilen açıklamada, elçilik görevlilerinin de güvende olduğu bildirildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Büyükelçiliğimiz, Türk yetkililerine olayın kontrolü ve araştırılması konusunda güvenmektedir. Büyükelçilik olarak Türk polisine profesyonel performansı dolayısıyla teşekkür ediyoruz.'

'Akli dengesi yerinde değil'

'Akli dengesi yerinde değil'

CNN Türk muhabiri Serhat Dal, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ve 'Bütün ortadoğuyu değiştireceğiz' diye slogan attığını belirtti. 

Öte yandan saldırganın kimliği de belli oldu: 1978 yılı Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan.

Kardeşi: 'Ailevi problemleri var'

Kardeşi: 'Ailevi problemleri var'

Osman Nuri Çalışkan'ın kardeşi Ömer Faruk Çalışkan, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada ağabeyi için, 'Şu anda ailevi problemleri var. İşten ayrıldı çalışmıyor. Kendisini öldürtmek için yapmış olabilir. Katiyen bir terör örgütüyle falan ilişkili birisi değil' dedi.

Ankara Valiliği'nden ise konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Osman Nuri Çalışkan isimli, 1975 Konya doğumlu, elinde 30 cm. uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahıs, İsrail Büyükelçiliğine doğru slogan atarak hareket halinde iken, polisin dur ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirilmiştir.

Yapılan ilk incelemede Osman Nuri Çalışkan‘ın meczup görünümlü olduğu, arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
25
13
10
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Winston Wade Wilson

güvenlik görevlisine bıçakla saldırarak ortadoğudaki terörü bitirebileceğini düşünen bir güruhla karşı karşıyayız..

Urgunta Biotar

İki ihtimal var birincisi; "Aklı dengesi yerinde değil" savunması bu sıralar moda oldu ve birileri bunu kullanıyor. İkincisi; Ülkede cidden "Ruh ve Sinir Has... Devamını Gör

Deneri

Sağa sola saldır "benim akli dengem yerinde degil" de oh be ne ala memleket bence böylelerini tıkayın hücrelere geberene kadar dursunlar İsrail sevicisi deği... Devamını Gör