Görüş Bildir
Haberler
İspanyollar İçin Tamamen Sıradan Olmasına Rağmen Dünyanın Geri Kalanını Bir Hayli Şaşırtan Alışkanlıklar

etiket İspanyollar İçin Tamamen Sıradan Olmasına Rağmen Dünyanın Geri Kalanını Bir Hayli Şaşırtan Alışkanlıklar

Temizlik konusunda sınıfta kaldılar galiba 😔

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Islak saçlarla tüm gün dolaşmak...

İspanya'daki insanların sabah duş alma alışkanlıkları olduğu için bizim gibi saçlarını kurutmakla uğraşmıyorlar. Islak saçlarla evden çıkıp kuruyana kadar öyle geziyorlar ve bu durum küçük çocuklar için de geçerli.

2. Sıfatları tekrarlamak...

Biz günlük hayatta bir şey için 'çok güzel' derken, İspanyollar 'çok çok çok güzel' diyorlar. Amaç ise dili daha duygusal bir hale getirmek.

3. Çocuklarla bara gitmek...

3. Çocuklarla bara gitmek...

İspanya'da bütün ailenizle bara gidebilirsiniz. Akşamın geç saatlerinde, hatta gece yarılarında etrafta eğlenen ya da masalarda uyuyakalan çocukları görme ihtimaliniz çok fazla.

4. Bütün meyveleri soyuyorlar.

Portakal, limon ve ananas dışında kalan bütün meyveleri soyuyorlar. Nedeni aslında şu: Daha kırsal kesimlerde yaşayan insanların temiz su kaynakları yok, hasta olmamak için de meyveleri soyma ihtiyacı duyuyorlar.

5. Hesabı ortak ödemek...

Mesela bizde kim ne yerse onu öder ya, İspanya'da böyle değil. Arkadaşlarınızla bir kafe ya da restorana gittiğiniz zaman gelen hesabı kaç kişi iseniz ona bölüyorsunuz. Yani su bile içseniz, herkesle aynı hesabı ödüyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 6. 30 dakikalık kahve molaları:

6. 6. 30 dakikalık kahve molaları:

İspanyollar çalışma aralarını biraz fazla uzun tutuyorlar. Öğle araları 2 saat ve günde iki kere 30 dakikalık kahve molaları oluyor.

7. Yerlere çöp atıyorlar...

7. Yerlere çöp atıyorlar...

İspanya'da yere bir şey düşürdükleri zaman, ki umarız bilinçli değildir. Dönüp bakmıyorlar bile.

8. Salılardan ve 13. Cuma'dan aşırı korkuyorlar...

Yerel halka göre, Salı günleri evlenmek, seyahat etmek ya da bir eve taşınmak şanssızlık getiriyor. Açıklaması ise şöyle: Salı günleri tanrıların savaşları oluyormuş, Ares ve Mars.

9. İspanyollar kendileri için çok küçük bir kişisel alan yaratıyorlar.

9. İspanyollar kendileri için çok küçük bir kişisel alan yaratıyorlar.

İspanyollar'ın kişisel alan kavramı size biraz garip gelebilir. Birisi ile konuşurken size dokunabilir ya da çok yakınınızda durabilir.

10. Donmuş ekmek:

Eğer bir İspanyol ailesini ziyarete giderseniz, muhtemelen ekmeklerini dondurucudan çıkartacaklardır. Ekmeğin daha uzun süre kalabilmesi için dondurucuda tutuyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çaydanlık kullanımı: Sıfır.

11. Çaydanlık kullanımı: Sıfır.

'La tetera' kelimesi çaydanlık anlamına geliyor, ama gerçek hayatlarında neredeyse hiç kullanmadıkları bir kelime. Herkes o kadar çok kahve içiyor ki çaydanlıklar rafa kalkmış durumda.

12. Günü 5 parçaya bölmek...

12. Günü 5 parçaya bölmek...

Sabah, öğleden sonra, akşam ve gece yetmemiş bir parça daha eklemişler. Bu parçaya 'madrugada' deniyor ve tam bir tanımı yok. Ama şafak ve gece yarısı arasındaki zaman dilimi için kullanılıyor.

13. Ellerini yıkamıyorlar...

66.media.tumblr.com

Genellikle evde ayakkabı ile dolaşan İspanyollar'ın tuvaletten çıkarken el yıkama gibi bir alışkanlıkları yok. Bu yabancılar için biraz garip bir durum olsa da yerel halka göre çok normal.

14. İspanya'da hamile kadınların jambon tüketimi için özel bir test yapılıyor...

14. İspanya'da hamile kadınların jambon tüketimi için özel bir test yapılıyor...
hellonutritarian.com

Normal testlerin yanında, İspanya'da hamile kadınlar için özel testler yapılıyor. Bu testler genelde hamilelikleri süresince jambon yiyip, yiyemeyeceklerini gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
847
531
193
161
127
97
66
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın