Görüş Bildir
Haberler
İslam Ordusu Lideri, Şam'da Öldürüldü

İslam Ordusu Lideri, Şam'da Öldürüldü

Onedio Medya
25.12.2015 - 21:02 Son Güncelleme: 25.12.2015 - 21:40

Suriye'de hükümete karşı savaşan en büyük silahlı örgütlerden İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş'un, Şam'da düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğü bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in haberine göre Alluş'un öldürüldüğü hava saldırısının Rus jetleri tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Rusya Savunma Bakanlığı ise bu iddiayı doğrulamadı.

El Arabiya da, Alluş'un Suriye uçaklarının düzenlediği hava saldırısında öldüğünü savundu. Suriye ordusuyla beraber savaşan yerel milisler, Doğu Guta'daki kaynaklara göre Alluş'un öldüğünün doğrulandığını bildirdi.

'Ölenler arasında örgütün üst düzey isimleri de var'

Şam yakınlarındaki en güçlü silahlı örgüt olan İslam Ordusu'nun bölgede binlerce militanı bulunuyor. Reuters'a konuşan iki isyancı, saldırıda İslam Ordusu'nun gizli karargahının hedef alındığını söyledi.

Saldırıda İslam Ordusu'nun ikinci ismi olan Felak el Rahman'ın da ağır yaralandığı belirtiliyor. Kaynaklar, saldırı sırasında Alluş'un örgütün üst düzey komutanlarıyla yemek yediğini ve ölenler arasında örgütün önemli isimlerinin de yer aldığı ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zehran Alluş kimdir?

Selefi din adamı Abdullah Alluş'un oğlu olan ve Suriye'de hükümete karşı savaşan Zehran Alluş, Suriye'nin Duma kentinde 1971'de doğdu. Zehran Alluş'un babası Selefi Abdullah Alluş Suudi Arabistan'da yaşıyor.

Alevi ve Şiilerin katledilmesi çağrısı yapıyordu

İslam Ordusu, 2013'te çeşitli cihatçı örgütlerin birleşmesiyle kuruldu. Özellikle Şam yakınlarındaki Guta ve Duma'da etkili olan örgütün lideri Alluş, örgütün bazı propoganda videolarında Alevilerin ve Şiilerin katledilmesi çağrısı yapıyordu.

Alevileri ve askerleri kafese kapattı

Örgüt, Doğu Guta'da yakaladığı Alevileri ve askerleri canlı kalkan olarak kullanmak üzere kafese kapattığı haberleriyle de gündeme gelmişti.

Zaman zaman El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi'yle ortak saldırılar da düzenleyen İslam Örgütü'nün şubat ayında Şam'da düzenlediği füze saldırısında en az 3 sivil ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Seçimlerden sonra AK Parti'yi kutlayan örgütlerden biri

PYD’ye karşı Türkiye’ye destek verdiğini açıklayan İslam Ordusu, 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti’ye kutlama mesajı gönderen Suriye’deki 20 cihatçı örgüt arasında yer almıştı.

Sputnik News ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda