Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Kendine Ait Şifreli Mesajlaşma Uygulamasına Sahip

IŞİD Kendine Ait Şifreli Mesajlaşma Uygulamasına Sahip

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teröristler WhatsApp, Telegram ve diğer mesajlaşma uygulamalarından kovulduktan sonra kendi yeni ve güvenli Android uygulamaları “Alrawi”yi kullanmaya başladılar. Şifreli mesajlaşma uygulaması terörist planların hükümet yetkilileri ya da güvenlik görevlileri tarafından deşifre edilmesini zorlaştırıyor. Grubun kendine ait bir yazılımı kullandığı bilgisi ise Ghost Security Group olarak bilinen terörle mücadele şebekesi tarafından ortaya çıkartıldı. Daha önce de aynı grup örgütün Telegram üzerinden haberleştiğini bulmuştu ve bu da Fortune’da yayımlanmıştı.

Uygulama WhatsApp ya da Telegram kadar gelişmiş olmasa da kullanıcıların mesajlaşmalarının deşifre edilmesini engelleyen bir kalkana sahip. Alrawi’nin arkasında bir şirket olmadığı için de kimse IŞİD’in bunu kullanmasını engelleyemez.

Alrawi Google Play Store’dan indirilemiyor. Bunun yerine internetin gizli karanlık köşelerinden yükleniyor. Bu durum da mobil platformların terörizme karşı savaşta ne kadar istekli oldukları sorusunu akıllara getiriyor. Hükümet yetkilileri şifrelemeyi kırmak için arka kapıları zorlamaya devam ediyorlar.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/01/16/isis...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın